[08.04.11] Zdunek - Nigdy więcej [HH]

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
Zdunekk
Użytkownik

[08.04.11] Zdunek - Nigdy więcej [HH]

Post autor: Zdunekk »

Świeżutki kawałeczek na bicie DonDe'go który podłożył go pod wokal Małpy - chciałem to rzucić. Oceniajcie i komentujcie. Kawałek jeszcze bez masteringu i mixu. Więc na dniach prawdopodobnie go tutaj wrzucę. Czekam na komentarze czy kawałeczek w miarę czy coś poprawić. 5!

Zdunek - Nigdy więcej

Kod: Zaznacz cały

http://www21.zippyshare.com/v/69887019/file.html
Awatar użytkownika
Deluxe
Klubowicz

Re: [08.04.11] Zdunek - Nigdy więcej [HH]

Post autor: Deluxe »

Powiem tak robisz postępy ;)
A co do muzyki 7/10 może dlatego że jet bez mixu ;)
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

Post autor: Tebes »

w bit się mieścisz, ale kiepsko zrealizowane, więc nima co oceniać. Jak w tym skicie Gurala, gdzie puszcza podkład z auta w samochodzie gdzieś i se gada na wierzchu. :D
btw. "czarnemu kruku"?? rozśmieszyło mnie to trochę, w dodatku kruk zawsze jest czarny, żadna anomalia... no i nie ma rąk przecież:p
ale to sie wytnie :D
Awatar użytkownika
de-sonic
Specjalista

Post autor: de-sonic »

No tak ;)

W bit wchodzisz nieźle ;) Wokal oczywiście do obrobienia ;) Bo słychać, że studio jest jeszcze ubogie ;) No z tym 'czarnemu kruku'... o co chodzi? :)

I znowu tekst bez wyrazu. 'Nie chce kochać, nie chce więcej miłości'. Przepraszam za to porównanie, ale mi tu podlatuje Verbą...

Hip hop powinien mieć przekaz... jakiś sensowny. A jeżeli chodzi o Twój tekst, to on przekazuje nam wszystko to, co już zostało przez milion raperów opowiedziane :)

Prosty przykład... Vienio i Hades... oni nagrali mega kawałek "Nowe Bloki"... z przekazem tak unikatowym i wyjątkowym! A u Ciebie tego nie ma : )

Rozwijaj się i staraj się pisać z sensem :)
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

Liryka siada jak u hemp gru. stary hh to miał jaja i byl odkrywczy, nowy jak ksero napierd@la frazesami w wiekszosci byle w rytm :D
Paul Van Measure

Post autor: Paul Van Measure »

Ciekawi mnie czy ktokolwiek na tym forum zna chodz troche oldschoolowych tekstow i etymologii Polskiego Rapu x)
Bardzo duży plus za to że siedzisz w szesnatskach na dosc szybkiej nawijce ;) wiem ze nie jest to latwe bo sam nagrywam ze swoja ekipa ;)
Co do tekstu, widać że zamysł był, wszystko ładnie, z czasem wiadomo ze dobór słow bedzie bardziej.. wyszukany? xD
,,Prawdziwy przyjaciel to taki który Cie pogrzebał" Pjona za ten wers :)
Jedyna moja rada, rób ćwiczenia dykcyjne, jest kilka ksiazek gdzie pisza jak to robic, dzieki temu bedzie jeszcze lepiej ;D
Jak dla mnie 10 bo wszystko siedzi w konwencji Rapu jest melodyjnie i sziedzisz w bicie, tekst jak na podziemie dobry x)
PS. Skad bierzesz bity?
Paul Van Measure

Post autor: Paul Van Measure »

Czrny kruk jest tutaj metaforą drogi kolego x) W Rapie takowych metafor jest wiele x) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Zdunekk
Użytkownik

Bity robi mój ziomek bądź sobie jakiś instrumental "zapożyczę" ;) To akurat bit z kawałka Małpa - Chciałem to rzucić (prod.DonDe) ;)

Co do tekstów to pisze i nagrywam od grudnia i masz racje że bardziej wyszukane,dojrzałe teksty przyjdą z czasem. Wszystko przychodzi z czasem ;) No i oczywiście mnie na razie interesuje tylko podziemie bo wybić wybije się z czasem jak zacznę pisać i nagrywac coś na dobrym poziomie. Za kilka latek :)
Awatar użytkownika
Rom'Eros
Użytkownik

Post autor: Rom'Eros »

mi sie podoba nie bd sie czepiał ;)
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

ej rozumiem metafory no bez przesady, jakbym nie rozumial to przyjalbym je bez negacji. ale chociazby ten 'czarny kruk' to zaden zwiazek frazeologiczny i dosc plytkie to...
btw: studiuje humanistycznie wiec wiem. Nawet wiersze pisywałem, rownie rozje... co moja muza, ale pisalem. wiec analizujac glebiej, liryczniej to hm... jakos tak nedznie to w moim rozumieniu wychodzi. Ale bez przesady. Czekam na Zdunk'owe bardziej przemyslane taksty... i realizacje wszystkiego na wyzszym levelu ;p
Awatar użytkownika
Zdunekk
Użytkownik

Czyli dla Ciebie rozumiem też dobre tracki są płytkie. Pih - Czarny kruk to mały przykład tego że jest to robione na najwyższym poziomie tylko, że... Jeżeli podobna metafora trafi się u kogoś kto zaczyna to oczywiście jest chujowa,nędzna :) a jak już u kogoś z najwyższej półki na najwyższym poziomie to każdy się jara w chuj. Taka prosta prawda. I żadne tłumaczenie mi tego nie wyjaśni gdyż wiem jak jest siedząc w tym już bardzo dużo czasu. Znam ludzi którzy zaczynali a teraz gdy stali się sławniejsi byle jaką metaforę by nie wymyślili to każdy się jara...
Na wyższym levelu będzie to robione od połowy tygodnia gdyż wtedy wkraczam do profesjonalnego studia gdzie ziomki robią to od lat i robią rap dobrze. Więc po ich kilku radach i pomocy w nagrywce każdy kolejny track będzie tylko lepszy. Piona
Awatar użytkownika
Dreamcatcher
Użytkownik

Post autor: Dreamcatcher »

hymm mam jedno pytanie kiedy EP =] chetnie bym posluchal calego albumiku ;]
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

Pih tam bogiem nie jest, jak dla mnie przynajmniej,a metafory to-jak ciuchy- kwestia gustu, wyczucia i sposobu podejscia do zycia. Btw: rzygam tym nowym hh ale skoro taki pihu cos zrobi to predzej czy pozniej sie kseroboy'si znajda jednak. kreatywnosci troche, a jesli juz czerpac to bezposredni follow'up zrób samplowany z tracka a nie tak tekstem podjezdzasz ;]
ODPOWIEDZ