Miasto czy spokojna wieś?

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.

Miasto czy spokojna wieś?

Wieś-kolorowe i wesołe :)
52
75%
Miasto-szare i brudne
17
25%

Liczba głosów: 69

Awatar użytkownika
masak (Jestem Hardkorem)
Specjalista

Re: Miasto czy spokojna wieś?

Post autor: masak (Jestem Hardkorem) »

Wieś ;)
Awatar użytkownika
Chris da Lucca
Specjalista

Post autor: Chris da Lucca »

Mieszkam na wsi i sobie chwale - do mojego ulubionego Inowrocławia (z którym w 80% związane jest moje życie) mam 10 min samochodem wiec nie narzekam, do innych miast tez niedaleko wiec żyć nie umierać :D

I dodatkowym plusem jest to ze dziennie obok mojego domu przejeżdża z 30 samochodów ;)
Tak wiec zostaje przy tym ze wieś jest zaje***ta, ale miasto tez nie najgorsze :D
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Post autor: darXide »

W mieście mogę mieszkać, byle nie w bloku. Jednak wolę wieś, choćby z tego względu, że mogę sobie wyjść na blanta do lasu z playerem na uszach i mieć pewność, że jestem sam ze sobą :P
SzerszeN
Klubowicz

Post autor: SzerszeN »

Przejdź się wieczorem po Krk albo Wawie <chodzi mi o rynek i pobliskie lokalizacje>
To dowiedz się czemu zaznaczyłem miasto :)

Wieś jest spokojna... zbyt spokojna..
Wolał bym mieć apartament w Wawie niż wille na wsi..
Z resztą mieszkam w dziurze jakich mało i tu po 17nastej nie ma co robić zostają jakieś marne dyskoteki i bary..
A co dopiero na wsi..

Zdecydowaniu DURZE, BRUDNE, SZARE, ŚMIERDZĄCE, NIJAKIE MIASTA!!!
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Post autor: darXide »

Tak, opustoszałe ulice miast nocą są wspaniałe, doskonale to dostrzegam wracając z opcjami do domu, ciągnąc chmurkę :P
ale pomimo wad wsi: wszyscy wszystkich znają, plotki rozchodzą się lotem błyskawicy, co bywa bardzo uciążliwe, wszech ogarniający smród z pól rolniczych, to i tak wolę wieś, szczególnie w sąsiedztwie gór i lasów, gdzie mam okazję mieszkać :P
Awatar użytkownika
^Meril^
Klubowicz

Post autor: ^Meril^ »

ja w miescie, ale chciałabym sie na wioche przeprowadzic -.-
Awatar użytkownika
pomaranczowy
Weteran

Post autor: pomaranczowy »

Zdecydowanie miasto, na wsi nuda, nic nie ma. W mieście zawsze jest gdzie iść. I są sklepy monopolowe całodobowe xD
Ewelina
Weteran

Post autor: Ewelina »

miasto które jest wsią, czyli moje miasto, ale i tak wybieram wieś, na konkretnym odludziu ;)
Leila
Klubowicz

Post autor: Leila »

mieszkam na wsi 2km od miasta,zdecydowanie wieś ognicha itd. naprawde super spacery polnymi drogami,łowienie ryb super jak dla mnie :)
Awatar użytkownika
Corn'
Weteran

Post autor: Corn' »

Jestem w podobnej sytuacji co koleżanka :) mieszkam na wsi, niedaleko od miasta, jakieś 2, 3 km... Ogólnie jestem zadowolony a jak mi się nudzi to mogę bez problemu w 15 minut być w mieście :D
Awatar użytkownika
Under B (Bartii)
Specjalista

Post autor: Under B (Bartii) »

Oczywiście kolorowa wieś ;) 100x romantyczniejsza niż miasto, w ogóle są zawaliste miejsca gdzie można dziewczyne zabrać i nie wyda się ani grosza na to, a i tak bd miło ;)
Monika

Post autor: Monika »

Wszyscy myslą ze Ci ze wsi to gorsi ludzie... i to mnie wkurza :D a coraz wiecej ludzi z miasta sie przeprowadza na wsie. ja wole wies, cisza, spokoj, swieze powietrze. :D
Leila
Klubowicz

Post autor: Leila »

Monika,bo ja wiem czy myśla,ze ludzie ze wsi sa gorsi ;/ ja powiem Ci ze ze wsi ludzie sa lepiej wychowani i znaja cieżką prace...
buźka
ODPOWIEDZ