konkurs młodych kompozytorów

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
krysia

konkurs młodych kompozytorów

Post autor: krysia »

jak w temacie, znalazłam w necie informację o takim konkursie, wydaje się fajny. tu adres dla zaintereoswanych

Kod: Zaznacz cały

http://www.szkolymuzyczne.pl/konkurs/#id=5
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Re: konkurs młodych kompozytorów

Post autor: darXide »

Wątpie, że ktokolwiek tutaj jest w stanie napisać utwór na 'małą orkiestrę smyczkową', ba! wątpie, że ktokolwiek tutaj jest w stanie napisać jakikolwiek utwór wykorzystując poprawnie notację muzyczną xD
Redkidon

Post autor: Redkidon »

oj tam przesadzasz moim zdaniem
może obracam się głównie w kręgu ludzi ze szkoł muzycznych, ale wielu moich znajomych umie coś niecoś skomponować :)
pzdr
Awatar użytkownika
Dezu
Weteran

Post autor: Dezu »

Ja np nie napiszę xD Ja tylko FL xD
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

No tak Redkidon, ty obracając się w kręgu ludzi potrafiących "coś" skomponować, pewnie również potrafisz "coś" skomponować, natomiast większość ludzi tutaj obraca się tylko wokół własnej osi i nawet nie wie jaka jest różnica pomiędy "minor" i "major" xD
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Post autor: Cj Ex3 »

a ta "mała orkiestra smyczkowa" umie czytać z FLowych bloczków? xD
Awatar użytkownika
franec
Klubowicz

Post autor: franec »

Cj Ex3 pisze:a ta "mała orkiestra smyczkowa" umie czytać z FLowych bloczków? xD
hehehe z pewnością:p
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Jak ktoś na siłę by kombinował, to możnaby wyeksportować projekt do midi, otworzyć go w jakimś programie co go odczyta i umieści nuty na pięciolinii, nie jestem pewny, ale chyba widziałem coś takiego w guitar pro. A potem co, screeny i pociąć i posklejać w całość :P
Awatar użytkownika
Mr.IKEA
Klubowicz

Post autor: Mr.IKEA »

Ja moze bym sie zglosil xD troche roboty z tym by bylo, le od czego sa programy muzyczne ;] sam jestem po muzycznej ('9 8) i cos tam w glowie zostalo i z pewnoscia wiem jaka jest roznica miedzy "minor" i "major" :P pamietam tez jeszcze kolo kwintowe i inne te pierdoly, wiec moze by bylo ciezko cos napisac samemu od reki w postaci nutowej bo czas robi swoje i czlowiek zapomina, ale jak juz wspomnialem - od czego sa programy komputerowe....

Programow do zapisu nutowego jest sporo, jednak najbardziej znane to Finale oraz Sibeliuis, a ja moge dolaczyc jeszcze jeden - SmartScore Pro, testowalem wszystkie 3 i latwo sie je obsluguje..... kawalek na midi (dana sciazke/instrument) , import midi do programu i automatycznie mamy zapis nutowy tego Midi, pozniej drukuj i juz jest ;]
ODPOWIEDZ