1. mixer przede wszystkim kup nowy ! ja sie nie znałem na początku na rzeczy ... i kupiłem używany (wtedy jeszcze nie wiedziałem ze jest zepsuty nawet bo nie miałem mozliwosci zagrania na nowym takim samym

) co do mixera polecam tego numarka dxm09

ostatnio go kupiłem i jestem zadowolony ... no ale zalezy ile chcesz kanałów jak 3 ci wystarczą to 09

jak mało ... to 4 kanały jest w tym reloopie 40

obydwa są dobre... a w domu wystarczy ci 09

no i zaoszczędzisz jakies 4 stówki
2. nowe mixery to w zaleznosci od klasy (widze ze startujesz odrazu zeby był efektor) a wiec własnie od mniej wiecej 600pln startuja mixery z efektorem do tego zalezy ile kanałów i jaka firma ... cena moze osiagnąc nawet i 5000...
3. a) listwa najlepiej z filtrami... przeciwko skokom napięcia i różnych zakłuceń
b) zda ci sie biurko :D
c) case na płyty...
d) nagrywaj płyty audio! nawet jesli masz zamiar kupic playery z mp3
e) kable chinach-chinach praktycznie wszystkie :) tylko do nagrywania setów jest chinach-jack3.5
f) pierwsze włączasz playery później mixer ! ponoc to wazne :D
g) playery proponuje najprostrze nie koniecznie z niewiadomo czym (lepiej miec efekty na mixerze) pionki 100 albo reloop 808s... to podstawa i są wporządku (sam posiadam te drógie i nie narzekam)...
a o mixowaniu są specjalne stronki poswiecone technice i tłumaczeniu co i jak łacznie z frazami (z czym pewnie miałes juz stycznosc jako producent)
to chyba tyle ;D jak cos jeszcze nie wiesz to pisz smiało ;)