Rewitalizacja forum jako dostawcy nowej muzyki
Rewitalizacja forum jako dostawcy nowej muzyki
Sprawa jest prosta... [ciach] leje nas straszliwie... ale do rzeczy.
Chciałbym aby powstała specjalna grupa przeszukująca na bieżąco i w miarę posiadania czasu, dostępne źródła w taki sposób by wyławiac wszelakie nowości. Chodzi o to by powstała ściśle wyselekcjonowana grupa, z "niebieskich" posiadająca własną prywatną, nie indexowaną część forum gdzie nastąpiła by wymiana adresów źródeł celem szybszej i sprawniejszej pracy.
Co wy na to? Co Ty na to Chomik?
Chciałbym aby powstała specjalna grupa przeszukująca na bieżąco i w miarę posiadania czasu, dostępne źródła w taki sposób by wyławiac wszelakie nowości. Chodzi o to by powstała ściśle wyselekcjonowana grupa, z "niebieskich" posiadająca własną prywatną, nie indexowaną część forum gdzie nastąpiła by wymiana adresów źródeł celem szybszej i sprawniejszej pracy.
Co wy na to? Co Ty na to Chomik?
-
romeoxx
Re: Rewitalizacja forum jako dostawcy nowej muzyki
to bylby nawet dobry pomysł...

Szczerze moge powiedziec ze ja osobiscie swoimi zrodlami z checia sie podziele...aby te wszystkie nowosci jako pierwsze pojawialy sie na muzikum
A skad mam miec pewnosc ze wsrod owego niebieskiego nie bedzie pijawy z sasiedniego forumChodzi o to by powstała ściśle wyselekcjonowana grupa, z "niebieskich" posiadająca własną prywatną, nie indexowaną część forum gdzie nastąpiła by wymiana adresów źródeł celem szybszej i sprawniejszej pracy
Szczerze moge powiedziec ze ja osobiscie swoimi zrodlami z checia sie podziele...aby te wszystkie nowosci jako pierwsze pojawialy sie na muzikum
Dokładnie.Deszczu? pisze:Masz na mysli coś jak "Strefa Moderatorów" ?
Już my doskonale wiemy, kto jest godny zaufania. Radio dało nam częściową odpowiedź. Do tego wystarczy zebrać to co czasem można było ujrzeć w SB i mamy znaczną wiedzę :] Wiadomo... są czarne charaktery ale i na nie są sposobyA skad mam miec pewnosc ze wsrod owego niebieskiego nie bedzie pijawy z sasiedniego forum
Posiadam 25 źródeł... nie potrafię każdego z nich gruntownie przejrzeć i odsłuchać każdy dostępny track... I podchodzę do tego tak samo jak TySzczerze moge powiedziec ze ja osobiscie swoimi zrodlami z checia sie podziele...aby te wszystkie nowosci jako pierwsze pojawialy sie na muzikum
hmm... powiem tak: ja osobiscie nie mam tyle czasu, zeby przegladac wszystkie swoje stronki z muza, ale z checia tez moge sie podzielic adresami, zeby ktos inny mogl upnac na 4um, co do czarnych charakterów to mysle, ze dlatego powinna zostac wybrana wyselekcjonowana grupa np. minimum 150 wrzutek i jakis staz na 4um, wtedy bedziemy pewni, ze to nie pijawa i nie chce nam zaszkodzic. To co juz niebawem Strefa Uploaderów 
-
Twardy
Ja także moge się podzielić moimi źródłami
Pomysł jak najbardziej trafny 
róbta co chceta moje źródła są bardzo malutkie bo mi się nie chce szukać ostatnio
ale zacząłem regularnie upać
wg mnie pomysł ciekawy ale ---> Chomik (czekamy na niego)
no to fakt...Ale Co Jeśli Dana Osoba będzie uploadować nuty Tu I jeszcze dla Konkurencjidj dudus500 pisze: co do czarnych charakterów to mysle, ze dlatego powinna zostac wybrana wyselekcjonowana grupa np. minimum 150 wrzutek i jakis staz na 4um, wtedy bedziemy pewni, ze to nie pijawa i nie chce nam zaszkodzic. To co juz niebawem Strefa Uploaderów![]()
bo ja wiem.... sam znam kilka serwisow zagranicznych na ktorych jest dziennie lista robiona z nowymi utworami, nic tylko kliknąć i zasiorbać... no i oczywiscie przerzucic na muzikum.pl : )
Nie ma wiec sensu przeszukiwania 25 serwisow jak mozna jeden wiekszy. A ci ktorzy chcą byc docenieni najbardziej przez forumowiczów już na wlasna reke sie o nowości postarają
Nie ma wiec sensu przeszukiwania 25 serwisow jak mozna jeden wiekszy. A ci ktorzy chcą byc docenieni najbardziej przez forumowiczów już na wlasna reke sie o nowości postarają
Chomik, myślę ze można by zrobić taki dział na próbę dla nas to nie wiele roboty, a jeśli miałyby być efekty to czemu nie
Gwarantuję, że na 1 większym typu 'magiczna muzyka' nie znajdziesz nawet 1/5 nowości, które są na mniejszych źródłachChomik pisze:bo ja wiem.... sam znam kilka serwisow zagranicznych na ktorych jest dziennie lista robiona z nowymi utworami, nic tylko kliknąć i zasiorbać... no i oczywiscie przerzucic na muzikum.pl : )
Nie ma wiec sensu przeszukiwania 25 serwisow jak mozna jeden wiekszy. A ci ktorzy chcą byc docenieni najbardziej przez forumowiczów już na wlasna reke sie o nowości postarają![]()
Przecież to jest tak:
Różni napaleńcy, Dj'e,właściciele portali, blogów chcą robić coś dobrego i kupują muzykę na bp lub podobnych, wrzucają na hostingi i cieszą się, że promują swój gust. Wszystko oczywiście z klauzulą 24h... a takie serwisy jak wspomniana wcześniej 'magiczna muzyka' zbierają tylko malutkie tego wszystkiego fragmenty. Posiadając 25 źródeł jestem w stanie samemu wyselekcjonować fajną muzykę. Jeśli dobrz policzyłem to wczoraj było 70 premier... na na duży serwisach znalazłem niecałe 30 :( Przykład z wczoraj... Ja zrobiłem upa (ten z opisem +6) o 3 w nocy dnia dzisiejszego, na 4clubbers był wczoraj późnym wieczorem, a ukazał się wczoraj o 21... Wnioski sami wyciągajcie...
-
sensejstg
Pomysł trafny, jak najbardziej mogę podzielić się swoimi źródłami z innymi... Mam takich dość sporo z wielu dziedziń poruszanych na tym forum. Jestem na TAK.
tez go sie przyłaczyc do przedsiewziecia.. 

ja byl proponowal przyjmowac przynajmniej od 500-set Thanksow..
3ba wybrac takie osoby ktore bede upac tylko na muzikumBartezz pisze:no to fakt...Ale Co Jeśli Dana Osoba będzie uploadować nuty Tu I jeszcze dla Konkurencji![]()
ja byl proponowal przyjmowac przynajmniej od 500-set Thanksow..