AIMP - ustawienia pod Electro-House
AIMP - ustawienia pod Electro-House
Witam dopiero co sciaglem ten program najnowsza wersje i mam pytanie jak ustawic ten equalizer i opcje pod electro house zeby dobrze gralo ,a glosniczki mam za 200 zl i sluchawki tez za 250
takze basik jest w miare, prosze o podanie ustawien
Re: AIMP - ustawienia pod Electro-House
Wszystko zależy od twoich osobistych preferencji. Bo nawet jak ktoś ci poradzi, żeby podbić najniższe basy to nie wiemy czy będzie to brzmiało dobrze na twoich głośnikach i czy nawet bez podbicia nie są dla ciebie za duże
No i weź pod uwagę, że utwór utworowi nierówny - każdy wymaga innego dopieszczenia. Ja na przykład dla każdej niedomagającej nuty resetuje ustawienie i podkręcam od nowa. Więc co tu poradzić? Zacznij od ujemnej paraboli, coś w takim stylu (przykładowy obrazek z neta):
i przekręcaj kolejne poziomy.
PS>> Jak masz dobre głośniki to bez equalizera powinny brzmieć zajebiście!
Mój EQ w aimpie był używany zazwyczaj przy słabiej zmasterowanych trackach, teraz chwilowo używam WMP i z podbić nie korzystam w ogóle 
i przekręcaj kolejne poziomy.
PS>> Jak masz dobre głośniki to bez equalizera powinny brzmieć zajebiście!
Re: AIMP - ustawienia pod Electro-House
Jak ich nie potrzebujesz to nie musisz się w nie bawić
Winampowe DSP zostaw w spokoju, jedyne co ci się przyda w całym tym oknie to normalizacja/wyrównanie głośności (czy coś takiego, nad replay gainem i wyciszeniem wokalu - odpowiada to za równą głośność przy wszystkich trackach, żeby np. nie zdarzyły ci się piosenki za cicha [podgłaśniasz] i za głośna [wypie*dala w kosmos zaraz po tym] na playliście). Ewentualnie reverb i delay, odpowiadają one za efekty pogłosu (reverb - szum, delay - echo) i możesz se je*nąć udawany koncert