[o3.o2.12]Adele - Set Fire To The Rain (BunHeaD Remix) [Mix Style] (3:12)

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
DjOhma
Ekspert

[o3.o1.12]Adele - Set Fire To The Rain (BunHeaD Remix) [Mix Style] (3:12)

Post autor: DjOhma »

Witam.
Chciałbym na początku powiedzieć, że martwi mnie frekwencja na tym 4um..
a dokładnie, to właśnie tutaj, w naszym starym [dobrym?] gronie.
w dziale Wasze Produkcje:
Rozumiem, że są gusta i guściki ale szczerze powiedziawszy, aż nie chce się wrzucać tutaj nic, skoro się otrzymuje komentarze, gdzie można je na palcach jednej ręki zliczyć.
Szczerze przyznam, że też już zaglądam tu coraz rzadziej..bo po co? ;>
skoro komentuje prawie wszystkim produkcje [nie licząc tych największych pijawek]
a mało kto poświęci ok. 5 minut na odsłuch i kilkanaście słów.

No ale cóż Wstawiam być może jedno z ost. "moich dzieł"
gdyż to tylko strata czasu zakładać temat tutaj ;)
Wpadłem na coś nowego połączyć bardziej houseowe klimaty z comercyjną pompką ;p
może dlatego, że taki Vocal ;p
no ale daję wam spore demo bo chcialem wlasnie pokazac:
Zwrotki+refren Housowe klimaty z comercyjnym dosyć motywem ;)

Kod: Zaznacz cały

http://soundcloud.com/bunhead-1/adele-set-fire-to-the-rain
Awatar użytkownika
satan666
Weteran

Re: [o3.o2.12]Adele - Set Fire To The Rain (BunHeaD Remix) [Mix Style] (3:12)

Post autor: satan666 »

Podoba mi się, basik troszkę minimalnie za słuchy na moje ucho. Troszkę takich elementów by się przydało może perkusyjnych czuje, że jest jeszcze miejsca troche do wypełnia, ale kawałek dobry :)
Awatar użytkownika
Deluxe
Klubowicz

Post autor: Deluxe »

Ogólnie to track jest fajny :) Ale od 1.37 aż 2.09 ta pompa mi się nie spodobała :) Basik mi się podoba choć trochę suchy jak napisał @stan66 :)
Ocena 7/10 ;)
Awatar użytkownika
Blue'Tone
Weteran

Post autor: Blue'Tone »

No Patryku ciekawie Ci to wyszło.. ;)
Skoro Ty już za takie coś się bierzesz to mam pomysł.. możemy się zgadać i wspólnie coś zrobić ;)
Ja dołożę swoją część progresu a Ty swoją od e-d, co Ty na to? :p moim zdaniem coś konkretnego by mogło z tego wyjść.. :)
Awatar użytkownika
DjOhma
Ekspert

Blue Tone ..spoko ;) co dwie głowy to nie jedna ;) ;D
a wlasnie mialem w temacie jeszcze napisać ze perkusje bardziej rozbuduje bo co tam gra clap i hihat closed jeden ;p siedzialem bardziej nad pomyslem a nie rozbudowa utworku
a co do bassu to pokombinuje ;)
thx.
Awatar użytkownika
Blue'Tone
Weteran

Post autor: Blue'Tone »

Masz moje namiary, przekręć jak coś będziesz miał :D
Awatar użytkownika
Bo0lek
Użytkownik

Post autor: Bo0lek »

Ogolnie super wyszlo jak dla mnie... Jak kazda twoja produkcja ;] :P
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Post autor: Violet Rocket »

Wszystko jak należy, akordeon fajny zwłaszcza : ) Fakt, Szymon zauważył to też, że bass trochę chyba za dużo ma "plucknięcia" bo jego barwa ogółem jest dobra, tyle że trzeba tu pokombinować, filteruj czy też w samym VST przytnij i będzie petarda. Odnoszę wrażenie (może chwilowe) że po wejściu w 2 minucie gdy praktycznie gra sam wokal, bass i perkusja to jest trochę za pustawo. Bo wokal jest efektowany, a jego efekty jak dla mnie trochę gryzą się z resztą elementów (które są suchawe ale przecież bass i perkusja tutaj powinny raczej być takie) więc jakieś wypełnienie mogłoby się przydać. Późniejszy saw ma potencjał, tak tylko myślę czy jakby dać tam jeszcze jeden pod niego ale nastawiony bardziej na "drapieżność" i ciut niżej aczkolwiek współgrający z tym wysokim to może wsparłoby jego brzmienie.

A tak już "off the record" to ja się zgadzam z Tobą. Mnie też tylko sentyment tu trzyma, a prawdę mówiąc nie mam dokąd pójść na jakieś inne fora (kto w tym kraju zna forum z muzyką podobną do mojej?). Nie mniej jednak, komentarzy jest zdecydowanie za mało. Robię teraz rundę i spędzę pewnie z godzinę na ocenianie kawałków ludziom, a później sam dostaję 5-8 komentarzy co jest raczej śmieszne. Poczekam do albumu i jak tam mnie forum zawiedzie, to będę tylko wjeżdżał tu w poszczególne tematy i nadal utrzymywał w komisji.
Awatar użytkownika
R3haB
Specjalista

Post autor: R3haB »

>>>>[o3.o2.12]<<< (Patrz nazwa tematu ;p )

Już do lutego zalecieliśmy?? Ale się zasiedziałem na tej imprezie na sylwka :D

A po za tym MENDY jedne , chcecie mnie tu samego zostawić?? MP podostawali i teraz do głównych działów chcecie uciekać ?? Niedoczekanie wasze.
Ja każdą nutkę takiego Blutona , Violeta czy Bunheada komentuję i nie mówcie że nie!
Też bym każdego nutę komentował na głównym dziale , ale niestety moderuję TEN DZIAŁ , a Cj Ex3 zajmuje się MR (składanka)
Jeśli zobaczę twoją nutę w głównym dziale , a WP nie to dostaniesz opi*rdol na pół strony i wszystko :D

A po za tym fajnie to połączyłeś , Housowe brzmienia ostatnio wychodzą ci najlepiej ;) A jeszcze komercja do tego .... Nie mogę się doczekać prawdziwego fulla TAKŻE W WP ;)

Zdaję mi się być nutka taka przytłumiona , i bass też jest trochę rozmyty. Po za tym jest ładnie :D

Mam nadzieję że koment przeczytasz ;p
8/10
Awatar użytkownika
DjOhma
Ekspert

o proszę dziekuje za takie obszerne komentarze ;)
no fakt blad w dacie, wybacz modzie jeden!! ;p
a co do WP to wrzucam swoje nuty ale takie autorskie :P Remixy zaś wrzucam do głownych dzialow ;p (nie oszukujmy się ale do dzialy Wasze Remixy mało kto wgle zaglada) juz szybciej lukna w autosrkie ;]
Juz trochę pozmieniałem w tym Remie.. akordeon troche inne ulozenie ma ale to bedzie moja mała niespodzianka ;p
musze przyznac ze podoba mi sie takie polaczenie House z comercją .. zwlaszcza ze 2011 rok nalezy do akordeonu ;p . Dance nuty to w co 2. mozna uslyszec :D
jak to wyjdzie to się przekonacie :P
teraz zaś nadszedł weekend i 3 króli to jakiegoś trzeba obalić ;D
pozdro chlopy ;)
ODPOWIEDZ