Pierwsza produkcja nowego forumowicza:p

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
marcinuz87
Nowicjusz

Pierwsza produkcja nowego forumowicza:p

Post autor: marcinuz87 »

Witam.
Jestem nowy na tym forum, a to mój pierwszy post :)
Nie wiem do końca jak sklasyfikować, względem typu, ten kawałek:confused:
Bardzo proszę o wasze opinie:

Kod: Zaznacz cały

http://www12.zippyshare.com/v/52933051/file.html
dj ambient
Nowicjusz

Re: Pierwsza produkcja nowego forumowicza:p

Post autor: dj ambient »

a ja proszę zebyś takze innym pokomentował zanim prosisz o ocenke ..
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

Post autor: Outsider »

witam,tez dolaczylem stosunkowo nie dawno,ale do rzeczy.Na wstepie powiem,ze sa tu glowy ktore potrafia lepiej ocenic walory kawalka,ja raczej kieruja sie pierwszym wrazeniem,intuicja,potencjalem i takie tam,i moim pierwszym wrazeniem jest to,ze ten kawalek brzmi jak szkielet kawalka,czyli niedokonczony.Uzyj jakichs crashy,urozmaic go troche,praktycznie caly czas leci to samo(mi tez to zarzucaja,ale maja racje ;) ),idzie jeszcze cos tym zrobic,takze pozdrawiam i powodzenia
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

Post autor: DJ Freshwinter »

nic sie nie dzieje.. fajnie sie zapowiadalo na poczatku..
marcinuz87
Nowicjusz

Post autor: marcinuz87 »

Dzięki za wasze spostrzeżenia, przydadzą się do dalszej pracy/zabawy. Nad tym kawałkiem jeszcze 'po majsterkuje' i jak będzie mnie zadowalał to się podzielę, mam nadzieje że wtedy się bardziej spodoba. A co do komentowania innych to będzie ono 'nie profesjonalne', gdyż nie mam jeszcze zbyt dużej wiedzy, ale chętnie wyrażę swoją subiektywną opinię.
PS: czy można wrzucać do tego działu utwory bardziej w stylu ambientowym, takim smutnym trochę[sorki za te nie fachowe nazewnictwa :p]?
Moudy

Post autor: Moudy »

yy chyba dopiero zaczynasz kariere, ale jest całkiem przyjemnie tylko troche za dużo tego efektu flangus czy tam flangera..
Awatar użytkownika
DeeJay Yang
Specjalista

Post autor: DeeJay Yang »

no wiec powiem ci ladnie sie zaczynalo melodia lecz pozniej jakos to za szybko przejscie zrobilo no i nie wiadomo skad musisz to troche zmienic jak dla mnie, kick slaby popraw, basik taki sobie nie podoba mi sie za bardzo, melo nie jest takie zle tylko troche musisz je urozmaicic podglosi bo cos dla mnie za cicho gra, popraw pare bledow i bedzie dobrze :) tyle odemnie :) pozdro zycze sukcesow :)
Awatar użytkownika
89ninja89
Użytkownik

Post autor: 89ninja89 »

Melodycznie ciekawie, sam osobiscie lubie takie klimaty. Beda z Ciebie ludzie. Pozmienialbym troche te dzwieki i dal troszke wiecej efektow. Pomysl nad tym w kolejnej produkcji. Co do przejsc - nie bede sie czepial, napisales, ze to jedna z Twoich pierwszych produkcji. Przyjdzie czas i bedziesz w przejsciach wymiatal. Trzymaj poziom i co utwor poprzeczka wyzej a bedzie dobrze.

Pozdrawiam
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Również radziłbym Ci się trochę poudzielać na forum, pokomentować.. Bez sensu i niesprawiedliwie jest wrzucanie Swojego kawałka, nie komentując utworków nikogo innego.. Ech - co do ocenki: Początek Mi się zbytnio nie podoba, słyszę podstawowe dźwięki z Sytrusa, te Hi-Haty na początku całkiem niezłe, Kick ujdzie w tłoku, jest nawet w porządku podbity, Melodycznie nie jest źle, Clap to raczej taki Snare, nie podoba Mi się, widzę, że coś tam pokombinowałeś z przejściami, no i dobrze, lubię jakieś innowacje, a nie jechanie z gotowych Filli. Ogólnie większość dźwięków jest w miarę poprawna, ten Wood Bass trochę Mi nie podszedł i irytuje Mnie liniowość tego utworku, powtarzane schematy (co mniej więcej osiem taktów powtarza się taki lekki Break Kickiem na ostatnim takcie).. Monotonnie trochę. No co do tego klimatu, to nutka posiada bardzo spokojny styl. A tutaj poza tym, można wrzucać każdy utwór który jest Twoją własnością, więc nie wiem co to za pytanie :|

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Jack Vornst
Weteran

Post autor: Jack Vornst »

No więc, spokojna nutka, melo fajne, sample dobrze dobrane ale moim zdaniem za prosto ułożone, tylko mało efektow mi sie zdaje.

Nie wiem co by tu jeszcze ocenić, nutka spoko, idziesz w dobrą stronę, ale postaraj się pokombinować więcej.

Pozdro!
ODPOWIEDZ