Gigi De Agostino- Bla bla bla (Dycha Vision)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
dycha
Weteran

Gigi De Agostino- Bla bla bla (Dycha Vision)

Post autor: dycha »

Siema. Zrobiłem sobie remixa tego przyjemnego utworku :) robię go w kooperacji z Thomasem Van Handalsonem, lecz to co tu wstawiam to moja tak jaby wizja :D Pozniej jak Thomas bedzie mial wiecej czasu to wrzucimy nasz projekt :p A jak narazie to prosze o wyjaśninie co trzeba poprawic :p pozdrówka

Zapomniałem o linku xD DD

Kod: Zaznacz cały

http://www1.zippyshare.com/v/92738006/file.html
Awatar użytkownika
dycha
Weteran

Re: Gigi De Agostino- Bla bla bla (Dycha Vision)

Post autor: dycha »

Nieco poprawiona wersja. Dodałem bassik nowy. Zapraszam.

Kod: Zaznacz cały

http://www1.zippyshare.com/v/31902331/file.html
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Dość znany Mi Uplifter na początku, ogólnie początek mógłby być lepszy. Mix ewidentnie do poprawki, Master też, wszystko trzeszczy. Bassik ma dosyć fajną barwę, całkiem Mi się podoba, wokal dość dobrze wpasowany, ogólnie podoba Mi się On :) Kick dość dobrze Bije. Hi-Haty też są dość ciekawe, ale Master i Mix strasznie kuleją, popraw to koniecznie. Dość dynamiczny ten Remix, można posłuchać, przynajmniej na razie :) Tylko szkoda, że mało dźwięków użyłeś w motywie z samym Bassem. Snare'y giną w tym chaosie. Potem z Melo zbytnio się nie postarałeś, proste i idące w rytm wokalu. Lead też taki Sobie, mógłby być lepszy. Podoba Mi się ten Bassik Sawowy na dwóch oktawach. Potem w dalszej części słyszę dość bardziej rozwinięte Melo, ale też kulejące trochę, bez pomysłu. Ogólnie trochę nudno, niektóre dźwięki do chrzanu wręcz, Mix i Master kulejący przeraźliwie, ale nutka Dynamiczna i ujdzie słuchać ;) Błędy popraw, będzie o wiele lepiej ;)

Pozdrawiam :)
tibi89

Post autor: tibi89 »

Witam.
Na pierwszy plan wysowa sie slaby master - za glosny lead (proponuje przyciszyc i wrzucic na kanal compresora)
Jak dla mnie zbyt piskliwe i malo urozmaicone melo.
Podstawe juz masz teraz musisz sporo pozmieniac i popoprawiac.
Awatar użytkownika
DeeJay Yang
Specjalista

Post autor: DeeJay Yang »

wejscie moze byc, mix nie wypowiem sie bo slaba jakosc na zippy..., vocal jak slychac to dobrze gra, basik moze byc tylko troche glosniej, podbij troche kick, loop tez tak slabo cos slychac jak dla mnie, melo nawet fajne, w 2 min 54 zaczyna sie fajnie melo urozmaicone od tego na poczatku, ogolnie dal bym ci 3/5 :) pozdro
gelooo1994

Post autor: gelooo1994 »

Mi sie poboda, twórz dalej :)
ODPOWIEDZ