DJ Freshwinter - Benny Hill Theme [DEMO]

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

DJ Freshwinter - Benny Hill Theme [DEMO]

Post autor: DJ Freshwinter »

Hahaha.. Przypadkowo usłyszałem tą piosenke i pomyślałem, że zrobie remix :D
Narazie zarzucam jedną cześć... Do tego jeszcze dodam swój wokal i wogule bedzie bardziej rozwinięte z efektami, mastering, itd.

Piszcie co wam przychodzi do głowy :D

LINK:

Kod: Zaznacz cały

http://www.4shared.com/file/83636455/d71ed5a/DJ_Freshwinter_-_Benny_Hill_Theme_Remix_DEMO_.html
Długość: 0 : 29s
Rozmiar: 1.14MB
---------------------------------------------------------------------------
Jak ktoś jeszcze nie słyszał, tutaj jest piosenka z tetrisa remix:

http://www.4shared.com/file/78241998/b8ecad51/DJ_Freshwinter_-_Tetris.html
i 5 gwiazdkowe wideo na youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=f_M1vGjKLs4
DJ Krzyk

Re: DJ Freshwinter - Benny Hill Theme [DEMO]

Post autor: DJ Krzyk »

Przesadziłeś Moim zdaniem.. No nie wiem co powiedzieć zupełnie... Melo z Mida słychać... No dobra, ocenię dźwięki: Ten Synth na początku to trochę jak Vengeance brzmi, całkiem Mi się podoba, ma ciekawy pogłos. Główny motyw jednak nie ma Powera, ale myślę, że to poprawisz - po prostu Podbij mocniej Kick na EQ. Bassik przydałby się lepszy, BassLine'a bym poprawił, bo w niektórych miejscach Mi fałszuje lekko. Lead też taki dziwny, płaski, myślę jednak, że w pełnej wersji wszystko poprawisz. Ciekawie się zapowiada ta wersja z wokalem, jestem bardzo ciekaw tego wokala :) Tylko to chyba Remix głównie dla zabawy? Nie będziesz wrzucał w szerszą publiczność? :D Zresztą to Twoje zdanie. Popracuj jeszcze nad tym ;)

Pozdrawiam i powodzenia w dalszej produkcji życzę ;)
Awatar użytkownika
DeeJay Yang
Specjalista

Post autor: DeeJay Yang »

hehe jaki poczatek :P benny hill :D :P , basik troche jak dla mnie przy cicho, kick dobry, melo tak samo moze byc :) czekam na full remix :D pozdro
Awatar użytkownika
Jack Vornst
Weteran

Post autor: Jack Vornst »

no wiec, dziwnie sie zaczyna ;) przywaznie nuta sie rozwija, a tutaj juz słysze zmieniający sie bass, ale oczywiscie to moja ocena ;) kick dobry, melo w 35 sekundzie spoko, słysze ze mida, ale moze i lepiej jak jest z mida ;) w pozniejszej cześci nic nowego. Ogolnie niezle, ale zawsze mnie drażni jak cos jest z mida (jestem juz na to uczulony) :D . Pozdro!
tibi89

Post autor: tibi89 »

Widze ze pomysly masz podobne do moich :D
Zwieksz tempo i zmien linie basowa bo jakas mialka jest :)
pozdro
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

Post autor: DJ Freshwinter »

Zawsze mi sie wydaje ze bass jest glosny.. moze dlatego ze moje glosniki maja mocne niskie tony. Kick jest podniesiony na eq wiec nie wiem. Jak dam mocniej to jest przesterowane. Moze mam sampla do du** Popracuje nad tym. Jezeli chodzi o leady i dzwieki to jeszcze beda zmiany. Narazie jak mowicie zaladowalem midi, to prawda.
To wogule bedzie brzmiec inaczej.

Krzyku co do basu, po tym jak zrobilem posta uslyszalem ze falsz jest :P Przepraszam za pomylke. Piosenka oczywiscie nie znajdzie sie na albumie.... ale bedzie prawdopodobnie pierwszym remixem benny hilla wiec przyda sie na youtube :D Wokal planuje zrobic smieszny ale jeszcze nie wiem czy po polsku czy po angielsku.. Naprawde jest sporo mozliwosci do tego kawalka wiec zanim to wypuszcze oficialnie to troche zejdzie. W dodatku nie mam czasu.. mam wiele zajec.. musze sie uczyc i jeszcze mam wiele nie skaczonych piosenek...

sam juz nie wiem jak sie wyrobic... Nagrywanie wokali to naprawde trudny process.. a potem jeszcze zeby to dobrze brzmialo w piosence.. ohh...

dzieki za komentarze...
ODPOWIEDZ