Jak podłączyć komputer PC do wieży Hi-Fi?
-
RaceK
Jak podłączyć komputer PC do wieży Hi-Fi?
Jak w temacie - prosiłbym o proste i jasne wytłumaczenie najlepiej z obrazkami
. Z góry dziękuję.
Re: Jak podłączyć komputer PC do wieży Hi-Fi?
no nic trudnego.... tak po pierwsze to nie do każdej wieży można podłączyć PC.. Jak ma ona wejście aux to bez problemu możesz... Z reguły jak w wieży jest wejście aux to ma one koncówki "chinch", w komputerze zaś jest "mały jack"... Potrzebny jest Ci właśnie taki kabel który z jednej strony ma małego Jack'a a z drugiej chinch... I łączysz komputer z wieżą.. nie wiem jak inaczej Ci to powiedzieć... A z tymi obrazkami to był żart?? 
-
kristo63
TU nie trzeba obrazkow
proste wytlumaczenie :
1. Kupujesz kabel chinch x2 ( czyli z jednej strony jedno wyjscie a z drugiej dwa
)
2. Jak juz kupisz kabel to na tylach kompa masz wyjscia karty muzycznej, bierzesz w rece kabel ktory kupiles i podlaczasz w pierwsze wyjscie ( jest ono zaznaczone kolorem najjasniejszym, w moim przypadku jest zolty, niebieski, czerwony, podlaczam pod zolty czyli najjasniejszy
) pojedyncza koncowke kabla chinch
3. Potem odwracasz wieze i na tylach masz dwa wolne wyjscia biale i czerwone, musisz tak podlaczyc alby kolory koncowek kabla zgadzaly sie z kolorem wyjsc na tylach wiezy
4. Jezeli wszystko podlaczyles jak trzeba czyli wiesz docisnoles koncowki do wejsc to powinno dzialac
1. Kupujesz kabel chinch x2 ( czyli z jednej strony jedno wyjscie a z drugiej dwa
2. Jak juz kupisz kabel to na tylach kompa masz wyjscia karty muzycznej, bierzesz w rece kabel ktory kupiles i podlaczasz w pierwsze wyjscie ( jest ono zaznaczone kolorem najjasniejszym, w moim przypadku jest zolty, niebieski, czerwony, podlaczam pod zolty czyli najjasniejszy
3. Potem odwracasz wieze i na tylach masz dwa wolne wyjscia biale i czerwone, musisz tak podlaczyc alby kolory koncowek kabla zgadzaly sie z kolorem wyjsc na tylach wiezy
4. Jezeli wszystko podlaczyles jak trzeba czyli wiesz docisnoles koncowki do wejsc to powinno dzialac
kristo63, ja jestem ciekawy od kiedy w kartach muzycznych sa wyjścia chinch... kabel musi mieć z jednej strony dwie końcówki chinch a po drugiej mały Jack(dżek)... końcówki chinch podłączasz do wieży z tyłu o ile posiada ona wejście a końcówke Jack do wyjścia z karty muzycznej czyli tam gdzie się podłącza głośniki...
-
kristo63
Dobra a teraz mnie posluchaj
Sam mam taki kabel i moi koledzy takie maja rowniez, kupywalem go w sklepie elektronicznym i na zdanie "poprosze chinche x2" typek wyciagnal kabel z dwoma wyjsciami chinch z jednej strony a z drugiej takim mniejszym czyli jak mowisz Jack
wiec nie kumam cie troche
jedyne czego musisz dopilnowac RaceK to aby kabel wygladal jak ci napisal DeeJayLex a ze nazywa sie chinch to juz inna bajka 
-
8neo8
Aby nie było już wątpliwości zapodaje fotkę wtyczek kabelka
:
[center:80245d8b82][/center:80245d8b82]
[center:80245d8b82][/center:80245d8b82]
-
RaceK
Prawie git - tylko ja mam dziwny sprzet w kompie: mam 2 karty muz. - zintegrowaną i 'normalną'. Do tej normalnej mam podłączony mikrofon i głośniki. Ale rzeczywiście z tyłu jest taki bajer jak AUDIO i tam mam takie kolorki. Z wieżą jest napewno ok bo mam wyjście AUX/CDR.
-
Bosteryk
jeżeli masz aparat cyfrowy to zrób fote wejść na pc'cie tyłu gdzie są wejścia
-
DJ FIGA
Dobra każdy z was ma racje 
Ja zrobiłem tak :
1.Kupiłem kabel
2.Podłączyłem mini jack'a do karty dźwiękowej z tyłu kompa (zielone wejście powinno być, u mnie tak jest )
2.Chinch'e podłączyłem do wieży biały-biały. czerwony-czerwony
3.Włączyłęm wieże, ustawiłem tryb AUX, póściłem muze z kompa
i sie cieszyłem piękna muzą 
Pozdro
Ja zrobiłem tak :
1.Kupiłem kabel
2.Podłączyłem mini jack'a do karty dźwiękowej z tyłu kompa (zielone wejście powinno być, u mnie tak jest )
2.Chinch'e podłączyłem do wieży biały-biały. czerwony-czerwony
3.Włączyłęm wieże, ustawiłem tryb AUX, póściłem muze z kompa
Pozdro
-
rajdonek_pl
ja kabla nie kupowałem tylko kuzyn mi złączył,skleił a ja se podpiołem i mi 900w piekni grA

-
LuckyLuk
Ja po prostu kupiłe kabel audio, i na jednym końcu (do kompa) musisz mieć małey Jacke a na drugim taki Jack jaki masz w wierzy Hi-Fi
-
melisław
Ten "jack" w wierzy to popularny chinch (bardziej fachowo RCA) A jazdy zaczynają się w takich tańszych wieżach czy tym podobnym gdzie wszystkie wejścia i wyjścia są zrobione na... mały jack tylko w mono. Gdyby ktoś spotkał się kiedyś z takim problemem, od razu ostrzegam, takich kabli nie ma
Ale jak powiada stare rumuńskie przysłowie tylko parasola się nie da w d**** rozłożyć więc i na to znajdzie się rada
Trzeba sobie zrobić samemu
Ja jak spotkałem się z takim problemem to zakupiłem aux'a (2xchinch na 1xmały jack) plus dwie przedłużki mały jack.(czyli z jednej strony wejście a z drugiej wyjście mały jack) No i teraz trzeba tylko odciąć końcówki chinch w jednym kablu i wejścia mały jack w reszcie kabli... I pozostaje tylko odpowiednio połączyć kabelki 
-
DDaViDDxDD