[08.09]Samplezzz - Comeback [samplebeat]

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
SAMPLEMONSTER
Nowicjusz

[08.09]Samplezzz - Comeback [samplebeat]

Post autor: SAMPLEMONSTER »

Siemanko.
Robię samplowany bit dla ziomka,sampel część z Was już zna,zrobilem na nim moj poprzedni kawałek,który tu wstawilem jako demo,teraz pokazuje Wam jego zmienioną wersję (wywaliłem denną perke i niepotrzebne dubstepowe motywy)
Proszę o porady co do miksu,zastanawiam się co warto tu jeszcze poprawic,dlatego jesli mozecie,to pobierzcie mp3 na dysk,bedzie lepszy odsluch :D
Wstawiam jako demo - nie ma jeszcze dodatków w stylu scratche,cuty i inne pierdołki oraz przede wszystkim rapu :D do tego nie wiem co warto jeszcze podciągnąć w miksie (o ile trzeba) Komentujcie!

Kod: Zaznacz cały

http://www45.zippyshare.com/v/40769117/file.html
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Re: [08.09]Samplezzz - Comeback [samplebeat]

Post autor: Violet Rocket »

Ostrożnie z wysokimi tonami @0:13. Snare fajny, kick może być. Nie ściągałem więc nie wiem do końca jak jest z bassem ale węszę, że przydałby się tam taki wyrazisty płynący z lekko funkową bazą. Nie wiem czy przypadkiem nie obciąłeś całego sampla ciut high-passem, a może to tylko zippy zniekształca. Nie mniej źle nie jest, chciałbym przy okazji spytać czy nie masz gdzieś ciekawych paczek perkusyjnych bo zbieram ostatnio.
Awatar użytkownika
SAMPLEMONSTER
Nowicjusz

Post autor: SAMPLEMONSTER »

mam sporo własnych ,tne od 3 lat :D troche pościąganych z różnych źródeł tez jest,ale wszystko w jednej pace trzymam,odezwij sie na gg 6581578 to Ci coś podrzucę :)

co do sampla - na pewno nie ścinany,delikatnie tylko to co niepotrzebne,z zippy brzmi zupełnie inaczej niz normalnie.
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

Post autor: Tebes »

jeden co perkę potrafi niezłą dobrać :D props....
a zabawa z sampelkiem w sumie fajna, tylko troszkę monotonią wieje ;)
bass oldskulowy jakiś square'owy mógłby popłynąć... no i urozmaicić ten sampel w overbeat'cie. ale generalnie: plusik. pozdro. :)
btw:

Kod: Zaznacz cały

http://rhythm-lab.com/
tam powinno się duuużo przydatnych, nie tylko sampli znaleźć :)
ODPOWIEDZ