[05.05.12] Keri Hilson feat. Nelly - Lose Control (Benny The Buff Trial RMX 2012) [EH]

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
Max Riven
Użytkownik

[05.05.12] Keri Hilson feat. Nelly - Lose Control (Benny The Buff Trial RMX 2012) [EH]

Post autor: Max Riven »

Keri Hilson feat. Nelly - Lose Control (Benny The Buff Trial RMX 2012)
[INDENT]
:napalony: WITAM SERDECZNIE NO I KOLEJNY MOJ REMIX :napalony:
ZAPRASZAM DO SZCZEREGO KOMENTOWANIA I OCENIANIA !

Kod: Zaznacz cały

http://soundcloud.com/bennythebuff/keri-hilson-feat-nelly-lose

http://www47.zippyshare.com/v/13369584/file.html

http://www47.zippyshare.com/v/13369584/file.html
[/INDENT]
Awatar użytkownika
DjOhma
Ekspert

Re: [05.05.12] Keri Hilson feat. Nelly - Lose Control (Benny The Buff Trial RMX 2012) [EH]

Post autor: DjOhma »

namiary na pompkę były ale jest kilka niedociągnięć, co maja wpływ na ogólny odbiór nutki.
A więc tak:
początek całkiem spoko.. fajnie się zaczyna. Whistle nieco abrdziej mogłeś wybić na wierzch. Acapella chyba nie ze studia co? bo zdeka jest stłumiona a jeżeli miałeś czystą to mix ja skopał ;)
1:36 nierozumiem co tutaj miałeś na myśli? ;> za mocno KICK wali, obciąć go Sidechainem by się przydało. Breakbeat całkiem w pytkę tylko sa przebicia Vocalu. tutaj juz Vocal gra okej jezeli chodzi o czystosc takaze to chyba wina mixu.
Brakuje mi w nucie motywu przewodniego. Są zwrotki ok ale gdzie jakiś lead czy cuś. w przerwach co spiewa jest ciety Vocal z bassem. Trochę wieje nudą ;)
popracuj nad przejściami więcej fxów używaj.
a tak na marginesie remix nie ma nic wspolnego z EH ;)
pozdrawiam.
Awatar użytkownika
DjOhma
Ekspert

Re: [05.05.12] Keri Hilson feat. Nelly - Lose Control (Benny The Buff Trial RMX 2012) [EH]

Post autor: DjOhma »

ELo. Wyczyść sobie skrzynkę bo masz pełną ;)
tu masz odp na Twoja PW

a więc tak. Nie ma za co tak ogólnie. Bo taka jest nasza rola aby komentować innym nuty pod względem całości a nie w jednym zdaniu ;) Wrzucaj częściej nuty to będziemy komentować. Co do tej Acapellki to Myślę, że za dużo głębi jest w EQ i Maximusie.. tyle, że z tym maximusem to też nie do końca Ci mogę napisać bo jeżeli używasz go na główny mix to już nie powinieneś użyć go na sam Vocal. Jak jest dobry Mix całej nuty to na Vocal wystarczyłby pogłos reverbem, [ewentualnie deelay] bo jak sam napisałeś jest ze studia także niczym nie trzeba jej dopieszczać.
Jeżeli chodzi o moje nutki to ja nigdy nie korzystam z mida ;) staram się dopasowywać dźwięki ze słuchu, co nie zawsze wychodzi no ale Vocal Khia - My neck, My Back nie jest trudnym Vocalem, także wyszedł fajny DANCE nawet ;) Dźwiek Mondo można wykręcić na wtyczce MASSIVE. Tylko, że ta wtyka to już nie jakis sylenth, czy zelta.. GIGANTYczna wtyka ;) Pewnie na sylenthcie też mozna wykrecic.. ;)
ODPOWIEDZ