Cher - Believe [Dj JOOHNY Club Remix] Full do Oceny!

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
Paul Johns
Nowicjusz

Cher - Believe [Dj JOOHNY Club Remix] Full do Oceny!

Post autor: Paul Johns »

Cher - Believe [Dj JOOHNY Club Remix]

Kod: Zaznacz cały

http://www4.zippyshare.com/v/44654259/file.html
Time:5: 03
Size:11.5 Mb
Quality:320Kb/s

Pozdrawiam i zapraszam do oceniania.;-)

Dj JOOHNY
DJ Krzyk

Re: Cher - Believe [Dj JOOHNY Club Remix] Full do Oceny!

Post autor: DJ Krzyk »

A więc: Na początek dość ciekawy Crash i Downlifter. Loop Mi się naprawdę bardzo podoba. Kick jak dla Mnie jest nawet dobrze nagłośniony oraz podbity, wszystko gra w miarę rytmicznie, przejścia takie trochę oklepane (choć ten Fill na pierwszym przejściu ładny), ale ogólnie podobają Mi się przejścia, nic nie trzeszczy, załączone są tam ciekawe Upliftery. W tle gra potem powtarzający się wokal, ten Synth w Filterze również Mi się podoba :) No ogólnie początek jest wyśmienity. Potem dosyć dobrze wpasowany wokal, podoba Mi się On na ogół, Pianinko dosyć ciekawe, ma na Sobie ładne Akordy, fajne przejście do Bassu. Bass natomiast jest już naprawdę często używany przez różnych producentów tego gatunku muzycznego, często na Niego trafiam, przez to zaczyna Mi się przejadać. Nie mówię, że jest zły, barwa całkiem Mi się podoba, ale ma za mało głębi i jest za cichy Moim zdaniem. Pokombinuj z Nim na EQ, powinien wyjść lepszy efekt. Co do jego BassLine'u to też jest dosyć standardowy. Wokal ładnie wkomponowuje się w całą piosenkę. Troszkę mało brzmień w tym utworku użyłeś, w niektórych miejscach staje się lekko monotonny, ale jakość i barwa brzmień (zarówno Leadowych, jak i Perkusyjnych) jest naprawdę wysoka, praktycznie nie ma tu co zmieniać z barwami brzmień, wszystkie z góry na dół Mi się podobają. Tylko popracuj jeszcze nad tym Bassem i zlikwiduj monotonie, daj jakieś poboczne motywy, dodatkowe brzmienia (krótkie Synthe, Scratche itp) i powinna wyjść naprawdę kozacka nutka :) Powodzenia w dalszej produkcji :)

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Zegar
Ekspert

Post autor: Zegar »

Boże. Wszystko takie jest jak Klaas. . . Powinno sie spodobać wielbicielom klasa :D Ale mi nie . . . Nie ocenie tego tak jak Krzyk ;D bo nie tworze :D
Moudy

Post autor: Moudy »

Nie wiem skąd dostałeś ten bass, ale jestem pewny że, sam go nie wykręciłeś jesteś 3 osobą która go używa.. nawet ten typ z forum Dj Activ bodajże ma taki sam - ale nie mi to osądzać. Nuta fenomenalnie wykonana szacunek naprawdę. Hmm ale melodie też skądś znam taka pospolita, no ale łatwo ją ułożyć, może to z oryginały believe ale nie pamięta troszkę też przypomina infinity guru project ale nie wiem, więc nic nie mówię... Chociaż mogła być lepiej podłożona, ale przejścia mi się podobają
Pzdr ; )
DjActivelb

Post autor: DjActivelb »

Nutka sie podoba jest dobrze ale jakbyś wsadził coś "od siebie" to było by jeszcze lepiej bądź w ostateczności pokombinował z klockami :P
Moudy

Post autor: Moudy »

DjActivelb pisze:Nutka sie podoba jest dobrze ale jakbyś wsadził coś "od siebie" to było by jeszcze lepiej bądź w ostateczności pokombinował z klockami :P
Masz racje, bo nie ma frajdy jeśli się coś sampluje albo midi zbiera..
Jak bym miał tak robić wolał bym w ogóle nie robić.
Bo po co gotowa praca tylko w playliscie poskladać.
Ale jakiś efekt jest mi sie podoba całkiem no ale lepiej by było jak od zera by to sam zrobił.
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

Post autor: Outsider »

dobry kawalek,nie sluchalbym go na codzien ale latwo mi sobie wyobrazic zajaranych,i faktycznie podbija infinity do zludzenia,no i moja rozterka,nie wiem juz tu(i nie chodzi tylko o ten kawalek) jaki jest wklad osobisty,remiks,midy,nie znam sie na jakichs tam paczkach czy gotowych melodiach pod zrobiony przez siebie bit,ale coraz trudniej jest mi wypowiedziec sie,licze chyba na ambicje producenta i rzetelnosc w tej kwestii,pozdro
Awatar użytkownika
cajger
Użytkownik

Post autor: cajger »

...no Dj Joohny...chyba Twój najlepszy kawałek na forum...faktycznie bardzo Klaasowate...ale pasuje ...vocal ładnie podłozony, równo i pasuje do melo...przejscia troche chaotyczne ale ogolnie dobrze to wyszlo...podoba mi sie...oby tak dalej :) :) :)
Awatar użytkownika
bil maks
Klubowicz

Post autor: bil maks »

mi sie nuta nie podoba .. kick jak dla mnie za slaby..ten lead moze byc..technicznie rzecz biorac to nie wypowiem sie jak krzyk bo zaczynam dopiero.. lecz widac tu duzo pracy.. fajnie wyszlo lecz nie ta piosenka jak dla mnie . pozdro
Awatar użytkownika
!Gt!2B1!
Nowicjusz

Post autor: !Gt!2B1! »

Krzyku mozesz sie wypowiadac za mnie popieram cie w tej nucie w 100% :)
Awatar użytkownika
SpecialBeatz
Weteran

Post autor: SpecialBeatz »

kik fajny ,loop tez,fajne pianinko ,bass w porzodku ,vokal fajnie dopasowny,ogolnie nie jest zle ,pozdrawiam_))
Awatar użytkownika
DjJony
Klubowicz

Post autor: DjJony »

no viencej tak: zdravim ce Dj Joohny mame podobne mena hehe no ale ku kavalku Kick dobre naglosneni i barzo sa mi podoba no i dalej Crasch na zaciatku barzo dobre spraviles bo dobre to znie i te downlifter dobre jest o i dalej bass dobry prijemne gra no i pripomina mi to Klasa ale to barzo sa mi spodoba tento kavalek vox dobre vasovani i lead prijemne gra si no i dalej dobry dinamicky utvorok melo podoba mi sa no to tilko odomna a hodnotenie 8/10 bo vzdy je cos zdokonalovat tolko odomna S Pozdravom Slovakia
Awatar użytkownika
Paul Johns
Nowicjusz

Post autor: Paul Johns »

No rzeczywiście mamy podobne pseuda... ;D Cieszy mnie to, że podoba Ci się mój ostatni utwór :) nie każdemu się podoba no ale wszystkich nie uszczęśliwisz hehe Ja tez Cie pozdrawiam dj Jony.
ODPOWIEDZ