Głodne dzieci!
Re: Głodne dzieci!
Ba, różnica jest zasadnicza, menele pytają o kasę, inni o pomoc, choć ci drudzy bardziej wstydzą się po nią wyciągnąć ręke. Ja sam przyznam, że jeszcze nie zrobiłem autentycznie tak żebym wyciągnął jakieś ubrania i przekazał biednym, ale za to raz na jakiś czas kupię jakieś jedzenie. Nawet jak nie mam czasu, a dostrzegę jakiegoś biedaka, to nawet można z takim człowiekiem podejść do budki z hambkami, czy hotdogami zapłacić za kilka i niech już sobie poczeka na papu.
Troche jest wkurr.. ze taki temat a tyle wejsc..
No ja klikam jak nie zapomne i jak net pozwala. 
Dla mnie to czysta paranoja w kraju jest ok 2 mln głodnych dzieci, w pajacyka klika ok 3 tys dziennie?? a więc co reszta niech głoduje! ten cały pajacyk jest pajacykowaty- w kraju w którym marnuje się jedzenie, zaś ludzi którzy chcą pomóc obarcza się podatkami i doprowadza do bankructwa. Ja bym proponował zmniejszyć o połowę tych głąbów w sejmie, 3/4 ministrów od spraw zbędnych(mowa głównie o kancelarii prezydenta) i dać jak największe ulgi dla ludzi, którzy nie tyle zbierają kasę( bo jak sami piszecie choler* wie ile z tych pieniędzy trafia do potrzebujących), ale tych którzy organizują np jadłodajnie, czy dostarczają żywność do szkół. Tu trzeba myśleć o wiele szerzej niż kategoriami pajacyka.
Nie to żebym torpedował ideę pajacyka- jeżeli można pomóc w ten sposób to jasne że trzeba. Od czegoś trzeba w końcu zacząć.
Co ciekawe pajacyk pojawił się także na demotach, ale nie zauważyłem znaczącej poprawy ilości kliknięć.
Nie to żebym torpedował ideę pajacyka- jeżeli można pomóc w ten sposób to jasne że trzeba. Od czegoś trzeba w końcu zacząć.
Co ciekawe pajacyk pojawił się także na demotach, ale nie zauważyłem znaczącej poprawy ilości kliknięć.
Pajcyk jest wiarygodny nawet. Kiedys słyszałem jednak sytuację, że była zbiórka ubrań dla biednych, a na nastpny dzień ubrania te były w ciucholandzie!
darXide pisze:Ehh, nigdy nie byłem za takimi inicjatywami. Wpłacasz komuś coś, wysyłasz smsa, a nawet nie wiesz do kogo pieniądze trafią. Chcesz pomóc? Wyciągnij z szafy niepotrzebne łachy, wypierlaj na ulice, przyodziej jakiegoś bezdomnego, usiądź koło niego, pogadaj, możesz jakieś żarło wziąć, ba, wypada. Ludzie będą patrzeć na ciebie jak na kretyna, ale tu sobie zadaj pytanie, jak bardzo dla ciebie liczy się to, jak wyglądasz w ich oczach, pamiętaj, że sam możesz tak skończyć.
DOBRY POMYSŁ !!!!!!!!!!!
Popieram
-
teleimpact
Nie ma nic gorszego niż głodne dziecko !!! KLIKAĆ!
Nawet jesli ta kasa nie trafia na jedzenie, to trzeba przyznać że ktoś miał łeb wymyślić taki interes. Dlatego KLIKAĆ! Tak czy inaczej, niech chłop zarabia :p - Tak ja sobie to tłumacze...
Nawet jesli ta kasa nie trafia na jedzenie, to trzeba przyznać że ktoś miał łeb wymyślić taki interes. Dlatego KLIKAĆ! Tak czy inaczej, niech chłop zarabia :p - Tak ja sobie to tłumacze...
to już zależy od wiary.. rożnie bywa. ja np nie kliknąłem i znaczy, że nie mam serca? może i nie mam.
głodne dzieci NIE NAKARMI SIĘ kliknięciem... to tylko nabija kesz jakiemuś cwaniakowi...
pomoc nalezy okazać w NATURZE... znaczy jak widzisz gdzies takie dziecko to fundnij mu cos do jedzenia...
NIE NABIJAĆ KESZU CWANIAKOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pomoc nalezy okazać w NATURZE... znaczy jak widzisz gdzies takie dziecko to fundnij mu cos do jedzenia...
NIE NABIJAĆ KESZU CWANIAKOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
robert005
Dziodek masz jakieś dowody na poparcie tego co napisałeś? Bo wybacz ale pieprzyć to ja też tak sobie mogę
Akcja pajacyka to nie jest tam jakieś nabijanie keszu dla typków z pod ciemnej uliczki. Zresztą te głodne dzieci nie siedzą na ulicach z talerzykiem i wielkim napisem "Jestem głodny, zrzuta na szamanie" 
-
Brydzia
Dziodek skoro nie chcesz nabijać hajsu jakimś cwaniaczkom no to rura do sklepu kupujesz najbardziej potrzebne rzeczy i podaruj je rodzinie która na prawdę tego potrzebuje! A na bank znasz nie jedną taką rodzinę!
robert005 pisze:Dziodek masz jakieś dowody na poparcie tego co napisałeś? Bo wybacz ale pieprzyć to ja też tak sobie mogęAkcja pajacyka to nie jest tam jakieś nabijanie keszu dla typków z pod ciemnej uliczki.
![]()
a masz dowody że tak NIE JEST ?????
jak tak to dawaj ....
-
Brydzia
NO dokładnie.
A widocznie to ty Dziodek masz cos na ten temat skoro jesteś tak anty nastawiony?
A widocznie to ty Dziodek masz cos na ten temat skoro jesteś tak anty nastawiony?
jak zapominacie klikać polecam program AQQ -> komunikator GG,Jabber itp.
i wtyczka Pajacyk,
sam wchodzi przy uruchomieniu pajacyka
polecam
i wtyczka Pajacyk,
sam wchodzi przy uruchomieniu pajacyka
polecam