DJ FND - Kaktus Juice (Original Mix)

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
DjFnd

DJ FND - Kaktus Juice (Original Mix)

Post autor: DjFnd »

Witam i zapraszam do odłsłuchu, kawałek zrobiony całkowicie na spontanie ale myślę że warto przesłuchać :D

Kod: Zaznacz cały

http://www15.zippyshare.com/v/84039472/file.html
Moudy

Re: DJ FND - Kaktus Juice (Original Mix)

Post autor: Moudy »

Oj pracuj, no ale coś nowego fajnie że, masz swój styl. Kick mi się nie podoba snare ciekawe. Trochę nudno i ten trancowy dźwięk wszystko chrzani - wywalił bym go.
Loopik taki dość stary ale ujdzie. Przede wszystkim to tempo bym podniósł +3
Wydaje mi się że ten niski fat, jest gotowcem może się myle ale mam podobny. No ale nie mówię że, jest zły i że zło używać czasem gotowców, nie zawsze uda się coś samemu wykręcić rozumiem.
6,5 / 10
Awatar użytkownika
SpecialBeatz
Weteran

Post autor: SpecialBeatz »

kik za slaby wymienilbym go ,vokal wyrzuc nie pasuje,.hit haty fajne,bass nieciekawy,te vokale tam nie pasują za bardzo ,pracuj dalej :) pozdro
DjFnd

Mówicie że kick za słaby??.hmmm w moim przekonaniu jest aż przy mocny. Oczywiście kawałek brzmi w pełni po ściągnięciu a nie na odtwarzaczu z zippy...
radush
Klubowicz

Post autor: radush »

Masz dobry styl, podobaja mi sie te efekty i sample i tle. Bass, ktory odgrywa tu wazna role, ma troche dziwna barwe i line, wolalbym motyw z riffem :) . Kick jak na ten gatunek jest ok, perkusjii jest za malo. Ten pulsujacy pad, ktory wchodzi w 1 : 07, troche nie pasuje, ale pomysl z nim ogolnie niezly. Kawalek mozna posluchac, pozniej jest z deka monotonnie, jednak calosc prezentuje sie w miare dobrze.
Awatar użytkownika
DjJony
Klubowicz

Post autor: DjJony »

No to viencej tak:No kick nie zuplne pasuje dla mne za blbu farbe ma i miestami nie hodzi se tu trance motyv niepodoba sa mi bo jest to take roztiahnute za barzo no tempo by som pridal +5 najmenej bass no celkem moze byt trosku by som ho prehnal este cez EQ ale to iba moje zdanie no za dalej vox nie pasuje a dalej jak to krenci se tak barz monotonie i to nie za dore pre tento kavalek no ale oglodne clap i HH casami falzuju i nie dobre to na usi dla mne to len pracuj dalej a urcite bude lepsie to S pozdravom V dalsiej praci Slovakia
DjFnd

DjJony pisze:No to viencej tak:No kick nie zuplne pasuje dla mne za blbu farbe ma i miestami nie hodzi se tu trance motyv niepodoba sa mi bo jest to take roztiahnute za barzo no tempo by som pridal +5 najmenej bass no celkem moze byt trosku by som ho prehnal este cez EQ ale to iba moje zdanie no za dalej vox nie pasuje a dalej jak to krenci se tak barz monotonie i to nie za dore pre tento kavalek no ale oglodne clap i HH casami falzuju i nie dobre to na usi dla mne to len pracuj dalej a urcite bude lepsie to S pozdravom V dalsiej praci Slovakia
?????
Moudy

Post autor: Moudy »

DjFnd pisze:?????
Jesteś dość świeży, więc uświadomię Cię że, Dj Jony pochodzi ze Słowacji.
DjFnd

No to wiem ale jakoś ciężko mi cokolwiek zrozumieć ;)
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

Post autor: Outsider »

pojechany walek,idzie posluchac fajny beat,haty,ten bass dziwnowaty,ciekawie to poukladane,nudno,w takich przypadkach nie wiem czy to brak dluzszego obycia w flu czy faktycznie czas popchnal cie w taki styl,pozdro,powodzenia w dlaszej zabawie
DjFnd

pleban83 pisze:pojechany walek,idzie posluchac fajny beat,haty,ten bass dziwnowaty,ciekawie to poukladane,nudno,w takich przypadkach nie wiem czy to brak dluzszego obycia w flu czy faktycznie czas popchnal cie w taki styl,pozdro,powodzenia w dlaszej zabawie
raczej to drugie :P Myślałem o jakichś uplifitach ale miało być podziemnie i podziemnie chyba jest :p
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Kick w ogóle jakiś taki trochę mulny, chodzi Mi o barwę głównie, nie ma zupełnie kopa, ogólnie trochę tandetnie brzmi. Nie ocenię szczegółowo, bo to zupełnie nie Mój styl, więc Moja ocenka mogłaby być mijająca się z prawdą. Powiem Ci, że Perkusja w niektórych miejsach całkiem dała radę, ale w niektórych za to zupełnie Mi nie przypasowała. Bassik zupełnie nie do Mojego stylu, to raczej taki Acid, może nawet być. Powiem krótko - Mnie to zupełnie nie ruszyło, może ze względu na styl, w każdym razie za wolno i monotonnie, wręcz usypiająco... Wymieniłbym parę dźwięków i ogólnie popracowałbym jeszcze nad tym. Zachęcam do dalszej pracy.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
bil maks
Klubowicz

Post autor: bil maks »

ten puk jakos tak dziwnie sie komponuje taki dziwny poczatek jest niestety.. pozniej bass konkretny lecz suchy.. taki alla "omenowe piosenki" pozniej wczodzie synth?? czy jak ale to nie pasuje konkretnie.. loop ciekawie tylko za glosno raczej pozdro
ODPOWIEDZ