Zmniejszenie Pijaw Na Forum
Zmniejszenie Pijaw Na Forum
witam . wszyscy dobrze wiedza kim sa na forum pijawy . wyrachowanymi uzytkownikami ktorzy nie potrafia docenic czyis checi , pracy i czasu poswieconego dla forum . potrafia tylko brac grr wpadlem na pewien pomysl ktory mogl by troche zlikwidowac tego typu zbednych uzytkownikow forum a mianowicie widzialem kiedys na pewnym forum ze mozna bylo pobrac jakikolwiek plik dopiero po kliknieciu thank'sa , like'a itp po kliknieciu pojawial sie link i mysle ze to dobre rozwiazanie na pijawy bo to co sie dzieje na forum to jest przesada ... nieraz widze ze 200-300 osob wchodzil w jakis temat pewnie polowa przesluchala i ani jednego Lubie to! ... a nie chce mi sie wierzyc ze zadnej osobie sie nie spodobal dany kawalek przy takiej ilosci odwiedzin wiec pytanie do moderatorow czy istnieje mozliwosc zastosowania na forum przeze mnie podanego wyzej pomyslu czyli podswietlenia linku pobrania dopiero po podziekowaniu ??
Re: Zmniejszenie Pijaw Na Forum
Wyszedłem kiedyś z takim pomysłem. Podobno kiedyś tak było ale nie dawało to żadnych efektów.
wg mnie dalo by to efekt bo jesli ktos bedzie chcial cokolwiek sciagnac ( a duzo jest takich ) to bedzie musial podziekowac za prace . wiec nie wiem dlaczego to nie przeszlo ... nie rozumiem pijaw bo kliknac Lubie to! nic nie kosztuje ... a przynajmniej docenia czyjes zaangazowanie dla forum
Też jestem za tym żeby to przywrócić. Nawet jeśli miałoby się to odbić negatywnie na forum. Tu i tak nie ma nic do stracenia.
Zapewniam cię że nikt nic nie musi. Narzucisz takiej osobie przymusowe lajkowanie, zmieni forum na takie w którym nie będzie musiał(a) tego robić.
Na miejscu takiej pijawy też poszukałbym innego miejsca, wolnego od przymusu (bo to teraz sugerujesz) i tam bym sobie pobierał. Proste.
Tak jak P@blo wyżej napisał, nic to nie zmieni bo pijawa skopiuje nazwę piosenki wklei w Google i znajdzie utworek do pobrania bez zbędnego rejestrowania. Chyba że nawiązać współpracę z większymi stronami/forami i łącznie walczyć z pijawkami. 
nie napisalem ze musi cos pobrac tylko ze bedzie musial kliknac podziekowanie jesli bedzie chcial cos pobrac jesli ten pomysl by przeszedl . mysle ze wielu uzytkownikow stad specjalnie nie bedzie zmienialo forum by sciagac bez podziekowania ... bo wielu uzytkownikow stad juz dlugo jest na forum a nie kazdy potrafi docenic czyjas prace niestety . jesli pomysl nie przejdzie no to coz bywa
Zastanawiałem się długo nad tym, co kolega chciał osiągnąć zakładając temat dotyczący tzw: "Pijawek" których jest tutaj ponad 31,000 tyś + kilka tyś świeżo zarejestrowanych. Reszta to osoby posiadające jakiś tytuł, od Użytkownika do Administratora włącznie. Przecież pijawki o których mowa w temacie, to też użytkownicy tej strony z tą różnicą, że oni postanowili nie udzielać się w żaden sposób na stronie i basta. Nikt !!! i Nic !!! tego nie zmieni !!! chyba że, oni sami zdecydują inaczej, ale w to osobiście nie wierzę.
Kolega Taube jak widzę posiada 2 rangi Uploader oraz Weteran, na forum jest od 5 lat i co ja widzę, tylko 36 podziękowań za okres 5-cu lat, to daje 7 na rok. Czy w ciągu tych pięciu lat, na tej stronie, pojawiło się tak mało wartościowych utworów do których można dopisać „dzięki, dobry utwór przedstawiłeś” -> (LUBIĘ TO) czy tych tematów było tak nie wiele. Są użytkownicy którzy wręcz żądają, aby za każdy założony temat, nie ważne, czy doby, czy zły, składano im podziękowania, ale sami nikomu nie podziękują nie ma takiej opcji (wiem są wyjątki o nich nie piszę) Forum Muzyczne to przecież miejsce bardzo ciekawe, tu można porozmawiać o panujących trendach w muzyce, można poznać ciekawych ludzi , porozmawiać z nimi na różne tematy np. gdzie miło spędzić czas, mam na myśli Cluby, Puby, Koncerty, itp., itd. ALE !!! TRZEBA CHCIEĆ ROZMAWIAĆ !!! a nie tylko wchodzić na stronę odsłuchać temat i tyle. Na forum na pewno są DJ-e, dlaczego nie chcą reklamować siebie na Forum, dlaczego nic nie piszą o swoich Clubach, Pubach w których pracują. Dlaczego nikt nie pisze..... u mnie na imprezie to leci taka muza że ludzie to po ścianach chodzą. Czy ich cluby cieszą się aż tak olbrzymią popularnością, że nie trzeba ich reklamować (nie wierzę) Na koniec powiem tak: w ciągu najbliższych lat nie pojawi się żadna złota recepta na osoby które bezinteresownie pobierają tematy nie dając nic w zamian, ponieważ nie dziękowanie stało się patologią i normą, to jest jak Rak na który nie ma lekarstwa, chyba że muzyka całkowicie zniknie ze sieci zwanej potocznie INTERNET.
To mówiłem ja, Jarząbek (44.)
Kolega Taube jak widzę posiada 2 rangi Uploader oraz Weteran, na forum jest od 5 lat i co ja widzę, tylko 36 podziękowań za okres 5-cu lat, to daje 7 na rok. Czy w ciągu tych pięciu lat, na tej stronie, pojawiło się tak mało wartościowych utworów do których można dopisać „dzięki, dobry utwór przedstawiłeś” -> (LUBIĘ TO) czy tych tematów było tak nie wiele. Są użytkownicy którzy wręcz żądają, aby za każdy założony temat, nie ważne, czy doby, czy zły, składano im podziękowania, ale sami nikomu nie podziękują nie ma takiej opcji (wiem są wyjątki o nich nie piszę) Forum Muzyczne to przecież miejsce bardzo ciekawe, tu można porozmawiać o panujących trendach w muzyce, można poznać ciekawych ludzi , porozmawiać z nimi na różne tematy np. gdzie miło spędzić czas, mam na myśli Cluby, Puby, Koncerty, itp., itd. ALE !!! TRZEBA CHCIEĆ ROZMAWIAĆ !!! a nie tylko wchodzić na stronę odsłuchać temat i tyle. Na forum na pewno są DJ-e, dlaczego nie chcą reklamować siebie na Forum, dlaczego nic nie piszą o swoich Clubach, Pubach w których pracują. Dlaczego nikt nie pisze..... u mnie na imprezie to leci taka muza że ludzie to po ścianach chodzą. Czy ich cluby cieszą się aż tak olbrzymią popularnością, że nie trzeba ich reklamować (nie wierzę) Na koniec powiem tak: w ciągu najbliższych lat nie pojawi się żadna złota recepta na osoby które bezinteresownie pobierają tematy nie dając nic w zamian, ponieważ nie dziękowanie stało się patologią i normą, to jest jak Rak na który nie ma lekarstwa, chyba że muzyka całkowicie zniknie ze sieci zwanej potocznie INTERNET.
To mówiłem ja, Jarząbek (44.)
Słabe statystyki podziękowań wynikają z usunięcia się ich przy migracji forum na skrypt vB4. Ja straciłem tyle fenksów, że do dzisiaj nie zbliżyłem się do ilości jaką miałem wtedy. Stracenie tych danych miało także efekt w postaci zmniejszenia się liczby aktywnych uploaderów.
Na aktualizacji Skryptu stracili wszyscy, ja ty i wielu innych, bo ktoś podczas pracy zapomniał zapisać dane i większość została bezpowrotnie utracona.
Piotr.
Czyli można powiedzieć, że przez małą pomyłkę forum zaczęło drastycznie upadać.
Przesiadka na nowszą wersję skryptu nie była małą pomyłką tylko zbiorem niepowodzeń. Po kupnie forum przez Irka popsuto je jeszcze bardziej i tak dochodzimy do stanu dzisiejszego 
wystarczy popatrzec na statystyki z kilku lat a dokladniej na zalozone tematy , thanks'y i wszystko jasne ... skoro nic z tym nie idzie zrobic to szkoda . jak widac biernosc uzytkownikow to chyba jedna z najwiekszych wad tego forum . warto bylo chociaz podsunac pomysl i troche o tym pogadac