Kod: Zaznacz cały
http://muzikum.pl/aktualnosci-f41/just-before-sunrise-festival-bryan-krearney-wywiad-t39189.html- Roberta Fergusona z Irlandii, znanego wszystkim pod pseudonimem DJ Fergie. Zapraszam do zapoznania się z treścią wywiadu.
22.07.2009
"Witaj Fergie! To wspaniała informacja, że odwiedzasz Polskę w ten weekend. Jesteś ważną częścią Sunrise Festival...
Czy to Twoja pierwsza podróż do Polski? Jeśli tak: czego się spodziewasz? Jeśli nie: jak wspominasz poprzedni pobyt?
Cześć, mam nadzieję, że wszystko z Wami dobrze. Nie, to nie będzie mój pierwszy raz w Polsce. Byłem tu kilka lat temu; dobra impreza z Dave'm Clarke i Ritchie Hawtin'em. Pamiętam masę bawiących się ludzi. Ciesze się, że mogę wrócić - to będzie dobra zabawa.
Twoja biografia mówi, że miałeś jedynie 14 lat kiedy zagrałeś swój pierwszy set. Czy to prawda? Możesz coś o tym powiedzieć?
Tak, to prawda, gram od ok. 1993, zawsze byłem blisko muzyki. Jednak kiedy przyjąłem na siebie tę falę, zniszczyła mnie od środka
. Nie wiedziałem dokładnie co to jest, ale zakochałem się od razu i byłem bardzo podniecony. To tak jakby ktoś nagle złapał mnie za jaja, a ja chciałem jeszcze więcej. Moje nastawienie w ogóle się nie zmieniło od tego czasu. Ciesze się, że moge być w to wplątany od tak wielu lat. Imprezki są aktualnie na najwyższym poziomie...
Odwiedziłeś trochę festiwali i imprez na świecie. Gdzie było najlepiej i dlaczego?
Tak, rzeczywiście byłem na kilku i musze powiedzieć, że pierwszy mój wystę
Europa jest pełna 'świeżego mięska' - młodych producentów muzyki klubowej. Oboje jednak wiemy, że tylko garstka robi to naprawde dobrze. Wspomagasz kogoś lub masz ulubionego młodego producenta/DJ'a?
Jasne, zawsze wspierałem młode talenty; producentów i DJ'ów. W czasach Radio 1 było jednym z głównych zamierzeń wyłonić wybijające się talenty. Ludzie, którzy zyskali na pierwszych wydaniach Radio 1 Show to na przykład Matt Tolfrey, Kev Gorman, Dave Robertson (Reset Robot), który zagrał na Sunrise w zeszłym roku. Tak - wkładałem dużo swojej pracy aby odnaleźć, wypróbować i wybić w górę nowe talenty. Mam także własną agnecję, która współ
http://www.myspace.com/excentricartistsTwoje nazwisko stoi wysoko na międzynarodowej scenie techno. Chcemy wiedzieć: czy Fergie z kimś współ
Ummm, pytanie jest dwuznaczne. Masz na myśli to, czy współ
Sunrise Festival jest imprezą na powietrzu. W okolicy rośnie masa drzew, a w niedzielę rano całość przenosi się na plaże. Co o tym sądzisz? Czy dobrze jest zmieniać miejsce zabawy podczas trwania festiwalu?
Tak, myśle, że im bardziej urozmaici się zabawe tym lepiej. Napewno jest to fajne doświadczenie dla wszystkich. est OK, do czasu kiedy nie musze grać na plaży...
Zamierzasz zaskoczyć czymś tłum stojący poniżej konsolety? Czy wyciągniesz jakąś 'specjalną broń' dla fanów Twojej muzyki w Polsce?
Hmmm, spędziłem ostatnio cały tydzień w studio, więc mam kilka track'ów w zapasie, które zaprezentuje Wam poraz pierwszy. Już zastanawiam się nad reakcją. Polska ma bzika na punkcie muzyki więc jestem cholernie ciekaw.
Wreszcie - wakacje! Opowiedz nam o swoich planach. Czy Robert Ferguson będzie ciężko pracującym muzykiem, czy może znajdzie chwilkę dla siebie?
Wakajce. Nie jestem pewien - pracuje nad nowym albumem, ale pomyślmy... zazwyczaj wyjeżdżam gdzieś na trochę, ale ten rok może być inny. Także nie pozostaje mi nic innego, jak kazać Wam trzymać uszy otwarte!
Dzięki za tę krótką pogawędkę, Fergie. To przyjemność móc z Tobą rozmawiać tuż przed Sunrise. Do zobaczenia na miejscu i powodzenia!
Do soboty, ludzie. Przygotujcie się na niezłe szaleństwo!"
[RIGHT]źródło -
http://www.nocny-patrol.pl