Z gory dzieki
Mash Up - Pomoc
Mash Up - Pomoc
Witam! Mam troche dziwne i glupie pytanie. Jak robic Mash Up? W jakim programie najlepiej? Prosil bym o jakas instrukcje...
Z gory dzieki
Z gory dzieki
- Chris da Lucca
- Specjalista
Re: Mash Up - Pomoc
Hmmm...
W moim przypadku szukałem baaaardzo długo jakiegoś programu który by się do tego nadawał...
Padło na Ableton Live, aktualnie używam wersji 7
Jak dla mnie po kilkuletnich poszukiwaniach, od zeszłego roku nie widzę innego programu który mógłby się do tego nadawać, pod względem funkcjonalności
Ale to tylko moje zdanie, czekajmy co powiedzą inni
W moim przypadku szukałem baaaardzo długo jakiegoś programu który by się do tego nadawał...
Padło na Ableton Live, aktualnie używam wersji 7
Ale to tylko moje zdanie, czekajmy co powiedzą inni
Ja pisoadam Abletona 6.0.3. Nadawal by sie czy lepsza by byla nowsza wersja. Ja bys mogl podac jakis tutorial albo jakies wskazowki dotyczace tworzenia Mash up'ow bylbym bardzo wdzieczny
THX
THX
- Chris da Lucca
- Specjalista
Powiem Ci ze wersje 6.x od 7.x mało się różnią... Kiedyś też 6.x używałem i szło :p
Niestety, do tego jak robić Mash'e doszedłem sam metodą prób i błędów
Niestety, do tego jak robić Mash'e doszedłem sam metodą prób i błędów
-
Moudy
nie niestety nie jestem hardcorem
No ale moze ktos mogby mi pomoc jak zabrac sie do robienia mash up'ow. Może jakas instrukcja bardzo bylbym wdzieczny 
- Chris da Lucca
- Specjalista
Gdybym był tak dobry to zrobiłbym jakiś tutorial jak robić mashe w abletonie, ale... Mi się nie chce :p
Poza tym moglibyście mnie wygryźć z interesu :p
Lecz nie powiem, że pomyśle wnikliwie na ten temat
Pozdrawiam Krzysiek
Poza tym moglibyście mnie wygryźć z interesu :p
Lecz nie powiem, że pomyśle wnikliwie na ten temat
Pozdrawiam Krzysiek
Nie chodzi o to zeby wygrysc kogos... Ja uwazan ze miejsca jest sporo na tym runku i kazdego myslacego powaznie nad dj'ka lub produkowaniem starczy miejsca. Ja jestem Dj i troche jeste mlodszy od Ciebie. Chcialbym sprobowac swoich sil w produkowaniu a chcialbym zaczac od mashów bo mysle ze jest latwiej to zrobic niz utwor od podstaw. Mozee sie myle... 
-
sensejstg
Być oryginalnym, znaleźć swój własny styl... To podstawa w byciu dobrym producentemChcialbym sprobowac swoich sil w produkowaniu a chcialbym zaczac od mashów bo mysle ze jest latwiej to zrobic niz utwor od podstaw. Mozee sie myle...![]()
Masz racje ze bys orginalnym i miec wlasny styl to podstawa, ale zobacz najpierw byl Klass z Remixem Guru Josh Project Infinity i kazdy próbuje robic to w jego stylu Teraz jest Scotty i to samo. Nie da sie byc orginalnym bo jak dasz cos nowego to kazdy chce to podrobic. A Nie uważasz ze zrobienie remixu czy mash up'a jest prostrze niz zrobic welasny utwor od podstaw. Ja uwazam ze jak bedziesz robil dobre remixy to z biegiem czasu wykrecisz cos swojego.
-
sensejstg
Niby jest prostsze ale zrobienie dobrego remixu i mush up'u też wymaga nie lada wysiłku
Ja nie wzoruję się na nikim, oczywiście są pewne standardy w każdym rodzaju muzyki, które wnieśli Ci, którzy byli pierwszymi w danym gatunku ale oryginalność to podstawa...
Ja nie mowie ze Ty wzrorujesz sie na kims bo nie slyszalem twoich produkcji. Ale zobaczysz ze jak wydasz swoje kawalki to znajdzie sie ktos co bedzie probowal zrobic cos w tym samym stylu. Zawsze jak jest cos nowego i takiego jak jeszcze nie bylo to wiekszosc producentow robi cos podobnego. Tak juz jest i raczej nikt tego nie zmieni.