[20.12.2011]Violet Rocket - An Evening For Stoner (simonus remix) [experimental]

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
satan666
Weteran

[20.12.2011]Violet Rocket - An Evening For Stoner (simonus remix) [experimental]

Post autor: satan666 »

Totalnie arytmiczny i psychiczny Amuzyczny remix. Co tu dużo gadać posłuchacie to zobaczycie. Moja marna namiastka buriala :P

Kod: Zaznacz cały

http://soundcloud.com/simondem/violetremixdem
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

Re: [20.12.2011]Violet Rocket - An Evening For Stoner (simonus remix) [experimental]

Post autor: Tebes »

nie taka marna, Ty wiesz :) potnij jakieś 'nothing else matters' pofiltruj wpleć pomiędzy będzie burial pełną gębą :D
moją opinię już znasz z FB ;>
Awatar użytkownika
satan666
Weteran

Re: [20.12.2011]Violet Rocket - An Evening For Stoner (simonus remix) [experimental]

Nie wiem czy ktoś czytał o o burialu hehe do tworzenia muzy używa SoundForge to taki audacity tylko że płatny ;P
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Post autor: Violet Rocket »

No ja już słyszałem i mówiłem co sądzę, uwielbiam jak ktoś robi remix dla mnie jeszcze tak niespodziewanie :3

Elementy w tle na propsie : ) Zmiana całości o 180 stopni również.

Nie mniej, ten kawałek przysparza mi nielada dezorientacji. Nie wiem jeszcze która wersja pójdzie na album (czekam jeszcze na jeden remix, też niespodziewany). Czy też może powinienem zrobić "bonus album" z różnymi wersjami, niewydanymi, niedokończonymi projektami i tam dorzucić wszystkie remixy.
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Post autor: lsudny »

Bas zbyt głośny i trochę niestabilny pod względem dynamiki, ale niesamowicie klimatyczny. Przycisz go i będzie okej. W 0:50 ten lekko szumiący arpeg za głośny i nierówny. Potem fortepiany tak samo. Rozumiem że miało być arytmicznie itp., itd., ale według mnie to nie bardzo pasuje do klimatu tworzonego przez pady, bas i perkę. Zmiana tonacji też szkodzi temu numerowi, a szkoda. Bo mogłoby być naprawdę świetne downtempo, a tu jakieś krzywe przeszkadzajki i wywracanie numeru do góry nogami. Mi akurat się to nie za bardzo spodobało.
Awatar użytkownika
satan666
Weteran

Czyli jednak ogólnie wolicie mniej chaosu tutaj 1sza wersja tez troche artytmiczna.

Kod: Zaznacz cały

http://soundcloud.com/simondem/violet-rocket-an-evening-for
Ogólnie wyeliminuje ten chaos dodam 2gą część
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Post autor: lsudny »

No tu już lepiej, ale jeszcze nie to :)
ODPOWIEDZ