komfortowy sprzet pod FLS 6.08.
komfortowy sprzet pod FLS 6.08.
Mam pewien problem. Komputer na ktorym pracuje w FLS od pewnego czasu juz mega nie radzi sobie z programem (trzaski itp. nic juz nie pomaga). Poprostu poziom rosnie a sprzet nie wystarcza. Mam Athlona XP 1800+, 512 MB Ram (400mhz) i jakas starsza karte dzwiekowa Creative (nie wiem dokladnie jaka). Do tej pory znosilem trzaski w FL i inne cude, ale obecnie juz np. podczas zapisu projektu do mp3 mam rozne niedociagniecia nawet po zapisaniu do mp3. Czyli w pewnym momencie gdy leci numer jest trzask, niezgranie tempa (poprostu podczas zapisu do mp3 komp ma dosyc). Kombinuje kase i chce zmienic sprzet ale nie wiem czy to bedzie mialo sens, bo jesli wydam troche kasy na plyte, proca, ram i inne bajery a to nie pomoze to sie zalamie. Co najlepiej zdzialac takiej sytuacji?? Moze wystarczy tylko kupic jakas lepsza karte dzwiekowa, ktora zalatwi sprawe?? Pytanie tylko jaka... Jesli ktos orientuje sie w tym temacie prosze o pomoc. Jesli cos niejasno opisalem - pytac.
-
MAD_MAXX
Re: komfortowy sprzet pod FLS 6.08.
SB jest dobry a najwazniejsza w przypadku muzyki jest karta dzwiekowa, pozniej pamiec RAM oraz czestotliwosc taktowania procesora.
Karta jest dobrym rozwiazaniem ale nie sama karta zyje FL
LOL
jak kupisz karte latencja zejdzie do niskich poziomow, ale i tak potrzebujesz wiecej ramu i za niedlugo bedziesz potrzebowal nowego proca bo ten nie bedzie wyrabial.
Karta jest dobrym rozwiazaniem ale nie sama karta zyje FL
jak kupisz karte latencja zejdzie do niskich poziomow, ale i tak potrzebujesz wiecej ramu i za niedlugo bedziesz potrzebowal nowego proca bo ten nie bedzie wyrabial.
Właśnie chodzi oto, że mój procesor już nie daje sobie rady (100% dostaje kopniaka) i właśnie dlatego myśle nad zmianą sprzętu, nie wiem tylko, czy jeśli postawie wszystko na procesor i ram uzyskam jakiś skutek. Na kartach dzwiękowych akurat się nie znam...MAD_MAXX pisze: za niedlugo bedziesz potrzebowal nowego proca bo ten nie bedzie wyrabial.
Tak to wyglądało wczoraj:
Kod: Zaznacz cały
http://www.stuntolej.cba.pl/foto/fruit.jpg...
póki co jeśli jeszcze nie masz nowego kompa, tymczasowym rozwiązaniem, które choć troszeczke odciąży kompa, jest ręczne zwiększenie pliku stronnicowania (pagefile.sys), możesz spokojnie polecieć do 2gb o ile masz tyle miejsca na dysku, ile wynosi różnica między obecnym plikiem, a docelowym.