De-Sonic-disco beat, disco rocker (Heaven) DEMO II

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
de-sonic
Specjalista

De-Sonic-disco beat, disco rocker (Heaven) DEMO II

Post autor: de-sonic »

Hej ;p
Sory ze tak zaśmiecam dział tymi kawałkami ale nie chciałem łączyć tematów.

Poprawione błędy. Trochę lepszy master. Chociaż nadal mam problem z kickiem.
Czekam na wasze propozycje, co zmienić, co poprawić ;) będę wdzięczny za każda podpowiedz ;)

Kod: Zaznacz cały

http://www18.zippyshare.com/v/63972543/file.html
Pozdrawiam :)
Moudy

Re: De-Sonic-disco beat, disco rocker (Heaven) DEMO II

Post autor: Moudy »

snare nie obraź się ale wieśniacki strasznie stary..
vox fajnie pocięty, bardzo mi się podoba, ale monotonny również mogłeś więcej kombinacji zrobić :) przejście może być.
wymienił bym tego snare, w ogóle vox jest za głośno - sciszył bym go.
Melo wchodzi ma fajna barwę. Bass ma za duży pogłos zdecydowanie, ale ma ładną barwę, tutaj z miksem jest ok. Hit-hat's fajne takie klimatyczne pasują do melodii. pomiędzy przejściem a dalszą frazą mógłbyś walnąć jakiś syth lub pluck albo jakiś pitch up FX, bo tak trochę dziwnie wchodzi.

Ocena
Mix - 9
Master - 6
Technika - 7
Rytmika - 9
Melodyjność - 10
Pomys&#322 ;/ Aranż - 7
Brzmienia - 8
Dynamika - 10
Melo głowne - 9
Styl - 9
Wejście/Zakończenie - 7
Monotonność - 7(im wiecej pkt tym mniej monotoni)
Przestery - 9(im więcej pkt tym mniej przesterów)
Średnia 8,23.
Awatar użytkownika
DjJony
Klubowicz

Post autor: DjJony »

Siemka no to viencej odomne no to pomisel jest dobry ale realizacia jest uz nie najlepsia mojim zdanim bo to jak co kick gra tak divne dost niema dobru farbe to po prve no i dalej jak to snare nepasuje do tego kavalku vox dobry od interpreta Macfly to znamy ale nie pasuje ku melu i to melo jest sice melodicne ale na druhej strane nie jest velmy prerobene a gra jak troche upraveny original i este take presluchy mam jak by gralo z midku to dufam ze nie a dalej racej za bado popracuj na vlasnem melom jak prerabat stare zname mela bo nie za barzo sa mi to paci no to i to tilko odeme to cekam na fullku ale este dost blendou do popravky s pozdravom Dj Jony Slovakia
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

A więc: Na początku gra Sobie całkiem ciekawy Loopik. Kick dosyć dobrze nagłośniony i podbity, z tego co udało Mi się usłyszeć. Pierwsze przejście całkiem ciekawie wykombinowałeś, szczerze mówiąc podoba Mi się :) Perkusja na ogół poprawna, ciekawie spojone ze Sobą poszczególne brzmienia Perkusyjne. Sam wokal ogólnie Mi się podoba, choć mógłby być jeszcze inaczej w paru momentach ułożony. Ten Bassik Ala Klass strasznie przejedzony, jego barwa ogólnie może być, ale dużo osób Go używa i przejadł Mi się. Melodia kojarzy Mi się z pewną piosenką - DJ Sammy - Heaven, brzmi prawie identycznie w Stonowaniu, ułożeniem trochę się różni. Ogólnie jednak Demko może się podobać, słychać poprawę, zobaczymy co zaprezentujesz w Pełnej Wersji, bo to demko dobrze się zapowiada.

Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ