MBrother- Trebles Remix Dycha

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
dycha
Weteran

MBrother- Trebles Remix Dycha

Post autor: dycha »

Cześć :) Z nudów zacząłem robić remix treblesa :) jak narazie jest demko które podrzucam wam do oceny :) napiszcie mi jak możecie co mam w nim poprawic :) dzięki z góry za wszystko :)

Kod: Zaznacz cały

http://www13.zippyshare.com/v/1782416/file.html
Steven van Peter

Re: MBrother- Trebles Remix Dycha

Post autor: Steven van Peter »

Charczy mi hihat. Bass za mocno 'nawala'. Wokal za bardzo w tle. Mastering definitywnie do poprawki ;) W jednym miejscu dokładnie 1:16 zabrakło crasha :) Musisz popracować nad stroną techniczną tego utworu. Pozdro :)
Awatar użytkownika
dycha
Weteran

Post autor: dycha »

Kod: Zaznacz cały

http://www5.zippyshare.com/v/99785889/file.html
No i jest full :D zapraszam do oceniania i itp :P
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Oceniam Fulla: Wejście takie nijakie, nie ma Go praktycznie, Kick nawet dobrze nagłośniony, choć czasami ginie w tle, bo kompresja jest troche źle nałozona. Dość szybkie tempo, dynamicznie, Bassik Mi się średnio podoba, Loopik całkiem ciekawy, Hi-Hata troszkę ścisz, Clap ujdzie, Snare'y mają ciekawą barwę, ale wprowadzają chaos tutaj, ogólnie Mix do poprawy, Bass na tych dwóch oktawach, ten w refrenie, pierdzi troszkę jak wchodzi z Filtra - zmniejsz Resonance, ciekawe Melo pod wokala, Lead nie jest zły, gdyby był dobry Mix i Master byłoby o wiele lepiej, bo ten główny motyw z Leadem, wokalem i Bassem, nie licząc Mixu i Mastera, podoba Mi się, brawa za Bassline, jest bardzo fajny, potem spowrtoem wchodzi ten Bass, mogłeś bardziej pokombinować, choć ogólnie nutka tak strasznie nie nudzi, mimo to, schematy się powtarzają.. Potem na końcu bardzo chaotycznie, bardzo sporo błędów, ogólnie końcówka niezbyt udana. Ogólnie Mix i Master tutaj siada, dźwięki, poza słabym Bassem w zwrotkach, ujdą, Melodycznie całkiem całkiem, popraw tylko Mix i Master, no i tego Bassa, wybij bardziej Kick, i będzie lepiej :) Ogólnie nieźle, ocenę bym postawił hmm.. Szkolne 3 z plusem, albo 4 z minusem, więc nie jest źle.

Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ