Jak przefiltrować vocal z utworu?
- Jinpachi Futushimo
- Weteran
Jak przefiltrować vocal z utworu?
Wiatm,chciałem spytać was jak przefiltrować vocal z utworu. Robie teraz remix 200-The Darkness i tam sa vocale...jak je wyciąc i przefiltrować? czego użyć? czekam na odpowiedzi:p
- Dj Herman DST
- Weteran
Re: Jak przefiltrować vocal z utworu?
ja próbowałem normalnych filtrów low/hi i vocodera ale i tak nie za ciekawie to wychodzi. jakość jest do dupy i lepiej nie dawac takiego voxa. moze ktoś potrafi to dobrze zrobic, ale ja nie polecam
Napewno z taka wiedza nie przefiltrujesz vocalu z tracku.. 
Zreszta taka filtracja jest stratna na jakosci.. Musisz szukac paczki.
Zreszta taka filtracja jest stratna na jakosci.. Musisz szukac paczki.
Potwierdzam z doświadczenia, nie da się
Zamknąłbym temat ale może ktoś raczyłby wrzucić remixpaczkę albo vocale? 
Jeżeli chcesz już filtrować wokale, to przez FL nie dasz rady niestety. Najlepszym programem do filtrowania jest Adobe Audition. Przy dobrym ustawieniu można uzyskać niezłą jakość do remixu. Przydatnym będzie podtrzymanie podkładu, który chcesz wyeliminować przez zdobycie samego instrumentala. Jest troche z tym roboty niestety...
Można też spróbować rozdzielenia sygnału na mid/side (wokal w 99% utworów na środku panoramy) i późniejszego przefiltrowania sygnału mid żeby usunąć np. stopę czy bas 
Do tego można próbować zabawy z przeciwfazą, ale wiadomo, że lepiej poszukać paczki, albo spytać choćby samego wykonawcy, wielu chętnie rozdaje oryginalne ściezki.