DjOhma pisze:no wybaczcie ale tak dobrze jeszcze nie mam zebym sam produkowal Vocale a skoro są darmowe w necie to znaczy ze mozna brać i wykorzystywać i nie przestanę ; D
dzięki za komenty i pozdrawiam
Wiesz ja tam nie bd się wymądrzał teraz.
Ale jak sciągasz Vocal (za darmo) to tym bardziej powinieneś podpisywac to jako remix. No ale to nie moja sprawa, nie mi go kradniesz

hehe
No ale tak na przyszłość pamiętaj o tym.
To tak samo jak ja miałbym teraz wyciąć i zabrać Ci pół tracka następnie podpisać że to moje - to jest to samo. Bo też mogę powiedzieć, że leży za darmo w necie na muzikum bo za darmo to udostępniasz do odsłuchu, ale prawa autorskie należą do Ciebie tak jak prawa autorskie do vocalu należą do kogoś innego...
Przykład z życia wzięty zaprojektujesz samochód twoja firma Opel go wyprodukuje, potem inny koncern zrobi z niego kopie a podpisze jako produkt BMW - zwykły plagiat i kradzież z muzyką jest podobnie. Może Tobie nic nie grozi bo jesteś nie znany, ale dajmy na to znam producenta który dostał za takie coś sprawe sądową.
A właśnie jakbyś nie miał wokalu za darmo to możesz go podpisać pod siebie bo kupujesz licencje.