Komisja rekrutacji

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
Piotr 345
Ekspert

Komisja rekrutacji

Post autor: Piotr 345 »

Od pewnego czasu obserwuję zastój w dziale

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/zg-oszenia-music-producer-303

przykład

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/zg-oszenia-music-producer/286240-tom-hawek.html
Doszły mnie słuchy iż szanowana komisja w składzie:[code]http://muzikum.pl/showgroups.php[/code]

1.Blue Tone
2.DjOhma
3.lsudny
4.Martin
5.Violet Rocket

Mają problem z podejmowaniem decyzji, oraz aktywnością na forum.
Dlatego trzeba powołać nowa komisję, która spełni nasze oczekiwania.
Proszę o zabranie głosu w tej sprawie

Piotr 345
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Re: Komisja rekrutacji

Post autor: Cj Ex3 »

Idąc za sugestią Kamilosa w temacie z rangami zrobionym przez Adamskiego komisję rekrutacyjną można by wywalić, tak samo jak rangi PRO w strefie muzycznej. Ktoś by się zgłaszał, a to, czy dostanie rangę producenta/DJa byłoby w rękach użytkowników, którzy głosowaliby postami lub thxami. Nasze forum do najpopularniejszych nie należy, aktywność w działach producenckich troszeczkę spadła i cały pomysł rekrutacji stracił sens. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
Awatar użytkownika
Piotr 345
Ekspert

Z dniem 1 Maja 2013 roku, wszyscy członkowie Komisji Rekrutacji tracą swoje rangi, tak się składa że
nie mam najmniejszego zamiaru nikogo błagać ani prosić o wydanie prostej decyzji Tak lub Nie.
Szanowna Komisja w dupie ma forum, a ja mam gdzieś ich łaskę.
W ich miejsce powołamy nowy zespół ludzi, mam namyśli takie osoby jak:
Dj Ohma, Futushimo, Charis, Kryla, Martin Oakson,
Kolejna sprawa dotyczy utrzymania rangi MP, otóż nie może mieć miejsca sytuacja że ktoś na forum otrzyma rangę MP, po czym ucieka nie produkuje po prostu ma to w tylnej części ciała, ponieważ ma już co chciał.
Mam zamiar wprowadzić nowy regulamin, który jasno będzie określał kto otrzyma rangę i kiedy ją może stracić.
R3hab i CJ Ex3 co wy na to jesteście moderatorami tego działu.

Piotr 345
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Pomysł niegłupi, ale będę się wypowiadał dopiero jak już pokażesz ten regulamin ;p

Ja bym podzielił to na trzy rangi - Muzyk (zamiast Promo DJ), MP (zamiast MP Pro) i DJ (zamiast DJ Pro).
Ten cały 'muzyk' dlatego, że nazwa promo dj jest myląca.

Całość oczywiście bez komisji, albo wymusić na tych, którzy MP dostaną o wypowiadanie się w tematach rekrutacyjnych jako jeden z obowiązków xD
Awatar użytkownika
R3haB
Specjalista

Post autor: R3haB »

CJ , ten "muzyk" moim zdaniem trochę kiczowato brzmi i wygląda xD Można by było dać inną nazwę , ale nie za bardzo wiem jaką. Ogólnie mówiąc dla mnie może to zostać .

Co do regulaminu Piotra , jak najbardziej pomysł ciekawy ;) W końcu mamy/mieliśmy takich co dostali rangę i poszli w chuj xD
A z tych co wymieniłeś jako nowych członków komisji wymieniłeś jednego starego , DJa Ohme ;)

[

Z tym to zgodzę się w 10000% . Ostatnio zaobserwowałem , że głosującymi zazwyczaj są właśnie MP. Jeśli tego nie będą robili , będzie widać że się nie interesują tym i wypieprzać :D

Podsmumowując , regulamin bardzo dobry pomysł ale musimy to ładnie w 3 obgadać jak to ma wyglądać i przede wszystkim co ma zawierać ;)
Awatar użytkownika
Piotr 345
Ekspert

Na dniach chciałbym ogłosić nabór do Komisji Rekrutacyjnej, co wy na to? Rozmawiałem już na ten temat z DJOhma - zgodził się zostać przewodniczącym Komisji.
Ponadto swoją chęć współpracy wyraził FUTUSHIMO, myślałem tez o naszych forumowych MP ja: Martin Oakson, Moudy, Charis oraz Kryla.
Nie wykluczam też możliwości, aby ktoś inny otrzymał taką rangę np: Promo DJ, Klubowicz, lub Moderator, musi jednak napisać jakie ma doświadczenie lub osiągniecia w tej dziedzinie.
Znika również ranga Producer zastąpi ja ranga Remixer
Co do regulaminu to zmienił bym to:
1) Użytkownik musi posiadać rangę minimum Klubowicz.
2) 6 miesięcy przebywania na forum
3) Utrata rangi w przypadku braku aktywności na forum (3 miesiące)
4) Obowiązek wrzucania swoich utworów do działu WP (6 do 12 minimum) na rok
5) Rozpatrzenie podania 7 dni nie 14 jak do tej pory

CJ Ex3, R3haB - liczę na waszą pomoc i opinie w tej dziedzinie.

Piotr 345
Awatar użytkownika
Piotr 345
Ekspert

Proszę zwrócić uwagę na liczbę przeglądających.
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Źle wstukałeś na klawiaturze, chyba miało być z 12 do 6, co? ;)

Jeśli ci tak bardzo zależy na dwunastu to proszę bardzo. Chwilowo zrobimy 6, a ty od dzisiaj masz czas, żeby wrzucić do Waszych Produkcji 12 kawałków o poprawnym masteringu, długość co najmniej 3 minuty. Gatunek dowolny z wyjątkiem Electro, House, EH, PH. Zobaczymy się 12.05.2014 i jeśli podołasz, zgodzę się na zmianę regulaminu do dwunastu.

Pozdro ;)
Awatar użytkownika
R3haB
Specjalista

Post autor: R3haB »

CJ co za riposta muahahhahaahahaa :D Ale z treścią się zgodzę
Awatar użytkownika
Piotr 345
Ekspert

Was to śmieszy?
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Nie wiem jak R3haBa, ja mówię poważnie i widzę, że chcesz z nami dyskutować, ale cały czas stawiasz na swoim, mimo iż nie za bardzo wiesz o czym piszesz. Moja "riposta" ma na celu uświadomić ci, że wymagasz od producentów czegoś (w większości przypadków) niemożliwego. Wyzwanie dalej ważne - zrobisz 12 poprawnych utworów do 12.05.2014 i może być i 12 w regulaminie, nie będę się sprzeciwiał.
Zablokowany