Fl Studio Mam Problem...
-
Swikor
Fl Studio Mam Problem...
Od Jakiegos czasu zajmuje sie fl studio...ale najbardziej interesuje mnie house...electrohouse...dirty house...wie ktos jak cos takiego tworzyc...albo jakiegs ogolne wskazowki do fl??
Re: Fl Studio Mam Problem...
Tak wiec widze ze posluchales mojej rady gdzie usmiescic ten temat ?
świetnie .
A co do sedna sprawy . mowisz ze chcialbs sie house'u nauczyczyc .. ja nie mam o tym zielonego pojecia bo siedze glownie w hands up'ie ale chcociaz sie postaram . Na poczatek zrob cos takiego - O ile wogole masz Fl 7.
Na kanale house sa podstawowe houseowe sample .
Zanim nauczys sie robic wlasne loopy Radziłbym ci tez scignac sobie cos o nazwie Vengeance Essential Club sound jest to bardzo ciekawy zbior sampli houseowych handsupowych i wogole . U nas na muzikum jest tez cos takiego jak "Cut Vocals Party" (wyszukaj sobie) i sciagnij sa tam ciekawe houseowe cut vocale .
No to chyba na tyle bardziej niepotrafie ci pomoc Bo jak mowilem House w fl to dla mnie inna bajka . Aha no i mozesz sobie jeszcze zaistalowac wtyczki vanguarda i v-station sa tam tez elektro houseowe leady i bassy . Nie wiem jak ci jeszcze pomoc na tym forum sa osobe ktore na fl sie zaje wiele bardziej odemnie no i takze tworza house .
PozdrO i zycze udanych produkcji
A co do sedna sprawy . mowisz ze chcialbs sie house'u nauczyczyc .. ja nie mam o tym zielonego pojecia bo siedze glownie w hands up'ie ale chcociaz sie postaram . Na poczatek zrob cos takiego -
Kod: Zaznacz cały
http://img84.imageshack.us/img84/7374/beztytuu4dc8.pngNa kanale house sa podstawowe houseowe sample .
Zanim nauczys sie robic wlasne loopy Radziłbym ci tez scignac sobie cos o nazwie Vengeance Essential Club sound jest to bardzo ciekawy zbior sampli houseowych handsupowych i wogole . U nas na muzikum jest tez cos takiego jak "Cut Vocals Party" (wyszukaj sobie) i sciagnij sa tam ciekawe houseowe cut vocale .
No to chyba na tyle bardziej niepotrafie ci pomoc Bo jak mowilem House w fl to dla mnie inna bajka . Aha no i mozesz sobie jeszcze zaistalowac wtyczki vanguarda i v-station sa tam tez elektro houseowe leady i bassy . Nie wiem jak ci jeszcze pomoc na tym forum sa osobe ktore na fl sie zaje wiele bardziej odemnie no i takze tworza house .
PozdrO i zycze udanych produkcji
-
Swikor
-
PhilvanSound
- Klubowicz
Re: Fl Studio Mam Problem...
Google, google i jeszcze raz google panie Swikor.
A co do house to polecam pobrac VEE - vengeance electro essentials -> torrenty i rapidshare.
Do brzmien bassow czy synthow idealnie nadaje sie wtyka 3xosc czyli FLowski standard.
Jesli chodzi o vocale (nie cuty!) to polecam paczki Accapela Heaven, na googlach je znajdziesz. Jesli mowa o forum to polecam zarejstrowac sie na tam masz duzo wiecej stuffo niz tu.
Poza tym zachecam do odwiedzenia na naszym forum dzialu tutoriale. Moze cos ciekawgo znajdziesz.
Pzdro
A co do house to polecam pobrac VEE - vengeance electro essentials -> torrenty i rapidshare.
Do brzmien bassow czy synthow idealnie nadaje sie wtyka 3xosc czyli FLowski standard.
Jesli chodzi o vocale (nie cuty!) to polecam paczki Accapela Heaven, na googlach je znajdziesz. Jesli mowa o forum to polecam zarejstrowac sie na
Kod: Zaznacz cały
http://www.clubworld.plPoza tym zachecam do odwiedzenia na naszym forum dzialu tutoriale. Moze cos ciekawgo znajdziesz.
Pzdro
-
MAD_MAXX