Większość z nas nawet w życiu codziennym walnie sobie kurw***
albo idąc po chodniku potknie się i powie ja pierd****
To normalna rzecz.
To, że zrobiłem kilka gwiazdek w wyrazie kurw*** nic nie zmienia.
To i tak jest wulgaryzm, a tylko trzeba bez sensu odrywać ręke z klawiatury by kliknąć na znak gwiazdki ( * )
Dlatego dla ułatawienia życia i dodaina swodoby proponuję to zdjąć.
Bo czasami niektórzy dostają bany czy warny za to, że im się wymsknie co nie raz zauważyłem. - Zdarza się.
Oczywiście nie przypisujcie wulgaryzmów bluzgą bo to inna bajka.. bo ów bluzgi są skierowane zazwyczaj do drugiej osoby.
Ale taka kurw*** zamiast przecinka to chleb powszedni wg mnie. Na pewno to ludzi nie razi po oczodołach, bo to nie nowość. Uważam, że punkt regulaminu dot wulgaryzmów jest bezsensu.
Tak samo jak na SB były wielokrotne kłótnie o to, że ktoś tam powiedział "zajebiście" , czy "wyjebiście" co nie jest przekleństwem i posypały się bany ot tak...
Wiele ludzi nawet nie wiem co jest wulgaryzmem więc proponuje to zdjąć.
Oczywiście nie popieram walenia kurw*** co drugie zdanie, ale czasem jest to po prostu wygodne i nie mówcie mi o kulturze osobistej.. Bo kulturą osobistą jest przepuszczenie kobiety w kolejce lub przeprowadzeniem staruszki przez jezdnie a nie luźne polskie słownictwo którego czasem wielu z nas lubi używać.
A takie kontrargumenty, typu "Lepiej nie, bo tutaj wchodzą też dzieci na forum" są po prostu słabe, bo te dzieci mają jeszcze "lepszy" język od nas samych.
Słowo cycki, pipa, cipa itd często pojawia się na forum czy SB a nikt tego nie zabrania czy szału nie robi.. więc nie rozumiem.
"cipa" też jest wulgarnym określeniem dot. kobiety.
Sami stwierdzcie czy w realu też macie zawsze piękny słowotok?
A netykieta "kultury" internetowej i tak dawno temu poszła w zapomnienie
Patrzcie na
Pozytywy:
- Moderatorzy mają mniej roboty, bo nie muszą warnować
- Ludzie mają swobode dialogu
- Nikt nie płacze, że dostał bana bo mu się wymsknęło
- Nie ma spin o to czy to słowo było a może nie było wulgarne.. co miało miejsca na SB Wir00z vs Bazyl.
- Nie ma bez sensu banów bez upomnienia za pojedyncze słowa (czego byłem świadkiem nie raz)
Negatywy:
- + 10 punktów do ciśniecia przez pseudointeligentne osoby, że ktoś kto klnie ma ubogi słownik.
- Nic poza tym.