FL Studio...to ciągle nie to...

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
tAtok

FL Studio...to ciągle nie to...

Post autor: tAtok »

Hej Wam :)

Kod: Zaznacz cały

http://www.mediafire.com/?w0rjezy4ggm
Umieszczam wstępna wersję mojego najnowszego utworu (demko). Szczerze to nie wiem czy jest sens kończyć bo wg mnie ciągle słychać tu FL'a i amatorkę....jak możecie powiedzcie co robię źle...co jeszcze jest nie tak...
na początku się jarałem tym utworkiem bo wymyśliłem go od początku do końca tylko ja sam...ale jak porównam go z utworami np Rogera Sasha, Arneja czy Duranda itd to wychodzi na to że to jest straszna lipa.....:(
Awatar użytkownika
DeeJay Yang
Specjalista

Re: FL Studio...to ciągle nie to...

Post autor: DeeJay Yang »

hmm kolego najpierw udzieleaj się wiecej na forum i dopiero pros o opinie :) bo nie bedzie ci jej nikt dawal :)
pozdro. Sorki i jeszcze jedno... wrzuc gdzies to na server gdzie mozna to odsluchac a nie sciagnac
tAtok

Nie chodzi mi do końca o opinie bo ten utwór jest nie skończony... Pisząc tego posta miałem nadzieje że komuś zechce się wytłumaczyć mi co robię nie tak albo czego nie robię w ogóle a powinienem...mam na myśli mastering po domyślam się że o to głownie chodzi, a to dla mnie ciężki temat..
Awatar użytkownika
Mike Van Dreiland
Klubowicz

Post autor: Mike Van Dreiland »

Ja się poświęciłem i ściągnąłem i odsłucham... i jeśli mam być na prawdę szczery to nie kończ tego, brzmi faktycznie amatorsko. Napisałeś "bo wg mnie ciągle słychać tu FL'a i amatorkę" dużo zależy od Ciebie a nie od programu, bo z tego programu można dużo wyciągnąć i nie brzmi to amatorsko, szukaj profesjonalnych wtyków a nie na standardach flowskich. Brzmi mi to trochę jak ściągnięte z gotowego projektu, który jest w FL, takie nudne trensiwo. A masternig utworu nie uratuje. Trochę pomysłu i już coś ciekawego może powstać, ten kawałek jest szczerze nudny. Taka moja opinia :D
tAtok

Dlaczego jest nudny? Za słaby motyw? Co do wtyczek to uzywałem głownie Vanguad'a Sawer'a i Genesis'a. Są złe? Jak mam rozumiec że brzmi jakby było ściągnięte z gotowego projektu który jest w FL'u bo nie kumam ;p

Zastanawiam się nieraz czy jest sens iść dalej w tym kierunku...:/
Awatar użytkownika
kryla
Specjalista

Post autor: kryla »

Nawet tego nie ściągam, nie chce mi sie po prostu. Ale zaufam opini Majka wan drejlanda. Jak mówi że jest nudny to oznacza to monotonię, pewnie jest jeden motyw który kręci się w kółko, w dodatku nie porywa i niczym nie zaczwyca. A co do wtyczek, to nie liczy się jej nazwa i to jak ludzie sobie je chwalą, tylko jak TY ją wykorzystasz. Wszystko zależy tylko i wyłącznie od Ciebie, bo z każdej wtyki wyciągniesz coś dobrego. Sęk w tym by to wszystko połączyć. Opinia ta jest taka ogólna, na przyszłość. Projekty w FLu są dla początkujących, są to takie zwykłe proje na których można się conieco poduczyć, ale nie oznacza to że ludziom się podobają. Ucz się dalej, ucz bo naprawdę warto. Sam zajmuję się tym ok rok i muszę przyznać że jestem zadowolony z postępów, bo pracowałem wytrwale! Nie zrażaj się! pierwsze 2-3 miesiące pewnie będą ciężkie, ale później zaczniesz łapać o co w tym kaman i Ci się to z pewnością spodoba. Pozro !
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Post autor: Brizzer »

Jezeli FL to amatorka to ja jestem zakonnica xD
Kazdy profesjonalny program wiaze sie z amatorka. Czy to FL,Reason,Cubase,Nuendo czy inne jakies progr do muzy to nie ma roznicy. Wszystko zalezy od twojej inwencji tworczej.
Wtyczki podobnie.. Moje motto do wtyczek:"wszystko na wszystkim" :)
Myslisz ze swiatowej slawy MP na czym tez robia?? :]

PS. Nabijaj posty przed zapytaniem sie czegos. Bo next razem odpowiedzi zadnej nie dostaniesz.
I jesli ty chcesz hity robic po miechu z flem to pogratulowac samozapracia.
Wiekszosc conajmniej po roku dopiero rzezbi cudenka...

co do nutki: Brakuje przestrzeni w utworze i monotonne.
Awatar użytkownika
Dj Herman DST
Weteran

Post autor: Dj Herman DST »

FL amatorka xD nie no po co wrzucasz kawałek do działu dema jeżeli nie chcesz opini? ja ponad 3 lata zapier***am z FL, ale takiej jazdy jak Ty nie maiłem jeszcze ;/ dodaj sobie jescze do pseudonimu słowo ''PROJECT'' załóż strone z muzą i gwarantowany sukces po miesiącu. szkoda tylko, że muzycznie jest naprawde słabiutko. co do serwerów to na Muzikum.pl mamy regulamin proszę Pana.
ODPOWIEDZ