Mash Up - Pomoc

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Dj Mathi
Użytkownik

Mash Up - Pomoc

Post autor: Dj Mathi »

Witam! Mam troche dziwne i glupie pytanie. Jak robic Mash Up? W jakim programie najlepiej? Prosil bym o jakas instrukcje... ;)
Z gory dzieki ;)
Awatar użytkownika
Chris da Lucca
Specjalista

Re: Mash Up - Pomoc

Post autor: Chris da Lucca »

Hmmm...

W moim przypadku szukałem baaaardzo długo jakiegoś programu który by się do tego nadawał...
Padło na Ableton Live, aktualnie używam wersji 7 ;) Jak dla mnie po kilkuletnich poszukiwaniach, od zeszłego roku nie widzę innego programu który mógłby się do tego nadawać, pod względem funkcjonalności ;)

Ale to tylko moje zdanie, czekajmy co powiedzą inni :D
Dj Mathi
Użytkownik

Ja pisoadam Abletona 6.0.3. Nadawal by sie czy lepsza by byla nowsza wersja. Ja bys mogl podac jakis tutorial albo jakies wskazowki dotyczace tworzenia Mash up'ow bylbym bardzo wdzieczny ;)
THX
Awatar użytkownika
Chris da Lucca
Specjalista

Powiem Ci ze wersje 6.x od 7.x mało się różnią... Kiedyś też 6.x używałem i szło :p

Niestety, do tego jak robić Mash'e doszedłem sam metodą prób i błędów ;)
Dj Mathi
Użytkownik

OK Dzieki za pomoc ;)
Czeka mnie duzo pracy ;)
Moudy

Post autor: Moudy »

Jeśli jesteś hardkorem i potrafisz wychwycić rytm live.
To polecam MJ Studio.
Dj Mathi
Użytkownik

nie niestety nie jestem hardcorem ;) No ale moze ktos mogby mi pomoc jak zabrac sie do robienia mash up'ow. Może jakas instrukcja bardzo bylbym wdzieczny ;)
Awatar użytkownika
Chris da Lucca
Specjalista

Gdybym był tak dobry to zrobiłbym jakiś tutorial jak robić mashe w abletonie, ale... Mi się nie chce :p
Poza tym moglibyście mnie wygryźć z interesu :p

Lecz nie powiem, że pomyśle wnikliwie na ten temat ;)

Pozdrawiam Krzysiek :D
Dj Mathi
Użytkownik

Nie chodzi o to zeby wygrysc kogos... Ja uwazan ze miejsca jest sporo na tym runku i kazdego myslacego powaznie nad dj'ka lub produkowaniem starczy miejsca. Ja jestem Dj i troche jeste mlodszy od Ciebie. Chcialbym sprobowac swoich sil w produkowaniu a chcialbym zaczac od mashów bo mysle ze jest latwiej to zrobic niz utwor od podstaw. Mozee sie myle... ;)
sensejstg

Post autor: sensejstg »

Chcialbym sprobowac swoich sil w produkowaniu a chcialbym zaczac od mashów bo mysle ze jest latwiej to zrobic niz utwor od podstaw. Mozee sie myle... ;)
Być oryginalnym, znaleźć swój własny styl... To podstawa w byciu dobrym producentem ;) Sam szukam od dłuższego czasu własnego stylu, idealnego połączenia (połączenie downtempa i progresywnego trancu z elementami psychodeli jak i upliftingu) na razie się nie wychylam z projektami bo jeszcze nie nastał ten czas, a siedzę już chyba 5 rok w FL (kiedyś to się zwało Fruity Loops). Zacznij od podstaw ziomek, znajdź to światełko w tunelu, które rozjaśni Ci to co chcesz i jak tworzyć, a wtedy zajmij się remixami czy mush up'ami. Takie moje zdanie w tej dziedzinie...
Dj Mathi
Użytkownik

Masz racje ze bys orginalnym i miec wlasny styl to podstawa, ale zobacz najpierw byl Klass z Remixem Guru Josh Project Infinity i kazdy próbuje robic to w jego stylu Teraz jest Scotty i to samo. Nie da sie byc orginalnym bo jak dasz cos nowego to kazdy chce to podrobic. A Nie uważasz ze zrobienie remixu czy mash up'a jest prostrze niz zrobic welasny utwor od podstaw. Ja uwazam ze jak bedziesz robil dobre remixy to z biegiem czasu wykrecisz cos swojego.
sensejstg

Post autor: sensejstg »

Niby jest prostsze ale zrobienie dobrego remixu i mush up'u też wymaga nie lada wysiłku ;) Ja nie wzoruję się na nikim, oczywiście są pewne standardy w każdym rodzaju muzyki, które wnieśli Ci, którzy byli pierwszymi w danym gatunku ale oryginalność to podstawa...
Dj Mathi
Użytkownik

Ja nie mowie ze Ty wzrorujesz sie na kims bo nie slyszalem twoich produkcji. Ale zobaczysz ze jak wydasz swoje kawalki to znajdzie sie ktos co bedzie probowal zrobic cos w tym samym stylu. Zawsze jak jest cos nowego i takiego jak jeszcze nie bylo to wiekszosc producentow robi cos podobnego. Tak juz jest i raczej nikt tego nie zmieni.
Zablokowany