komfortowy sprzet pod FLS 6.08.

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
89ninja89
Użytkownik

komfortowy sprzet pod FLS 6.08.

Post autor: 89ninja89 »

Mam pewien problem. Komputer na ktorym pracuje w FLS od pewnego czasu juz mega nie radzi sobie z programem (trzaski itp. nic juz nie pomaga). Poprostu poziom rosnie a sprzet nie wystarcza. Mam Athlona XP 1800+, 512 MB Ram (400mhz) i jakas starsza karte dzwiekowa Creative (nie wiem dokladnie jaka). Do tej pory znosilem trzaski w FL i inne cude, ale obecnie juz np. podczas zapisu projektu do mp3 mam rozne niedociagniecia nawet po zapisaniu do mp3. Czyli w pewnym momencie gdy leci numer jest trzask, niezgranie tempa (poprostu podczas zapisu do mp3 komp ma dosyc). Kombinuje kase i chce zmienic sprzet ale nie wiem czy to bedzie mialo sens, bo jesli wydam troche kasy na plyte, proca, ram i inne bajery a to nie pomoze to sie zalamie. Co najlepiej zdzialac takiej sytuacji?? Moze wystarczy tylko kupic jakas lepsza karte dzwiekowa, ktora zalatwi sprawe?? Pytanie tylko jaka... Jesli ktos orientuje sie w tym temacie prosze o pomoc. Jesli cos niejasno opisalem - pytac.
MAD_MAXX

Re: komfortowy sprzet pod FLS 6.08.

Post autor: MAD_MAXX »

SB jest dobry a najwazniejsza w przypadku muzyki jest karta dzwiekowa, pozniej pamiec RAM oraz czestotliwosc taktowania procesora.
Karta jest dobrym rozwiazaniem ale nie sama karta zyje FL :P LOL
jak kupisz karte latencja zejdzie do niskich poziomow, ale i tak potrzebujesz wiecej ramu i za niedlugo bedziesz potrzebowal nowego proca bo ten nie bedzie wyrabial.
Awatar użytkownika
89ninja89
Użytkownik

Post autor: 89ninja89 »

MAD_MAXX pisze: za niedlugo bedziesz potrzebowal nowego proca bo ten nie bedzie wyrabial.
Właśnie chodzi oto, że mój procesor już nie daje sobie rady (100% dostaje kopniaka) i właśnie dlatego myśle nad zmianą sprzętu, nie wiem tylko, czy jeśli postawie wszystko na procesor i ram uzyskam jakiś skutek. Na kartach dzwiękowych akurat się nie znam...

Tak to wyglądało wczoraj:

Kod: Zaznacz cały

http://www.stuntolej.cba.pl/foto/fruit.jpg

...
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Post autor: darXide »

póki co jeśli jeszcze nie masz nowego kompa, tymczasowym rozwiązaniem, które choć troszeczke odciąży kompa, jest ręczne zwiększenie pliku stronnicowania (pagefile.sys), możesz spokojnie polecieć do 2gb o ile masz tyle miejsca na dysku, ile wynosi różnica między obecnym plikiem, a docelowym.
Zablokowany