[15.03.13] Dam'teck - Paradise (Original Mix) [House/Progressive]

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Awatar użytkownika
Matthew Crash
Specjalista

[15.03.13] Dam'teck - Paradise (Original Mix) [House/Progressive]

Post autor: Matthew Crash »

Było demo, teraz jest full... TADAM xD

Zapraszam do odsłuchu jak i odwiedzania mojego profilu na soundcloud :D

Kod: Zaznacz cały

https://soundcloud.com/damteck/damteck-paradise-original-mix
Awatar użytkownika
Taube
Weteran

Re: [15.03.13] Dam'teck - Paradise (Original Mix) [House/Progressive]

Post autor: Taube »

tomy z poczatku moga byc ale pozniej z glownym motywem zawadzaja . glowny lead nie jest zly ale ulozyl bym go w innych tonacjach bo te mi sie srednio podobaja . jak zrobiles ten efekt przygotowujacy glownego leada 1.32 - 1.34 sek. ? bo fajny jest :) clap troche glosniej by sie przydal . kawalek jest oky ale trzeba go jeszcze podszlifowac troche
Awatar użytkownika
Taube
Weteran

tomy z poczatku moga byc ale pozniej z glownym motywem zawadzaja wg mnie . glowny lead ma troche piskliwa barwe ale nie jest zly tylko ja bym go w innych tonacjach ulozyl bo te mi sie srednio podobaja . jak zrobiles ten efekt przygotowujacy glowne melo z 1.32 - 1.34 sek . ? bo fajny jest :) clap troche glosniej by sie przydalo zrobic . kawalek jest oky ale trzeba jeszcze go troche podszlifowac
Awatar użytkownika
Matthew Crash
Specjalista

lead ustawiasz w jednej linii w takiej tonacji jak gra pierwsza nutka i tylko ustawiasz cutoffa :D Taki efekt to nic wielkiego ;)
Awatar użytkownika
Robert Kotulski
Weteran

Post autor: Robert Kotulski »

Tak, trochę te tomy tam w motywie głównym przeszkadzają, trzeba by może trochę poprawić ich brzmienie i będzie grać ok. Fajnie gra kick i bass tak mięciutko. Te przejście w 4.05 myślę że troche za szybki ten cutoff, ale to nieważne, fajne jest te przejście w 2.04 z tą taką pierdziawką, wysłał byś mi presecik tej pierdziawki? Numer fajny podoba mi się.
Awatar użytkownika
Taube
Weteran

wiem ze to nic wielkiego :) ale nie wiedzialem jak to sie dokladnie robi a sie przyda
Awatar użytkownika
Taube
Weteran

wiem ze to nic wielkiego :) ale nie wiedzialem jak to sie dokladnie robi a sie przyda taki efect
Awatar użytkownika
T3L3T3LU
Specjalista

Post autor: T3L3T3LU »

Ogólnie brzmi dobrze. Jednak te bębny mi nie pasują za bardzo. Bardziej podchodzą pod reggaeton :D . O ile się nie myle to dałeś clap. Ja bym jednak zmienił na werbel bo troszkę kijowo brzmi a szczególnie w tym gatunku muzyki. Całosc oceniam na 8/10. Dobra robota :)
Awatar użytkownika
DjOhma
Ekspert

Post autor: DjOhma »

ja to bym dodał jeszcze że w leadach bym zwiększył release na trochę dłuższy ;D
trochę brakuje mocy w motywie już.. Melo spoko ale bass zbyt poprawny ;)
reszta spoko panie Dam'teck ;)
DeeWell
Nowicjusz

Post autor: DeeWell »

melo od pierwszej min troche bym zmienil barwe dzwieku :) albo dal inny dzwiek a co do melo to przyjemna nic bym nie zmienial w ulozeniu. clap mi troche nie pasuje troche za"gruby" ^^ min 1,34 zamiast clap dal bym stope ale lżejszą nic jest w motywie glownym :) po za tym Fx'y nie zaglosno nie zacicho czyli jest ok , 7/10 :) gdyby nie ta barwa dzwieku byloby wiecej :D
DeeWell
Nowicjusz

Post autor: DeeWell »

melo od pierwszej min troche bym zmienil barwe dzwieku :) albo dal inny dzwiek a co do melo to przyjemna nic bym nie zmienial w ulozeniu. clap mi troche nie pasuje troche za"gruby" ^^ min 1,34 zamiast clap dal bym stope ale lżejszą nic jest w motywie glownym :) po za tym Fx'y nie zaglosno nie zacicho czyli jest ok , 7/10 :) gdyby nie ta barwa dzwieku byloby wiecej :D
Awatar użytkownika
MARCO VAN HAYDEN
Specjalista

Post autor: MARCO VAN HAYDEN »

A mi sie nie podoba dzwiek od 31 sekundy ten belowaty pluck koszmar dalej wcale nie lepiej.Uzywasz wlasnych dzwiekow??Bo mi sie wydaje ze nie reszta do oceny specow a piano stary system lewo bas prawo wyz po co takie ustawienia trzeba lamac wszelkie granice gdyby tego nie robiono nie mieli bysmy tylu gatunkow muzyki
Awatar użytkownika
Matthew Crash
Specjalista

Dźwięki po części są moje :D
ODPOWIEDZ