Preview Stylu Klasycznego Do Oceny

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
The Special One

Preview Stylu Klasycznego Do Oceny

Post autor: The Special One »

Witam, dzis zaprezentuje klasyke muzyki, styl Sfaction. Jak kazdy zorientowany wie, poslugiwal sie nim Benny Benassi w swoich utworach do 2005r. Zanim ktos mi powie o nasladownictwie, komercyjnej produkcji itp, powiem ze ten styl uzywam dla zabawy, z fanatyzmu do mojego idola. Zrobilem go w 3 godziny i mi sie podoba, aczkolwiek nie jest to moj glowny styl. Demo jak widac testowe, bez zadnych efektow specjalnych, zadnych skomplikowanych przejsc, ma prezentowac jak narazie styl a nie technike.

Kod: Zaznacz cały

http://www.zippyshare.com/v/16912354/file.html
DJ_Juz3k

Re: Preview Stylu Klasycznego Do Oceny

Post autor: DJ_Juz3k »

co mozna napisac no na bank lekko comercyjne i za bardzo pod benassiego idzie. Ale ciekawe melo bass i kick. Jak go skonczysz z dobrymi efektami itd powinien byc narawde niezly utworek.
The Special One

Dziekuje, tak wiem ze to az za bardzo podobne. Jak wrzucilem mid'a z "Hit My Heart" to bass byl identyczny w kazdym elemencie. Ten gatunek to dla mnie jedynie zabawa, raczej nie wiaze z nim przyszlosci...chyba ze wsrod Polskich wytworni gdzie skupuja komerche ;)
Awatar użytkownika
de-sonic
Specjalista

Post autor: de-sonic »

mmm :) komercha... melodia dla moich uszu ;) Pracuj nad tym stylem ziomuś a na pewno odniesiesz sukces. Jak chcesz odnieść sukces to baw w to się dalej bo to jest cudeńko ;) Wrecz kosi... Koncz ten kawalek.. dopracuj go, i rob wiecej w tym stylu :D nutka zostaje na dysku :D

Pozdrawiam :)
The Special One

Dziekuje bardzo...dziwnie sie czuje przymujac dobre noty za komerche, ktorej zawsze sie wyrzekalem ale to mialo byc odskocznia...i chyba jednak wyszlo lepiej niz zazwyczaj ;)
Moudy

Post autor: Moudy »

nuta dobrze wykonana nie mam zastrzeżeń, ale to już chyba nie w modzie. No ale każdy robi co chcę, mi się tam podoba 9 / 10 pzdr :)
The Special One

Dziekuje bardzo! Poraz kolejny! ;)

Wiem ze to juz nie w modzie ale jesli mam spelnic swoje marzenie (zostac wydanym chociaz raz w zyciu, nawet nieodplatnie) to musze chyba przerzucic sie na to co jest komercyjne. Utwory ktore mi sie podobaja raczej nie wyjda mi na dobre. Moda na sfaction wraca, bynajmniej starzy tworcy gatunku wlasnie zaczeli powracac. Moze akurat trafie dobrze w "comeback".
Fanatics

Post autor: Fanatics »

Co do tego demka nie mam zastrzezen. Bardzo ladnie wszystko gra. Bass soczysty, ladny, stopa bije. Ale mam jedno pytanie, bo kiedys widzialem tutaj na forum gotowy project do produkcji Bennego. Czy przypadkiem nie robiles juz na gotowym projekcie bo sample i bass jest u Ciebie ten sam co w nim.
The Special One

Arpeg z mida, ale dzwiek arpega wlasny wykrecony z Nexusa. Nigdy nie robilem dobrych arpegow bo w moim wlasciwym stylu rzadko sie ich uzywa. W kazdym badz razie jesli to konieczne, pokaze ze to nie jest wyciecie z zadnego utworu czy jakis sample. Moge dowolna melodie Ci z tym dzwiekiem przedstawic jaka chcesz, wystarczy mid podaj, zeby udowodnic ze to dzwiek wlasny, korzystalem z podpowiedzi znajomego ale on ma inaczej zrobiony ten bass, przyznam ze gorzej. Gotowy projekt gdzies widzialem jako .mp3, zawieral utwory Benny'ego, tam wystepowal ten bass. Jednak to jak widac nie jest z zadnego utworu Benny'ego, on takowej melodii nie posiada.
Fanatics

Wiesz, ja Ci nic nie zarzucam tylko tak pisze z ciekawosci. Nie chodzi mi o mida czy ze moze wycieles to Z czegos. Wiem ze mozesz kazda melodie podlozyc i pokazac ze to twoj dzwiek. Ale ja mam gdzies na kompie i moge Ci pokazac ze tez moge na tym dziwieku i takich samych samplach ulozyc cos. Bo mam juz gotowy projekt flp wlasnie z takimi samymi dzwiekami ktory sciagnalem gdzies z forum. I wlasnie chodzi mi o to, czy np nie sciagnales tez takiego projektu i nie podlozyles tylko pod to wlasnych ulozen bassu czy melodi.
The Special One

Szczerze mowiac mi to zwisa ten Sfaction ;) Ich nie odroznisz bo kazdy brzmi tak samo, nawet w zwyklym remixie przecietniaka wykrecajacego taki numer z Disco-Polową acapella. Wszyscy "Alchemist Project" i inni maja tak samo brzmiace (jezeli sie mocno nie wsluchamy) melodie Sfactionu (a raczej Hypnotechu, bo budowa Sfactionu jest specyficzna), jakby korzystali z jednego mid'a. W kazdym badz razie postaram sie o to, ze jezeli to bedzie sfaction to nie bedzie na bank taki styl melodii, postaram sie o cos zupelnie innego. W kazdym badz razie ta cos mi przypominala...wpadla raczej z glowy niz z reki. Byc moze gdzies juz ja slyszalem i "przelalem na klocki" w FL. Jezeli podorbka, to sorry, moj blad i naprawie w nastepnym.
Fanatics

Nie lubie podszywania sie pod kogos i nie lubiue zlodzieji ktorzy biora czyjes projekty i ukazyja w necie jako swoje. Nie mowie ze ty tak zrobiles ale to troche dziwny zbieg okolicznosci. Prosze bardzo. Te same sample ten sam bass te same ulozenie ta sama tonacja.

Kod: Zaznacz cały

http://www17.zippyshare.com/v/83664724/file.html
The Special One

Moj blad. Chodzilo o sprawdzenie jakosci stylu, przed wydaniem wlasciwego utworu, by sprawdzic reakcje. A tymczasem dziekuje za uwage ale raczej speszenie mnie zabija ;) Nie mialo byc oszustwo a raczej pokaz stylu w ktorym mialo wyjsc cos niebawem. Narazie ;)
ODPOWIEDZ