Dj Pablo$ - My trip to fantasy (Trance 4 motion acapela)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Paul Van Measure

Dj Pablo$ - My trip to fantasy (Trance 4 motion acapela)

Post autor: Paul Van Measure »

Witam!
Ostatnio było wakacyjnie, więc teraz zrobimy zimowo ;D
Kawałek (a raczej jego cześć, bo demkiem tego też nie nazw&#281 ;) w klimacie trance'owym
Wykorzystałem wokal z Trance 4 motion.
Do aktualnego kawałka dodam jeszcze wejście, czyli tak jak ja mam w zwyczaju, początek z jakimś FXem Kick, clap, boom, crash, i potem jakieś przejście na ową dodaną część ;D
Narazie proszę o ocenkę tego :p

Aha i wokal ściszę, tylko chcę się upewnić czy Wy też tak sądzicie że powinienem

Kod: Zaznacz cały

http://www9.zippyshare.com/v/82907724/file.html
Awatar użytkownika
SpecialBeatz
Weteran

Re: Dj Pablo$ - My trip to fantasy (Trance 4 motion acapela)

Post autor: SpecialBeatz »

fajna gitarka tam gra ,vokal fajny,bassik moze byc,potem nic sie nie dzieje za bardzo dalej ,zbyt monotoniczne robi sie to potem jak dla mnie ,to tyle poczekam na pelna wersje i pozdrawiam(High Black)
Paul Van Measure

Heh, dziekuję za ocenkę i komenta.
Mam zamiar własnie urozmaicic to jeszcze o jakies efekty poboczne.
Jak to mam w zwyczaju.
Czekam na komenty, gdyz dzis chcialbym zabrac sie za konczenie tego
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Ten Crash na początku słychać jakby był na Pitchu na Granulizerze - obcina częstotliwości i nie za ładnie to brzmi. Ogólnie pomysły się Ciebie trzymają, słyszę, że masz spore możliwości w zakresie brzmień, co słucham Twoją kolejną nutkę, to zmieniasz większość sampli, jesteś kreatywny, a to naprawdę dobra cecha :) Gitarka całkiem Mi się podoba, wokal też jest fajny, Kick tylko taki średniawy - chodzi Mi o barwę, bo tak to całkiem dobrze Go słychać. Tak to całkiem ciekawe efekty w stylu nastawiania radia czy coś (przynajmniej to tak słycha&#263 ;) , tylko troszkę szkoda, że wszystko się kręci według jednego motywu :) Ogólnie dźwięki zupełnie nie w skład Mojego stylu wchodzą, ale na pewno są bardzo ciekawe, nawet ładne, nietypowe. Ogólnie demko całkiem Mi się podoba, choć jak już wspomniałem, to nie Mój styl ;) No to poczekam na pełną wersję tego dzieła, zachęcam do pracy :)

Pozdrawiam :)
Paul Van Measure

Dzięki Krzyku :D
Mam już w głowie pomysł na to jak rozkręcić troszkę ten kawałek
Na pewno dołożę początek, a to już wyakcentuje, ten kawałek który tu zamieściłem. Podciągnę na eq jeszcze troszkę tego kicka.
Dzięki za komenty (ogólnie pozytywne ;D )
Awatar użytkownika
89ninja89
Użytkownik

Post autor: 89ninja89 »

Dj Pablo$ pisze:Dzięki Krzyku :D
Mam już w głowie pomysł na to jak rozkręcić troszkę ten kawałek
Na pewno dołożę początek, a to już wyakcentuje, ten kawałek który tu zamieściłem. Podciągnę na eq jeszcze troszkę tego kicka.
Dzięki za komenty (ogólnie pozytywne ;D )
W Trance zasada jest prosta: rob to tak jak to czujesz. Podstawa to uksztaltowanie wlasnego stylu. Numer ciekawy, ciekawe wykonanie. Nie jestem zwolennikiem gotowego wokalu w Trance. Taki wokal ogranicza melodycznie, nie mozesz za duzo mieszac, zeby nie bylo falszu (poprostu uklad melodyczny jest okreslony, dzialasz w okreslonej tonacji). Styl widze masz ciekawy, troche odbiega od tego, ktory ja preferuje. Numer ciekawy, popraw, zapodaj jeszcze raz, z checia poslucham.

Pozdr
Paul Van Measure

Masz rację, w tym przypadku jednak było troszeczkę inaczej, Otóz mix powstał pierwszy, a po kilku godzinach przesłuchiwań remix packów natrafilem na ten trance 4 motion, a że pasowałe wręcz idealnie... Niebawem wrzuce fulla, zostaly juz praktycznie male retusze do zrobienia
ODPOWIEDZ