Hardstyle Kick
-
DawcioET
Hardstyle Kick
Witam, Chodzi mi o to, że mam swojego kicka i w miejsce np. końca frazy piosenki chcę użyć kicka, ale z takim basem jak coś w stylu headhunterz pzdr. 
-
Marcysia
Re: Hardstyle Kick
To zależy czy masz sampla czy preseta do tego kicka bo z sampla to nie wiem jak to zrobić
D
-
Bunnyman
Pewnie chodzi Ci o Kick NU Hardstyle, czyli taki, który skacze po nutach.Podam Ci nazwy wtyczek, których będziesz potrzebował do zrobienia takiego kicku
Oto i one:
Junglist, Izotope Trash i Microtonic. Jak będziesz miał pytania, pisz na PW albo na gg
Oto i one:
Junglist, Izotope Trash i Microtonic. Jak będziesz miał pytania, pisz na PW albo na gg
3xosc 
kombinuj z obwiednią pitch i oczywiście w obwiedni głośności atak zero, krótki decay, blood overdrive może się przydać, nie wiem jak w hardstylu, ale mi najlepiej wychodzi stopa z dwóch piłokształtnych (saw) oscylatorów
kręcąc stopę, pamiętaj, że stopa ma być w centum, idąc dalej od razu lepiej dać mono
kombinuj z obwiednią pitch i oczywiście w obwiedni głośności atak zero, krótki decay, blood overdrive może się przydać, nie wiem jak w hardstylu, ale mi najlepiej wychodzi stopa z dwóch piłokształtnych (saw) oscylatorów
kręcąc stopę, pamiętaj, że stopa ma być w centum, idąc dalej od razu lepiej dać mono
-
DawcioET
mój kick
Da się tu dać gdzieś piwo, thanks 
Kod: Zaznacz cały
http://www18.zippyshare.com/v/41935592/file.html-
Kwasny1995
http://muzikum.pl/members/darxide/Re: Hardstyle Kick
Każda wtyczka/syntezator może się przydać, w końcu zbudowane są mniej więcej z identycznych modułów. Należy koniecznie pamiętać, że 3xosc to nie tylko pierwsza strona w channel settings z trzema oscylatorami
Mimo że 3xosc nie jest skomplikowany, dużo się nadrabia efektami.
3xosc-->Blood Overdrive>Love Philter>Comp>Chorus>Reeverb to przykładowa konfiguracja, Blood O tu będzie miał kluczową rolę, wyostrzy dźwięk nadając mu całkiem nowy charakter, love philter do smaku, reeverbem lekko zamarzesz urwane transjenty. O ile nie robię HS, to w ostrych brzmieniach siedze od zarania
3xosc-->Blood Overdrive>Love Philter>Comp>Chorus>Reeverb to przykładowa konfiguracja, Blood O tu będzie miał kluczową rolę, wyostrzy dźwięk nadając mu całkiem nowy charakter, love philter do smaku, reeverbem lekko zamarzesz urwane transjenty. O ile nie robię HS, to w ostrych brzmieniach siedze od zarania
-
Kwasny1995
troche skomplikowane ale sprubuje,cos zrobie nietak message to .
http://muzikum.pl/members/darxide/-
Kwasny1995
hm..słuchaj mam np. jump14 taki kick i ja chcem np. go polaczyc z 3xosc albo z Wasp (XT) nie zeby lecial wasp albo 3osc tylko zebym mógł tymi funkcjami osca uzywac na ''jump14'' ? da sie tak
Do 3xosca można ładować dźwięki (oscylacja oznaczona pytajnikiem) jednak odradzam ładowanie tam sampli
To miejsce przeznaczone jest dla waveformów, czyli dla pojedynczych fal dźwiękowych, można pojedynczą falę samemu wyciąć ale pod dużym powiększeniem w np. wave labie, czy innym progu do wycinania. Jeszcze chyba nie powstał wirtualny sampler do któergo po załadowaniu sampla możnaby mieć pełną kontrolę nad manipulatorami bez dziwacznych zniekształceń. Zrób inaczej, po prostu spróbuj wykręcić w waspie podobną stopę, pamiętaj o efektach na mikserze
Co ci to da? Wykręcając stopę "nu-hardstyle" czy jak to tam zwał, dźwięk ten nie będzie się skracał, wydłużał czy trzeszczał po zmianie tonu, co ma miejsce w samplerze.