Popularyzacja forum... ;)

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
Chomik
Weteran

Popularyzacja forum... ;)

Post autor: Chomik »

Jeśli jesteś stałym bywalcem Muzikum.pl i chcesz by forum rosło w siłę przeczytaj ten temat do końca ;)

Nie wiem czy wiesz, ale najwięcej nowych użytkowników pochodzi z wyszukiwarki Google. Co zrobić by muzikum.pl było wysoko w wynikach wyszukiwania w googlarce? Przedewszystkim zależy to od ilości linków do forum.

Jak pomóc?

Gdy założysz temat, dodaj link do niego do katalogu stron. Pokaźną listę katalogów znajdziecie na stronie

Kod: Zaznacz cały

http://www.katalogiseo.info/
(najszybciej dodawać link do tematu do katalogów takich jak qlweb, owarty.pl mini)

Trwa to około minuty a strasznie pomaga, owocuje to większą ilością wejść na forum (oraz oczywiście wyświetleń Waszego tematu). Przeważnie wystarczy wejść na dany katalog, wybrać jakas kategorie (cos z mp3, muzyka, forami internetowymi itp), kliknac link np: "dodaj wpis" i wkleić adres do Waszego tematu.

Sam mam kilkanaście serwisów i nie mam już czasu na ręczne pozycjonowanie każdego z osobna, dlatego przyda się Wasza pomoc ;)

Z góry dzięki! W razie problemów lub pytań chętnie pomogę na gg (nie bać sie, nie gryze ;)

Pozdrawiam!

Instrukcja obrazkowa:
1. Udajemy się na wspomnianą stronę

Kod: Zaznacz cały

http://www.katalogiseo.info
, naszym oczom okazuje się lista katalogów. Zaznaczyłem 2 typy katalogów które są najbardziej przyjazne i zajmują mało czasu. Wystarczy w nich bowiem podać zwykle link do strony, a opis i reszta uzupełniana jest automatycznie. Przy wyborze warto także zwrócić uwagę czy katalog jest moderowany czy nie, jeśli nie jest to Wasz wpis pojawi się w katalogu zwykle od razu

++++++++++++++
2. Przykład pokaże na katalogu opartym na skrypcie Otwaty.pl Mini. Wchodząc na taki katalog zobaczymy kategorie, pierwszym krokiem będzie wybranie odpowiedniej kategorii, czyli czegoś związanego z muzyką lub forami internetowymi

++++++++++++++
3. Na dole w pole "Dodaj nową stronę" wklejamy adres naszego tematu (najlepiej by adres kończył się .html, czasem zdarza się, że do adresu dodawany jest także hash i numer postu czyli np (...).html#12345, ale lepiej tą końcówkę ucinać ;)

++++++++++++++
4. Ostatnim krokiem jest sprawdzenie danych i wybór dodatkowej kategorii, nie jest to oczywiście konieczne. W niektórych katalogach trzeba także przepisać token lub wpisać adres mail jednak odradzam podawania prawidłowego adresu, by uniknąć spamu.
Po kliknieciu na "Dodaj stronę" wpis powinien pojawić się w katalogu ;)
Awatar użytkownika
Dezu
Weteran

Re: Popularyzacja forum... ;)

Post autor: Dezu »

To chyba będzie dobry pomysł, bo ja sam na muzikum wpadłem przez wyszukiwarkę Google ;)
Awatar użytkownika
Krzychu
Ekspert

Post autor: Krzychu »

Chomik pisze: W razie problemów lub pytań chętnie pomogę na gg (nie bać sie, nie gryze ;)
W to mu nie wierzcie mnie chciał pogryźć :D

A co do pomysłu to dobry pomysł, tak wiec do roboty ^^
Awatar użytkownika
Under B (Bartii)
Specjalista

Post autor: Under B (Bartii) »

Pomysł bardzo dobry, tylko nowi użytkownicy mogą być pijawami xD
Ale z tym się nic nie zrobi w sumie ;)

POPIERAM !
Awatar użytkownika
Chomik
Weteran

Bartii pisze:Pomysł bardzo dobry, tylko nowi użytkownicy mogą być pijawami xD
Ale z tym się nic nie zrobi w sumie ;)

POPIERAM !
wez pod uwage to, ze niektorzy nie beda pijawkami... :)
Awatar użytkownika
pol102
Weteran

Post autor: pol102 »

Chomik pisze:wez pod uwage to, ze niektorzy nie beda pijawkami... :)
Trzeba być realistą. Obecnie na 10 tematów można dostać 10thx'ów przy ilości obejrzeń w okolicach 250. Jest się nad czym głowić bo temat o pijawkach nadaje się na demotywatory.:(
romeoxx

Post autor: romeoxx »

prosze o foto tutorial ;) do tego tematu
Awatar użytkownika
Bazyl
Specjalista

Post autor: Bazyl »

Pomysł całkiem spoko :) Trzeba spróbować :) ja też trafiłem tutaj przez wyszukiwarkę google ;)
Awatar użytkownika
Chomik
Weteran

dodałem obrazki, możecie podawać linki do wpisów do katalogów, to dodam je na jakieś zaplecze by zostały szybciej zaindeksowane (jeżeli nie wiecie o czym mówie... to i tak możecie tu podać adres katalogu ^^)
Pozdro ;)
romeoxx

Post autor: romeoxx »

no to sie zabieram do roboty....o i cos sie udalo ;)
Awatar użytkownika
Mundek
Weteran

Post autor: Mundek »

postaram się cos pomóc ... siedziało sie w tym swego czasu :D
Awatar użytkownika
Dj Spector
Specjalista

Post autor: Dj Spector »

Będe pomagał... jestem już tu długo i tez chce miec wkład w rozwój... więc bede wklejał.
Awatar użytkownika
Dyzm4
Ekspert

Post autor: Dyzm4 »

Fajny i ciekawy pomysł... Z biegiem czasu napewno przybedzie ciekawych użytkowników nie tylko same pijawy.
ODPOWIEDZ