postanowiłem wszystkim pomóc i napisać FAQ(najczęściej zadawane pytania) Do nexusa.
1)Gdy otwieram nexusa ciągle wyskakuje mi błąd że brakuje pliku "0TestTone.nxs" . co jest nie tak?
--
Pokazuje że brakuje tego pliku i prosi o lokalizację. najprościej jest go ściągnąć z jakiejś strony i w katalogu gdzie jest nexus go umieścić. a oto co powinieneś zrobić:
1. kopnąć "0testtone.nxs" do folderu "Nexus Content/Samples/ROM" a jeśli nie ma takiej ścieżki to ją utwórz.
2.jeśli już umieściłeś "0testtone" w Folderze "ROM" otwórz FL studio i przeskanuj w poszukiwaniu wtyczek(jeśli nexusa nie ma na liście)
jak już na liście jest, to go wybierz i...
3. ...Nie ma Błędu
4. jeśli jest dalej błąd, to znaczy że coś TY zrobiłeś nie tak.
U mnie działa
5. jeśli nie działa mimo mojego wyjaśnienia wpisz w YT "0testtone.nxs error nexus" tam masz pokazane co i jak.
2)Część EXP mi działa a cześć nie... co jest?
--
czasem to wina nexusa a czasem Expansiona. Poprostu pack jest uszkodzony.
można jeszcze próbować go przenosić np. uszkodzone do jednego folderu a te nie uszkodzone nie, ale nie zawsze to zdaje egzamin.
tak samo aktualizacja (path) nexusa ale kto chce niech próbóje instalować patchy od podstawy(1.0) do przynajmniej (1.4).
u mnie problem kwił w EXP był uszkodzony i jakieś 20-30 Prestów nie chodziło, ale kolega mi wysłał te presty pocztą ja je zastąpiłem i było oki
3)Ne mogę wgrać Expansion Pack. cały czas wyskakuje komunikat "there is not enought free space on the destination drive(...)" o co chodzi? mam przecierz duzo miejsca na dysku!
---
ten bład pokazuje się jeśli chcesz wgrać EXP, a nie ma pliku "0testtone.nxs", który nexus widzi jako "Destination Drive". wgraj plik tak jak to jest opisane wyżej i na pewno ci będzie działać.
CDN.... EDIT Jak znajduję nowe problemy a jeszcze trochę jest
W TYM CZASIE POSZUKAM JESZCZE KILKU SŁAWNYCH PROBLEMÓW