Witam. Od dłuższego czasu zadaję sobie właśnie to oto pytanie - Dlaczego telewizja promuje idiotów? W ogóle skąd to się wzięło, że jacyś beznadziejni ludzie, którzy pokażą się raz w jakimś głupim reality show typu BIG BROTHER czy w innym podobnym programie nagle staje się bardzo popularny bo zrobi coś głupiego (prześpi się z kimś czy zatrzaśnie w toalecie

) i już robi się jakieś niesamowite zamieszanie. Zaprasza się taką osobę do różnych innych programów,reklam, pokazuje na bilbordach jednym słowem robi się z kogoś takiego gwiazdę... I co najgorsze ta osoba czuje się wielką gwiazdą... Idealnym przykładem takiej "gwiazdy" jest Jola Rutowicz... Ani ona nie jest piękna ani utalentowana a zachowuje się jakby była niewiadomo kim. Czasem trzeba ostudzić temperament takiej osoby i ją nieco ustawić. Tak jak to zrobił Figurski w swoim autorskim programie "Jazda Figurowa"
Kod: Zaznacz cały
http://www.video.banzaj.pl/film/2545/jola-rutowicz-u-figurskiego/
Najbardziej podobała mi sie reakcja Jana Nowickiego

nie ukrywam badzo go lubię

jest dla mnie ważną postacią polskiej kinematografii oraz teatru a po za tym ma świetne poczucie humoru naprawdę wielki respekt dla niego
Kolejną kontrowersyjną postacią słynącą ze skadali, która jest pożywką dla takich szmatławców typu Pudelek i innych portali plotkarskich jest Dorota Rabczewska znana wszystkim jako DODA. Dorota ma przynajmniej talent do śpiewania, jest w miarę ładna i zgrabna oraz podobno inteligentna. Nie przepadam za nią ani za jej twórczością. Tyle się już nasłuchaliśmy o niej i o tych romansach z Radziem nawet ludzie którzy się nie interesują w ogóle tym co sie dzieje w świecie show biznesu słyszeli o Dorocie. Rabczewska była wszędzie... reklamy, występy w programach nawet w filmie Zanussiego

nic dziwnego że ta pani już nam się "przejadła". Przykra prawda jest chyba jednak taka, że swój wizerunek DODA kreuje dla pieniędzy tylko i wyłącznie... ale o tym to każdy chyba wie. Tak naprawdę Dorota jest normalną, mądrą dziewczyną. Mojej znajomej kolega zajmuje się oświetleniami i montażem scen. Kiedyś miał okazję właśnie przygotowywać scenę dla Doroty i miał szanse porozmawiać z nią. Po rozmowie z nią zmienil o niej zdanie. Przekonał się że Rabczewska potrafi być miła i nawet skora do rozmowy. Zapytał jej po co jej te skandale itd... a ona mu odpowiedziałam, że jakby tego nie robiła, tego szumu medialnego wokół siebie to jej by na scenie nie było ludzie by nie wiedzieli o jej istnieniu. Wnioskując z tej wypowiedzi można stwierdzić, że jest zapotrzebowanie na idiotów w mediach... tylko dlaczego? Po co? Jak sądzicie? Pozdrawiam