DJ Freshwinter - Delight [Hands up][Dance] Oficialka

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

DJ Freshwinter - Delight [Hands up][Dance] Oficialka

Post autor: DJ Freshwinter »

Zapraszam do odsłuchania najnowszej produkcji: Dj Freshwinter - Delight

Piszcie jeżeli macie ochote coś napisać ;) odsłuchać i ściągnąc na mojej stronce:

Kod: Zaznacz cały

http://www.DjFreshwinter.com
Awatar użytkownika
franec
Klubowicz

Re: DJ Freshwinter - Delight [Hands up][Dance] Oficialka

Post autor: franec »

Fajna stronka, Kawałek też całkiem niezły
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Post autor: Violet Rocket »

Wybacz ale nienawidze tego gatunku rodem z remiz i golfow II. Strona techniczna dobra ale mnie krew zalewa sluchajac takich nut, poza tym melo znane jakies...Twoje?
Gimbus
Specjalista

Post autor: Gimbus »

..RocketStyle , już wiem ze twoim idolem jest benek , ja takze bardzo go lubie , ale nie mozesz dyskryminować innych bo tworzą handsup, jeśli ci sie nie podoba ten styl to nie wystawiaj oceny ogólnej tylko techniczną ^^ Mi sie bardzo spodobało , haty sądo dupy ale pitched bassik bardzo fajny , snarey fajne , kick dobrze pasuje pod bassik , potem te plucki/ciekawie sie zgrywają , clapy ciekawe , potem to pianko nie specjalnie mi podsiadło , pady tak samo , voxy by sie jakieś przydały tutaj ,,

Ogólnie 8+/10
Paul Van Measure

Post autor: Paul Van Measure »

nono :) wpada w uch ten kawałek. Wielki plus za częstą zmianę sekwencji melodycznych. Ta wchodząca jako druga rodem z Darude - Sandstorm ... Ciekawy utworek. Nie zmieniaj stylu, w tym jestes dobry, poza tym coraz więcej producentów zaczyna odchodzić od Hands up'u a ja grając gdzieś widziałem że ludzie najchetnej bawią się właśnie przy tym. Jeszcze troszkę technicznie: master dobry dzwięki paują do sebie haty dobre, clap dość typowy na ten styl, ale to tekaże plus. Ogólnie zarobiłes u mnie szacun za te płynne zmiany sekwencyjne. Życze powodzenia i czekam na Twoją płytkę :) )
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
franec
Klubowicz

Post autor: franec »

RocketStyle pisze:Wybacz ale nienawidze tego gatunku rodem z remiz i golfow II.
A to ciekawe ja np bardzo lubię hands up, a jakoś nie przypominam sobie żebym jeździł golfem 2 i chodził na zabawy do remiz?? Osobiście wolę duże imprezy a jeżdżę peugeotem 307 sw...
Dj Pablo$ pisze:coraz więcej producentów zaczyna odchodzić od Hands up'u a ja grając gdzieś widziałem że ludzie najchetnej bawią się właśnie przy tym.
Pozdrawiam
Masz niestety rację wystarczy chociażby popatrzeć na Roba Maytha- jak dla mnie króla hands upu- dzisiaj jako Dave Darell może i rozkręca muzykę klubową, ale mnie takie dźwięki średnio się podobają. To fakt najlepiej bawi się przy hands upowych klimatach.
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

RocketStyle pisze:Wybacz ale nienawidze tego gatunku rodem z remiz i golfow II. Strona techniczna dobra ale mnie krew zalewa sluchajac takich nut, poza tym melo znane jakies...Twoje?
Oczywiście, że moje :D Nigdy nie zdzieram melodji.. zawsze wszystko z głowy i słuchu.
--------------------------------------------------------------------------
Co do Hands up... ja też djowałem na paru imprezkach i ludzie zawsze wybierają i bawią sie najlepiej przy hands up. Raz byłem w takim mniejszym klubie w Chicago... Cały czas leciał jakiś nudny bit czym można by było nazwać electro lub jakieś klubowe gatunki.. no i DJ zapuścił jakąś piosenke hands upową (akurat nie znałem) ludzie odrazu.. taka reakcja że się sam zdziwiłem ale ich popieram bo czasami to nie moge znieść takiej sieczki jak czasami w niektórych klubach puszczają...
--------------------------------------------------------------------------
Dzięki za komentarze... nowy kawałek wypuszczam już nie długo z troche innym klimatem ;)
Jajonasz

Post autor: Jajonasz »

bardzo fajna stronka życzę sukcesów! co do muzy nie mój gust :D
Moudy

Post autor: Moudy »

ciekawa, melo świetne nie będę się rozpisywał. Ale jest nieźle
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

Dzięki Moudy & Jajonasz :D
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Więc: Czyżby większość brzmień pochodziła z gotowców z Nexusa? Wiem na pewno, że Lead, bardzo Mi się z Nexusem kojarzy. No ale Mniejsza o to, brzmienie ma dosyć fajne, główna Melodia może być, jakoś szczególnie Mi nie podeszła. Kick dobrze nagłośniony i podbity, Hi-Haty średnie jakieś, pomyślałbym nad wymianą, Clap również niezbyt Mi się spodobał, Snare'y już trochę znane i przejedzone, ale ujdą. Przejścia słabe, popracowałbym nad Nimi. Brakuje tu bardzo jakiegoś ciekawego Wokala, na pewno by się przydał. Wszystko już znane, schematycznie trochę, no ale pod tym względem Hands-Up nie zaskakuje już, dlatego to wszystko umiera :D Szału nie ma, ale nutka bardzo solidna, i mogę powiedzieć, że mógłbym ją posłuchać jeszcze nie raz :p

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

No Krzyku :D Doczekałem się komantarza...

Twoje oceny są dobre ale czasami zbytnio wybredzasz :D W muzyce elektroniczniej jest przecież standard... Nie bardzo liczy się jakich dzwięków używam tylko jaką piosenke stworze..

Hands up i nie tylko zawsze jest schematyczny.. intro, rozwiniencie, refren, itd...

Owszem używam Nexusa i zawsze będe to robił chyba że będzie mnie stać na pożadne studio wtedy może sam coś będe robić a na teraz nie mam co kombinować...
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Wiem, że zarówno Hands-Up jak i inne gatunki muzyczne są schematyczne, chodzi Mi jednak o to, żeby odrobinę urozmaicić kawałek pod względem ułożenia: Czyli nie standardowy Kick-Kick, Kick-Clap, Kick-Hi-Hat-Clap-Hi-Hat... Głównie o to Mi chodzi. Oczywiście rozumiem, że może nie pomyślałeś, że komuś standard nie będzie pasował..
Co do Nexusa to również rozumiem, tu chodzi Mi o to, że mógłbyś Sam wykręcić jakieś brzmienie/ewentualnie użyć Mniej pospolitego brzmienia :p Tyle na ten temat.
Freshwinter pisze:Nie bardzo liczy si&#281] A tu nie bardzo się z Tobą zgodzę :p Nutka zrobiona na tandetnych standardowych FL'owskich brzmieniach nie będzie brzmiała tak Samo jak na Samplach Vengeance oraz brzmieniach V-Station..
ODPOWIEDZ