Problem z Nexusem.

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
dirdi
Nowicjusz
Posty: 24
Rejestracja: 03 lut 2009, 20:50

Problem z Nexusem.

Post autor: dirdi »

Witam, pobrałem wtyczkę "ReFX.Nexus.v2.2.VSTi.RTAS.DVDR-AiRISO" Ale gdy chcę utworzyć z tego obraz płyty programem WinIso, wyskakuje mi następujący błąd: Obrazek

Jest tak za każdym razem, już 2x ściągałem tą wersję nexusa i zawsze jest tak samo. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
vichy

Re: Problem z Nexusem.

Post autor: vichy »

albo źle ją ściągnąłeś, albo spróbuj użyć innego program, np. deamon tools :)

jak już jest taki temat, to pozwolę się podpiąć i też mam problem z nexusem, chyba nawet tym samym. Zainstalowałem go, ale fl w ogóle go nie wyszukuje. Próbowałem różnych wariantów ale nic nie działa...
Awatar użytkownika
dirdi
Nowicjusz
Posty: 24
Rejestracja: 03 lut 2009, 20:50

Re: Problem z Nexusem.

Post autor: dirdi »

Może zainstalowałes nie w tym katalogu, z którego odczytuje wtyczki. Ściągnąłem dobry, każdy taki mam. WinIso rozpakowuje mi dobrze, a tego nie chce.
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert
Posty: 2599
Rejestracja: 08 lis 2008, 21:06

Re: Problem z Nexusem.

Post autor: Brizzer »

Zawsze macie jakies problemy z tym nexem. Ja e normalnie go zainstalowalem i zadnych problemow. Tobie chodzi o obraz plyty ISO ze chcesz zrobic?? Czy zaladowac na wirtualnej stacji dyskow??
Na moje to blad jakos lezy po stronie tego WINiso. Bo w komunikacie jest error dotyczacy skladnikow tego progr.. a nie nexa.

Sproboj zemulowac nexusa na daemon tools potem zainstaluj go. Folder 'Content" wrzuc do folderu <c/programfiles/vstplugins/nexus...itd. i dopiero wlacz na flu wyszukiwanie wtyczki i potem nexus zacznie wyszukiwac content i nie powinno byc problemu. Mam nadzieje ze ukierunkowalem obu. Elo
Może zainstalowałes nie w tym katalogu, z którego odczytuje wtyczki.
Jesli wam nie wyszykuje we FL'u to odp nasuwa sie jw.
Tego juz nie bd rozciagal bo wystarczy podobny temat na forum odkopac..
vichy

Re: Problem z Nexusem.

Post autor: vichy »

OK, dzieki. teraz działa. było chyba za dużo niepotrzebnych plików, a może źle je skopiowałem... jeszcze raz dzięki ;-)
Awatar użytkownika
dirdi
Nowicjusz
Posty: 24
Rejestracja: 03 lut 2009, 20:50

Re: Problem z Nexusem.

Post autor: dirdi »

Dziękuje za pomoc :)
Awatar użytkownika
qrzeqorz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 29 gru 2009, 09:30

Re: Problem z Nexusem.

Post autor: qrzeqorz »

mam pytanko dotyczące nexusa ?? mianowicie czy można jakoś wyłaczyć funkcje LOOP w nexus 2 ??
Awatar użytkownika
Dimitri G
Klubowicz
Posty: 434
Rejestracja: 24 kwie 2008, 18:52

Re: Problem z Nexusem.

Post autor: Dimitri G »

w nexie jest arpegiator i sequencer :-)chyba ze chodzi ci o jakis preset z loopem to w zakladce mix mozesz z listy wl/wyl skladniki tego loopa ;)
Awatar użytkownika
qrzeqorz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 29 gru 2009, 09:30

Re: Problem z Nexusem.

Post autor: qrzeqorz »

dziękuje, ;) być może to pomoże ,jak bede sie dalej z tym trudził, to postaram sie dokładniej opisać problem ;p
ODPOWIEDZ