Odnośnie pseudo-protestu

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
Chomik
Weteran

Odnośnie pseudo-protestu

Post autor: Chomik »

Odpowiedzi na pytania zadawane w ostatnim czasie:

Pytania i twierdzenia w stylu "tyle kasy a rozwój zerowy... nie na to idą datki na serwer itd."
Datki w roku 2009 były dwa, łącznie 50 zł przez cały rok. Z smsów też kokosów nie ma, przez dwa ostatnie miesiące z Muzikum i eMPe3.net było 58 zł, więc statystycznie niecała złotówka na dzień, a minimum do wypłaty to 150 zł. Jeśli chodzi o inne reklamy - z Agencji Reklamowej ARBO kasę dostaje średnio co pół roku, bo przez kryzys (podobno) stawka za emisję reklam jest wręcz tragiczna. Dlatego zostało im już złożone wypowiedzenie. Nie wspomnę już o tym, że najwięksi krzykacze nie wpłacili nic a w dodatku mają poinstalowane Ad-Blocki i inne skrypty/programy blokujące reklamy - a to najbardziej szkodzi chyba forum.

Twierdzenia typu "to my tworzymy forum, chcemy HIDE "itp
To prawda, że użytkownicy tworzą forum, zwłaszcza Ci którzy zakładają tematy, bez nich te forum by już pewnie nie istniało. Co do HIDE to jestem na NIE. Ci co są dłużej pewnie pamiętają, że HIDE było już 3-krotnie (słownie: trzykrotnie) wprowadzone i zawsze było wyłączone po kilku godzinach, gdyż nie zdawało ono egzaminu, a moderatorzy nie nadążali z usuwaniem bezsensownych postów typu "dfklgjklfjg" pisanych tylko po to by zobaczyć link.
Lepiej samemu dać dobry przykład i komentować, niż wymuszać komentowanie na innych. Nie wspomne jużo tym, że wszelakie protesty itp raczej nie zachęcają nowych do udzielania się....

Konkurs:
Wyniki już praktycznie są, chciałem jeszcze jednak je przedyskutować z Deszczem, a jest on ostanio nie osiągalny, do świąt info o zwycięzcach będzie na forum

Twierdzenia typu: "nie ma Cie na forum, mało sie udzielasz, nic nie robisz"
No prawda, ostatnio mało kiedy jestem wolny. Dla przykładu: pierwszy raz od trzech dni mam więcej niz 15ście minut czasu by posiedzieć przy kompie. Logiczne więc, że nie spędze całego tego czasu na komentowaniu tracków czy upaniu...

Propozycje typu "czemu nie wstawisz playerka na strone, ja umiem troche php, moge Ci to zrobić"Zrobienie prostego playerka jest stosunkowo łatwe, jest masa tutoriali w necie jak krok po kroku wstawić takowy na strone, ALE nie zgodzę się na takie rozwiązanie, dlaczego? Gdyż to mało bezpieczne. Osoba która chciałaby takiego zrobić "za dychę" nie wezmie przecież odpowiedzialności za straty jeśli taki playerek np zamuli serwer czy przez błąd w kodzie ktoś niepowołany uzyska dostęp do bazy danych czy plików na serwerze. Straty mogą być kosmiczne - ponad 100 tys ma w końcu tutaj konta. Dlatego bezpieczeństwo stawiam na pierwszym miejscu

Odnośnie pijawek:
Pisałem dziesiątki razy, ale i tak wspomnę po raz kolejny. Wiele osób wrzuca TYLKO po to, by nabić sobie dużo pobrań, zdecydowana większość albumów wrzucana tutaj jest właśnie po to, dając HIDE zdecydowana większość przestała by upać. W końcu ludzi zmusza się do dodatkowej czynności, a większość stawia na prostote. Można to porównać do autostrady: jezdzi się bardzo fajnie, ale jak dojdzie kolejna "niewygodna" czynność (w przypadku autostrad może to być bramka opłat) to już nie jest tak różowo i wielu z takowej po prostu zrezygnuje.
Poza tym większa ilość pobrań pliku działa korzystnie dla forum - pliki z forum są bardziej dostepne w necie, dzięki czemu łatwiej trafić na forum. Ponadto przedłuża to żywotność linku.

i odnośnie skasowania tematu z protestem:
nawoływanie do działań mogących zaszkodzić forum nie jest tolerowane, dlatego temat został usunięty
Awatar użytkownika
Zegar
Ekspert

Re: Odnośnie pseudo-protestu

Post autor: Zegar »

Dobry regulamin. Dostępne serwery, zachowania na forum, za co mozna dostać warna itp. . .
Dział szukam - jak nie ma plusów to po co on jest. . . A brązowi nadal są.
Niziutkie progi do poszczególnych Rang i grup. . . Temat stanął w miejscu. . . Uploader powinien być przydzielany przez kogos. . . Jak juz pisałem sam mam moze z 20 tematów z nutkami, a reszta to zwykłe tematy. . . Liczą sie uploady a nie tematy przecież. Powinna być rekrutacja i wyznaczeni użytkownicy od tego. .

Moze coś mi sie jeszcze przytoczy. . .
Awatar użytkownika
Chomik
Weteran

dział szukam => Bedą plusiki, Kiedy? Standardowo: jak uzbieram $$
Uploader powinien być przydzielany przez kogos - tak przecież jest :) Był licznik tematów, ale powodował liczne błędy i chwilowo został usunięty, będzie nowa wersja licznika, z kilkoma bajerami, kiedy....? Jak nazbieram $$
Niziutkie progi do poszczególnych Rang i grup - jak znajde dłuższą chwile to zmienie ilość postów jaką należy napisać by awansować do odpowiedniej grupy
Dobry regulamin. Dostępne serwery - które podpunkty są złe/jakich brakuje?
za co mozna dostać warna - za nieprzestrzeganie regulaminu :)

Regulamin przeglądne, info o warnach (co za co i na ile) napisze w wolnej chwili. System warnów też nieco zmienie
Awatar użytkownika
Zegar
Ekspert

Co do niektórych opcji - miło :)

Kobiety n forum. Specjalny kolor. Mało kobiet ma jakąś range ma forum, wiec mogły by wybierać pomiedzy kolorem rangi czy "kolorem kobiety".

$$ - To ile by kosztowały poszczególne zmiany ?
Awatar użytkownika
Chomik
Weteran

pogadam z programistami i podam dokładny kosztorys
Awatar użytkownika
Zegar
Ekspert

Jak sam widzisz jest pare rzeczy do zrobienia. . . Te darmowe - kiedy planujesz to zrobić ? albo inaczej... do kiedy :) ?

Kobiety n forum. Specjalny kolor. Mało kobiet ma jakąś range ma forum, wiec mogły by wybierać pomiedzy kolorem rangi czy "kolorem kobiety".

Co z tym pomysłem ?

Licznik wrzutek. . .
To znaczy, ze jesli nie bedzie kasy, to juz nigdy nie pojawi sie liczba wrzutek ?
Awatar użytkownika
Dudus
Ekspert

Post autor: Dudus »

Dokladnie dolaczam sie do tego co mowi Lili, milo jakby byly nowe rangi i grupy, spokojnie wiadomo, ze kazdy ma swoje zycie, ale milo jakby przed koncem roku juz byly :D nio a co do kasy to daj znac co i jak i za ile zebysmy wiedzieli jak to wyglada :) pozdro
Awatar użytkownika
Majka3005
Klubowicz

Post autor: Majka3005 »

Chomik pisze:Odpowiedzi na pytania zadawane w ostatnim czasie:

Twierdzenia typu "to my tworzymy forum, chcemy HIDE "itp
To prawda, że użytkownicy tworzą forum, zwłaszcza Ci którzy zakładają tematy, bez nich te forum by już pewnie nie istniało. Co do HIDE to jestem na NIE. Ci co są dłużej pewnie pamiętają, że HIDE było już 3-krotnie (słownie: trzykrotnie) wprowadzone i zawsze było wyłączone po kilku godzinach, gdyż nie zdawało ono egzaminu, a moderatorzy nie nadążali z usuwaniem bezsensownych postów typu "dfklgjklfjg" pisanych tylko po to by zobaczyć link.
Lepiej samemu dać dobry przykład i komentować, niż wymuszać komentowanie na innych. Nie wspomne jużo tym, że wszelakie protesty itp raczej nie zachęcają nowych do udzielania się....
Jakoś wiekszość portali sobie radzi czyzby mieli lepszy regulamin moze lepszych Moderatorów ? chyba nie bo opcja Hide nie zmusza do pisania postow mozna tez dac thanks zazwyczaj to wyglada tak ze Moderator pisze odp. jak niewiesz co pisac nie pisz daj Thanks a link ci sie odsloni info na pw co delikwent robi zle jak nie pomaga dostaje zakaz pisania na forum ale Thanks moze dac i to sie sprawdza lepiej miec kilku mniej userów a dobrych niz tych co nic nie robia i nic sie nie udzielaja i własnie ci dobrzy na ciagna ten wózek bo upaja tu i chca mieć coś za to przykładowy Thanks , a nie ze ktos upnie jakąs premiere tutaj i za godzine jego caly post jest na innym forum to czyste złodziejstwo i niewiadomo nawet kto i ta opcja Hide to zadne utrudnienie poniewaz jesli ktos miał sile sie tu zarejstrowac to i ma jeszcze na tyle siły by dac thanks
Twierdzenia typu: "nie ma Cie na forum, mało sie udzielasz, nic nie robisz"
No prawda, ostatnio mało kiedy jestem wolny. Dla przykładu: pierwszy raz od trzech dni mam więcej niz 15ście minut czasu by posiedzieć przy kompie. Logiczne więc, że nie spędze całego tego czasu na komentowaniu tracków czy upaniu...
Dlatego dobrym rozwiazaniem jest opcja Junior Admina 1 lub 2 ludzi zaufanych bedacych na forum i zalatwiajacych własnie takie sprawy jak ta i odpowiedzialnych za forum jak i za Moderatorów a nie ze Deszczu zbiera wszystkie gromy bo Pan Chomik niema czasu dodatkowym + tej funkcji jest to ze ludzie beda do nich wszytkie sprawy zgłaszac a nie do Was (Chomik & Deszczu) zamiast miec całe forum na głowie macie tylko 1 lub 2 osoby Proste.
Odnośnie pijawek:
Pisałem dziesiątki razy, ale i tak wspomnę po raz kolejny. Wiele osób wrzuca TYLKO po to, by nabić sobie dużo pobrań, zdecydowana większość albumów wrzucana tutaj jest właśnie po to, dając HIDE zdecydowana większość przestała by upać. W końcu ludzi zmusza się do dodatkowej czynności, a większość stawia na prostote. Można to porównać do autostrady: jezdzi się bardzo fajnie, ale jak dojdzie kolejna "niewygodna" czynność (w przypadku autostrad może to być bramka opłat) to już nie jest tak różowo i wielu z takowej po prostu zrezygnuje.
Tu sie zgodze ale nie do konca tylko ci uploaderzy nabijaja posty którzy maja płatne konta i na tym zarabiaja a takich jest tu bardzo malutko 1% z uploaderów i wiekszosci to konta na rapidshare i zaden user bedacy na forum zarejstrowanym nie pojedzie objazdem tracic godzine na znalezienie linku jak bedzie miał wybór napisania posta lub dania Thanks chyba ze palnuje sie zdjecie rejsctracji na to forum wiec Panie Chomik bez przesady
Poza tym większa ilość pobrań pliku działa korzystnie dla forum - pliki z forum są bardziej dostepne w necie, dzięki czemu łatwiej trafić na forum. Ponadto przedłuża to żywotność linku.

Zgadza sie ale tez nie do konca dlaczego nikt nie zrobi dopiski do regulaminu i nie poda jakie serwery sa darmowe i jak długo na nich mozna miec swoj upload posiadam 2 konta na 4shared.com 15giga ,max upload jednorazowy to 200mb zywotnosc rok z mozliwoscia przedłuzenia na nastepny dla chcacego nic trudnego co nie, reasumując skoro jedna nutka moja tu dana miała ponad 3tys sciagniec to forum tylez uzytkowników odwiedziło co działało korzystnie ja z tych 3tys miałam tylko 21 postów i tyle tez podziekowan przy opcji Hide az sie boje napisac i to jest docenienie uploadera ;/
i odnośnie skasowania tematu z protestem:
nawoływanie do działań mogących zaszkodzić forum nie jest tolerowane, dlatego temat został usunięty
Zgadza sie ale prosze nie winic za to ludzi tylko siebie tak sie stało poniewaz nikt nie chcial wysłuchac ludzi (Junior Admin)owszem Deszczu słuchał ale nic niemógł zrobic bez konsultacji z Panem apropo nikt znas niechce zle dla forum tylko lepiej wiec i ja tak chce za Siebie Przepraszam choc to Pan powinien uderzyc sie wpiersi Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Post autor: Cj Ex3 »

Chomik pisze:dział szukam => Bedą plusiki, Kiedy? Standardowo: jak uzbieram $$
Czegoś tu nie kumam ;p
Kiedyś można było stawiać thanksy wszędzie, przy wszystkich postach, a teraz... tylko przy pierwszym poście w każdym temacie...
Więc dlaczego przywrócenie starego stanu rzeczy ma coś w ogóle kosztować? :confused: :D
Awatar użytkownika
de-sonic
Specjalista

Post autor: de-sonic »

Ale dlaczego u konkurencji nie boją się o bezpieczeństwo? Chodzi o ten playerek... Będzie to świetny bajer i może przyciągnie tutaj kogoś nowego ;) Ile by to kosztowało? Napisanie takiego pluginu, skryptu czy czego tam? Tylko tak żeby było bezpiecznie...?

Jeżeli chodzi o finanse to ja się nie wcinam. Jak mam to wysyłam eska, jak nie mam to nie wysyłam, proste :p A czy jest w planach jakiś zastrzyk gotówki? Czy klikanie w reklamy daje nam jakieś pieniądze?

Ja bym był za wprowadzeniem HIDE. Ale to w ostateczności... bo niektórym nie zależy na thx i na komentach. Ale osobiście chciałbym żeby uploaderzy byli doceniani...

Jeżeli chodzi o protest to POL miał szczytny cel... ale chyba źle się za to zabrał ;) Tak więc mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej i wyjdziemy z dołka ;)

Pozdro ;)
Awatar użytkownika
Bazyl
Specjalista

Post autor: Bazyl »

wszystko powinno pójść na mnie bo to był mój pomysł i taka jest prawda panowie. Pol tylko się wychylił niepotrzebnie na oficjalne forum dał i Chomik mu dał bana zamiast mi tekże to ja powinienem zostać ukarany ;)
Zła Świnka Morska

Post autor: Zła Świnka Morska »

Chomik, a może powiesz to co powiedziałeś w nocy o licencji. Sprawa kluczowa. Podobnie jak reason z bana - jeśli to tak działa to nie ma na to punktu w regulaminie. Piszesz, że jestem krzykaczem ale i tak po każdej mojej zadymi coś się zmienia.

Co do klikania w reklamy... za kliknięcie w reklamę jest kasa, zależy ona od tajnego algorytmu google, na który składa się pozycja w google, ilość unikalnych odwiedzin, dobór słów kluczowych itd... Nie jest to wielka kasa ale gdyby każdy raz dziennie klikał to nie byłoby kłopotu. (Póki pamiętam - AdBlocka mam... mam wyłączonego na muzikum.)

Z osadzeniem playera nie ma kłopotu. Chodzi tylko o wstawienia kawałka kodu HTML ze skryptem flash, który jest z serwera Adobe'a jeśli mnie pamięć nie myli.

Prawda jest taka, że jesteśmy na starej (już) wersji skryptu, a zgodnie z cennikiem - 180$ licencja wieczysta z supportem(?), 100$ wersja roczna... ale wszystko co powstaje musi być lepsze - nowa wersja jest lepsza. Jeśli nie zgłupiałem do cna (chyba się to stało bo jednak pomagam), to koszta zmian to jakieś hmm. 250-300$.

Tak więc drodzy userzy, proponuję się zrzucić i nie mieć dalej pretensji bo poprzedni apel jakoś zaginął w stosie upów. Moje lamenty mają odzwierciedlenie w tym co widać i w banie. Chociaż większość z Was widzi we mnie trolla to i tak jest pozytywnie.

Btw, po 5 stycznia coś przeleję, bo ostatnia wypłata leży pod choinką.

P.S. A teraz rób co musisz - mulitikonto (żeby nie było :D ).

Pamiętasz dlaczego nie zostałem modem? Powód był słaby ;p ale nie dałbyś ze mną rady gdybym jeszcze moderował ;p

Zrób cennik, co ile kosztuje na tą chwilę. Zrób kosztorys, na przyszłość. I nie pisz, że nie masz pieniędzy bo nie wiemy ile co kosztuje. Nie każdy ma własny serwer tak jak ja albo Ty, więc mało kto wie, że to 150zł miesięcznie.

Promocja forum to także koszulki, stwórz grupę ludzi z forum, którzy będą odpowiedzialni za promocję - w ich gestii będą pomysły. Koszulki mógłbym zamówić teraz ale po co? Skoro Ty nie chcesz mnie na forum, ja nie mogę się dalej wciskać.

I nie pójdę na 4clubbers bo szkoda mi 2zł za to samo co miałem tu za free.

P.S. Bazyl - daj spokój. Cel ponoć uświęca środki. Jeśli ja jestem środkiem to przeżyję.

Pozdrawiam proŚwiątecznie
Miłosz pol102 Mindak
Adres do dostania na GG ;p
Luxus

Post autor: Luxus »

Też jestem za wprowadzeniem opcji HIDE, bo kradziejstwo linków jest jak chleb powszedni, a tak nie powinno być. Co do tego playerka - to może to faktycznie zmulić serwer, który i tak już jest obciążony ponad 100 tysiącami kont, z których może 20 tys jest aktywne powiedzmy, że "regularnie".

A co do ludzi: chętnych do pomocy na forum nie brakuje, wystarczy dać jakiś znak, czy powiedzieć, że potrzebni są tacy co zechcą poświęcić choć trochę czasu na forum, doglądać i pomagać na miarę możliwości, ale nie - przecież admn nie będzie prosił, to jego się prosi ;p (to tak mimochodem, bo nie mogłem się powstrzymać xd)

pozdro
ODPOWIEDZ