Kalwi & Remi - Explosion (Tom van Handalson Remix)DEMO

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
basstrek
Użytkownik

Kalwi & Remi - Explosion (Tom van Handalson Remix)DEMO

Post autor: basstrek »

Siema no coz moje demko remixu slynnego EXPLOSION pod nowym pseudo mam nadzieje ze wam sie spodoba no i zapraszam do oceniania heehh aha jak cos bedziecie chcieli napisac ze nie halo z clapem to wiem musze go wymienic
oto link do demka

Kod: Zaznacz cały

http://www.speedyshare.com/738556183.html
DJ Krzyk

Re: Kalwi & Remi - Explosion (Tom van Handalson Remix)DEMO

Post autor: DJ Krzyk »

Na przyszłośc radziłbym Ci wrzucać na Zippyshare, bo widać to po ilości komentarzów, że ludziom nie chce się pobierać pliku. A na Zippy jest Playerek (co prawda obcinający jakoś&#263 ;) ale za to będziesz otrzymywał więcej komentarzy :) Co do ocenki: Od razu na wst&#281 ;p ie się zapytam: Skąd masz tego Loopa co od początku leci? Czy On jest w paczkach? A mógłbyś Mi Go użyczyć na PW? Byłbym szczerze wdzięczny, bo szukam od dawna tego Loopa :( Jakbyś mógł oczywiście :) Ocenka: Kick nawet dobrze nagłośniony, czasem ginie, o 5 % bym Go podgłośnił jeszcze. Ten Loop o którym wsoiminałem, za głośno troszkę, ściszyłbym Go. Bassik ujdzie w tłoku, choć BassLine'y tego typu lekko Mi się przejadły :) Potem troszkę nudnawo, ten wokal lekko za cicho, Lead Mi się za bardzo nie podoba - za cichy, za suchy, ogółem brzmi kiepsko. Melo z oryginału, Clap nawet może zostać, Uplifter potem za głośny. Potem ten wokal w dalszej części nie pasuje. Hmm... Widać że dopiero zaczynasz się uczyć, coś tam już się tli, ale to jeszcze nie to, musisz jeszcze popracować. Zachęcam do dalszej pracy! :)

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Jack Vornst
Weteran

Post autor: Jack Vornst »

Krzyku, to loop VEC2 Loops 008 ;) nie pasuje on moim zdaniem do tego kawalka, melo na żywca wziete z midika, czego nie lubie ;) vocal tez nie pasuje, puki co nie przypadl mi kawalek do gustu, malo sie nameczyles. Tyle ode mnie. Pozdro!
Gimbus
Specjalista

Post autor: Gimbus »

Tam bassik za cichutki jest , loop nie pasuje totalnie , lead moze byk ale melo nie zmienione ;/ vocal troche nie równo ustawiony .. monotonia jest .. mało tych voxów użyłeś trochę ..

Ale technicznie nie jest najgorzej pozdro ..
Awatar użytkownika
dycha
Weteran

Post autor: dycha »

ee tam gadacie :) Mi tam sie to bardzo podoba. 100 razy lepsze od oryginału. A loop wedlug mnie tam jak najbardziej pasuje :) Tom, już wiesz na gg Ci pisałem, co i jak, wiec nie musze chyba powtarzać się :)
Awatar użytkownika
bil maks
Klubowicz

Post autor: bil maks »

wlasnie ten bass moim zdaniem to troszke lipny i ten lead to tez nie za specjalny ale trudno... vocal troszke lipny.. ten lopp na poczatku nawet pasuje ale bym go wyrzucil i ogolnie do popray ta dzilo idzie...
basstrek
Użytkownik

Post autor: basstrek »

ok dzieki za ocene troche poprawilem powiedzcie czy lepiej czy gorzej to wyszlo ??????????

Kod: Zaznacz cały

http://www.zshare.net/audio/54691003612bb764/
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

A więc: Loopik jest ten Sam co był, ogólnie całość się nie zmieniła właściwie, jest tam lekka kompresja (dość dobra zreszt&#261 ;) nałożona, tego Loopa trochę ścisz :) Albo Mi się wydaje, albo czasami On przyspiesza lekko. Ogólnie wiesz - pomyślałbym nad innym Melo oraz BassLine'em, wokale bym dał, żeby było słychać, że to Remix. Ten drugi Vox w dalszej części idzie dość nierównomiernie. Przez cały utworek idzie praktycznie to samo - nie ma urozmaiceń, ciągle idzieKick, Loop i Clap, dodatkowo Bass i ten Lead. I czasami ten wokal. Powinieneś poszukać lepszych brzmień, dać jakiegoś Arpa, urozmaicać utworek ile wlezie. Daj parę efektów na poszczególne brzmienia. Tak to za wiele się nie zmieniło, ale nie załamuj się, bądź dobrej myśli, bo coś tam już umiesz i teraz powinno być coraz lepiej :) Zachęcam do dalszej pracy :)

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
adi1994
Użytkownik

Post autor: adi1994 »

Lead do wymiany,bass może być. Tylko ten vox żle jest tu wgrany(chyba explorsion było w w innym tempie, a tu widze 140 i może to dlatego). Poza tym troche monotonny ten remix.
Pracuj jeszcze nad nim to może coś wyjdzie.
ODPOWIEDZ