Automatyzacja tempa
Automatyzacja tempa
witam . jak moge zrobić automatyzacje tempa ? chodzi mi o to , że mam np techniawke i chce aby stopniowo przyspieszała . dodam , że w gre nie wchodzi tworzenie automatyzacji z okienka 'tempa' . jest to bardzo nie prezyzyjne (jak dla mnie) .
Re: Automatyzacja tempa
Virtual DJ może?
Wrzucasz nutke do VDJ, bierzesz nagrywanie i zmieniasz stopniowo tempo.
Wrzucasz nutke do VDJ, bierzesz nagrywanie i zmieniasz stopniowo tempo.
Lol.
Jedno słowo, a jak idealnie pasuje.
Jeżeli koleżka nie podał programu a napisał w "Strefie FL Studio" to trzymajmy się przy FLa.
Jedno słowo, a jak idealnie pasuje.
Jeżeli koleżka nie podał programu a napisał w "Strefie FL Studio" to trzymajmy się przy FLa.
Jeżeli dobrze rozumiem, nie podoba ci się Automation Clip utworzony z kliknięcia na tempo utworu PPM. Jedyne co możesz ew. zrobić to Edit Events (mniej wygodne ale dokładność zapewniają mu dwie wajchy podobne do tych z playlisty w prawym górnym rogu).Mizzer90 pisze: dodam , że w gre nie wchodzi tworzenie automatyzacji z okienka 'tempa' .
- radekdudek11
- Specjalista
Auto Clip też możemy dosyć mocno powiększyć. Przynajmniej na tyle, że można umiziać to co chcemy z dokładnością do jakichś 2-4 bpm.
Tak przy okazji, przy mocno rozbudowanych projektach, jeśli automatyzujemy tempo, nie sposób nie zauważyć, że FL ścina na potęge. Co nam wtedy przychodzi z pomocą? Sampling oczywiście
Opcją edit na playliście zaznaczamy fragment, w którym robimy zjazd/wjazd i renderujemy do wava (oczywiście wyłączając wcześniej efekty z mastera - no mam nadzieję, że nie trzeba tłumaczyć dlaczego
). Potem włączamy master, wywalamy nasz auto clip, wczytujemy wava i voila. Teraz jeszcze zostało tylko dostosować kwantyzacje, ponieważ przerenderowany plik o zmiennym tempie z pewnością nie będzie miał długości równej co do kratki. Jak to zrobić? Nie trzeba od razu, rób następną zwrotkę i cały kawałek, na koniec tylko zaznaczysz wszystko, wyłączysz siatkę w playliście i przesuniesz sobie wszystko z dokładnością do ułamków milisekund 
Tak przy okazji, przy mocno rozbudowanych projektach, jeśli automatyzujemy tempo, nie sposób nie zauważyć, że FL ścina na potęge. Co nam wtedy przychodzi z pomocą? Sampling oczywiście
No nie wiem czy (999-10):100 daje 2 do 4darXide pisze:Auto Clip też możemy dosyć mocno powiększyć. Przynajmniej na tyle, że można umiziać to co chcemy z dokładnością do jakichś 2-4 bpm.
Wynik to ok. 10 a mnie się najmniejszą zmianę udało zrobić 7bpm