Problem z Oprogramowaniem? WTF =(

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
Dreamcatcher
Użytkownik

Problem z Oprogramowaniem? WTF =(

Post autor: Dreamcatcher »

A wiec podczas tworzenia i odsluchiwania kawalka pojawia sie takie niemile charczenie jakby zacinal sie dzwiek czy cos w tym stylu do tego raptownie skacze procek 8-|

Niewiem oco biega zalaczam screen

Prosze o pilna Pomoc ;)

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimg832.imageshack.us%2Ff%2Fproblem1p.jpg%2F
:(
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Re: Problem z Oprogramowaniem? WTF =(

Post autor: Cj Ex3 »

Nie jest to po prostu za duże obciążenie procka? Jak tak, to pomoże tylko render patternów z zasobożernymi wtykami do wavów (DarXide zawsze tak mówi :D D ). Tylko nie zapomnij wyłączyć efektów przed renderkiem.

Zawsze możesz też sprawdzić, czy w ustawieniach audio (OPTIONS > Audio Settings) masz wybrany sterownik ASIO4All, mnie pomaga cały czas, może tobie też polepszy sytuację (zależy od obecnej w machinie karty audio) ;)

Ale pamiętaj! Jeśli zadziała i się zdecydujesz na to rozwiązanie,weź pod uwagę, że jest jedna jego wada: uniemożliwia on uruchomienie kanału audio w innych programach, więc nie możesz np. jednocześnie oglądać tutoriali na yt ani słuchać normalnej muzyki (np. przy zabawie z rekonstrukcją utworu).

Pozdro ;)
Awatar użytkownika
Dreamcatcher
Użytkownik

ASIO4All nie pomaga a tego 1 nie bardzo kminie.
PO glebszym obejzeniu zauwazylem ze gra normalnie i w pewnym momencie na play liscie zaczyna sie to dziac prubowalem zdejmowac pokoleji dzwieki ale jest to samo =(

kurde nie kminie tego
a bardzo mi to przeszkadza
Awatar użytkownika
yogi1221
Weteran

Post autor: yogi1221 »

Wejdz w OPTIONS -> Audio masz tam Direct sound properties i pod spodem suwak Buffer Length, przesuń go na połowę, mi pomogło :)

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Dreamcatcher
Użytkownik

Dzieki za pomoc ale to nie skutkuje =(

zaczynam myslec ze to wina kompa lub za duzo dzwikow niskich lub wysokich w danym momencie =(

ale dzieki za checi macie u mnie Browar :P
ODPOWIEDZ