dlaczego ...
Re: dlaczego ...
bo cie nie lubi.
głupie pytanie, głupia odpowiedź.
Sample na pulpicie to najgłupsza rzecz jaką znam, bo przy reinstalce windy np. zmienisz nazwę usera i zje*ie ci projekt.
Ale jak już ci tak bardzo zależy, naciśnij OPTIONS > File Settings > Którakolwiek ikonka foldera i w oknie wskaż pulpit.
Jeżeli nie znasz nawet dobrze FLa to po co ci sample?
głupie pytanie, głupia odpowiedź.
Sample na pulpicie to najgłupsza rzecz jaką znam, bo przy reinstalce windy np. zmienisz nazwę usera i zje*ie ci projekt.
Ale jak już ci tak bardzo zależy, naciśnij OPTIONS > File Settings > Którakolwiek ikonka foldera i w oknie wskaż pulpit.
Jeżeli nie znasz nawet dobrze FLa to po co ci sample?
buahahahDAVIDSOUR pisze:fl znam tylko teraz
Nie mniej jednak dalej nie rozumiem po co ci w ogóle sample skoro FLa dobrze nie znasz...
Naucz się robić coś na FLowskich wtykach, znajdź sobie pare Vsti (tych też się naucz, oczywiście tworzyć dzwięki a nie zmieniać presety), tylko pamiętaj żeby nie brać za dużo na raz bo potem ciężko to ogarnąć.
Sam zauważysz że te sample to nawet potrzebne nie są; w moich projektach sample to 15% (tylko perkusja, ew. jakiś fx), wtyki 50% a 35% to automation clipy.
- Dj Spector
- Specjalista
Hmmm co do pytania o sample... ja wszystkie sample jakie gdziekolwiek mam wgrywam do jakiegos pustego folderu w katalogu fl studio... w moim przypadku obrałem sobie przypadkowy folder Slices Beats, i User... tam mam jakiekolwiek sample jakie uzywam czy dostane ... wtedy fl nie ma zadneog problemu...
Hmm FL'a znac to jak ziemie wzdluz rownika przejsc 
Wg pliki na Pulpicie to glupota :O
Zeby sie nie pier.. Wrzuc sample do folderu PACKS w folderze FL Studio.. Chyba znajdziesz.
Wg pliki na Pulpicie to glupota :O
Zeby sie nie pier.. Wrzuc sample do folderu PACKS w folderze FL Studio.. Chyba znajdziesz.
Base wierzysz w to?BaseMasterz pisze:Chyba znajdziesz.
btw. Ja mam na osobnym twardzielku folder z samplami (nazwałem go FLSAMPLES) i po prostu moją metodą z pierwszej odpowiedzi dałem E:\FLSAMPLES\ i mam dodatkowy folder w browserze (dla niekumatych - coś jak Packs, Projects, Scores)
A jak zmieni mi literke z E to projekt ładowałby się trochę wolniej, ale znalazłby pliki :> (ładowałby się, gdybym miał pliki flp ale zapisuję proje w zipie i sample są od razu w środku).
David na forum jest niejaki Kwasny1995, on też swoją głupotę tłumaczy minimalem.
Ja co mam powiedzieć? Lubię hardcore i speedcore a i są tutaj shcranzowcy, którzy są w miarę normalni.
Ja co mam powiedzieć? Lubię hardcore i speedcore a i są tutaj shcranzowcy, którzy są w miarę normalni.