[3.02.2011]Conrado- Should I Know (Rosinski Remix)

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Rosinski

[3.02.2011]Conrado- Should I Know (Rosinski Remix)

Post autor: Rosinski »

Conrado- Should I Know (Rosinski Remix)

Kod: Zaznacz cały

http://www33.zippyshare.com/v/99819286/file.html
Zapraszam do komentowania, za wszystkie z góry dziękuję :)
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Re: [3.02.2011]Conrado- Should I Know (Rosinski Remix)

Post autor: Brizzer »

No akurat pasuje mi na dzwonek do Nokii 3310. Monoficzny utwor.
Nic nie obrobione.
Obie melodie (bass i piszczawka) to ten sam preset na roznych oktawach
Perkusja - gryza mnie te open haty :P
Zadnej rewelacji. O szczegolach to nawet nie mowie juz

PS. Zacznij komentowac innych a nie odrazu swoje wstawiasz. Tak to dziala ;P
Bo mozna pomyslec (a pewnie tak jest) ze upneles i to wszystko co udzielisz sie tutaj.
Awatar użytkownika
d-vine
Klubowicz

Post autor: d-vine »

Tak od poczatku. Hit Hat open wchodzacy od 0:36 nie pasuje. Jest to hh typowo hands up'owy. Do tego tej sekundy wszystko ladnie chodzi, perka ciekawa. Pierwsza sek. nastepuja 2kicki po sobie. Pewnie uzyles izotope. Aby uniknac tego efektu wystarczy po prostu przesunac calosc o 1bar. motyw wchodzacy od 0:23 fajny. Jezeli natomiast chodzi o oryginalne melo conrado, ktore wchodzi pozniej, to ono kompletnie nie pasuje do reszty. jest jakby poza utworem. pianko spoko. Snary za glosno. Vokal suchy (daj na niego jakies efekty). Z motywem glownym poleciales po midi. Brakuje bassu!!! Lead za malo wyrazisty. Jak dla mnie lead powinien byc najwazniejszy, wiec warto by bylo, zeby sie wyroznial albo chociaz wspolgral z reszta. Sama koncowka nie jest we frazie. pamietaj ze motywy powinni wchodzic/wychodzic co 16/32/64 uderzenia.
Ogolnie jak na poczatek (tak wnioskuje z jakosci remixu) nie jest zle. :) trenuj dalej, a w koncu samo zacznie wychodzic. Braki w mixie, ale to samo przyjdzie z czasem. o masterze sie nie wypowiadam, bo sam jestem z tego zielony.

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
dycha
Weteran

Post autor: dycha »

Hihat nie pasuje, za długi, krótkie się do tego stylu daje, najlepiej jakiś shaker czy coś takiego. Clap taki se. Wejście nie podoba mi sie. Bass za slaby, daj jakąś petarde tam, a nie. Piszczała też słaba, coś lepszego by się przydało. Jedynie pianko mi się podoba.
Jak na poczatek nie jest źle.
ODPOWIEDZ