MOderator ChriZ

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
Jola
Weteran

MOderator ChriZ

Post autor: Jola »

Oficjalnie wnoszę o zdjęcie rangi moda userowi o nicku ChriZ z powodu: braku szacunku do innych userów w tym również i mnie,nie wywiązuje się z obowiązków moda oraz nadużywa swojej 'władzy' . Wierze ze moje podanie zostanie rozpatrzone pozytywnie.
Pozdrawia:
Jolusia :)
Awatar użytkownika
Ciastek
Specjalista

Re: MOderator ChriZ

Post autor: Ciastek »

Podpisuje się pod tym ;D

Dużo gada, mało robi....
Awatar użytkownika
pomaranczowy
Weteran

Post autor: pomaranczowy »

Podpisuję się pod tym. On za mało robi.
Awatar użytkownika
David Beilan
Ekspert

Post autor: David Beilan »

Takie tematy umieszczamy w innym dziale :] Nie wiem co na to reszta, ale na pewno ktoś poruszy ten temat w strefie modów ;) PS. Przenoszę.
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Post autor: Brizzer »

Mi to obojetne.. Kazdy Mod tu naduzywa wladzy i prawie kazdy nic nie robi.. Ja sie wstrzymam..
A widac prosby o zdjecie rangi sa glownie z powodow "obrazy usera". To jest zwykle skarzenie....
Dla mnie to tu i tak jest 10% ludzi zaangazowanych. Reszta ma range dla picu tylko..
Jezeli macie juz zdejmowac rangi to zrobcie kompletny porzadek..
bo to wkurzajace jest gdy widze ze pracuje jeden mod na dzial a dwoch sobie swiruje na SB...
I tu pochwale D'Beilan :] to jest dobry przyklad moderatora..
Pozdro
Awatar użytkownika
pomaranczowy
Weteran

Post autor: pomaranczowy »

BaseMasterz pisze:Mi to obojetne.. Kazdy Mod tu naduzywa wladzy i prawie kazdy nic nie robi.. Ja sie wstrzymam..
A widac prosby o zdjecie rangi sa glownie z powodow "obrazy usera". To jest zwykle skarzenie....
Dla mnie to tu i tak jest 10% ludzi zaangazowanych. Reszta ma range dla picu tylko..
Jezeli macie juz zdejmowac rangi to zrobcie kompletny porzadek..
bo to wkurzajace jest gdy widze ze pracuje jeden mod na dzial a dwoch sobie swiruje na SB...
I tu pochwale D'Beilan :] to jest dobry przyklad moderatora..
Pozdro
To że mod siedzi na sb to źle? Jak ja byłem modem to swój dział miałem w miarę ogarnięty. W pozostałych nie mieszałem, ale wygasłe linki w miarę możliwości przenosiłem. Zrezygnowałem z braku czasu. Więc nie pisz że jak mod siedzi na sb to szpanuje rangą bo większość w miarę możliwości robi to co do nich należy. Jasne że nie każdy ma na tyle czasu żeby nie robić nic poza moderowaniem.
A to że każdy mod nadużywa władzy to chyba też nie do końca prawda. Podaj jakieś przykłady. Takie rzucanie oskarżeń we wszystkich jest najłatwiejsze.
David Beilan pisze:Takie tematy umieszczamy w innym dziale :] Nie wiem co na to reszta, ale na pewno ktoś poruszy ten temat w strefie modów ;) PS. Przenoszę.
Daav, to znaczy że userzy nie mogą się wypowiedzieć na temat moda? Czemu takie rzeczy tylko w strefie?
Awatar użytkownika
Jola
Weteran

Post autor: Jola »

Base,moderator ma swoje prawa i obowiązki.
Ma stać przede wszystkim na straży porządku na forum.
W zakresie jego możliwości z pewnością nie leży - obraza innych userów.
To nie jedyny powód.
Wśród Nas są osoby,które wyrażają niezadowolenie ponieważ ChriZ nie jest w stanie wprowadzić porządku do swojego działu/tudzież na całe forum.

Mam serdecznie dosyć patrzeć na to,że osoby niekompetentne są moderatorami.
Dlatego apeluję o zdjęcie rangi CHriZ'owi a przeprowadzenie wyborów powszechnych aby wskazać jego następce.

Kolor to nie wszystko.

Ten temat ma pozostać tutaj.
Każdy user ma prawo,aby wypowiedzieć się w tym temacie.
Skopiuj treść mojego tematu i załóż w waszej strefie. :)
I wszyscy będą zadowoleni.
Awatar użytkownika
kawa z mlekiem
Użytkownik

Post autor: kawa z mlekiem »

a ja zgłaszam sprzeciw ;)
zdjęcie rangi to ostatnia rzecz, jaką można zrobić :)
wydaje mi się, że to dobrze, że jakiś mod pilnuje sb bo tam też czasem różne rzeczy się dzieją..
Moderatorzy na forum są bardzo potrzebni i nigdy nie jest ich za wielu dlatego uważam, że powinien dostać jeszcze jedną szansę i wziąć się do roboty..
Jeżeli macie już zdejmować rangi to wszystkim którzy mało robią a nie tylko jednej osobie bo komuś podpadła..
Awatar użytkownika
Krzychu
Ekspert

Post autor: Krzychu »

Hmmmm z tego co sie dowiedziałem to Chriz nie wiele tu zawinił i zachował się jak najbardziej odpowiednio. Jednemu z moderatorów za zdjęcie bana nałożonego przez innego z modów należy się zdjęcie z rangi, jednak daję Ci Bartezie ostrzeżenie ;) Jadąc dalej Bartku (Bartezz) Twoje zachowanie w stosunku do userów forum tez pozostawia wiele do życzenia. To chyba na tyle, na przyszłość będę wyciągać szersze konsekwencje.
Awatar użytkownika
Bartezz
Ekspert

Post autor: Bartezz »

Tak to jest jak młoda osoba dostanie trochę władzy do ręki to czasem lubi robić bezpodstawne po pisówy jaki to nie on moderator . Na Początku sądziłem iż będzie dobrym modem przynajmniej z poziomu gdy go jeszcze nie miał.Za lekką Wymianę zdań na sb aby dawać od razu bany na całe forum!? Widać woda sodowa uderzyła do głowy.! Jestem za Stanowiskiem Joli chamstwu pijaństwu i nierobom i nad używaniom władzy mówimy stanowcze nie! ps.Krzysiek co Do Twojej wypowiedzi to spoko ja nie będę się zmieniał bo komuś nie leże na ręce.
Awatar użytkownika
Krzychu
Ekspert

Post autor: Krzychu »

Ja tu nie chce kłótni itp, nie mam teraz głowy do tego, ojciec mi zachorował ma mieć operacja, a i ja do chirurga idę za kilka dni, wiec proszę was uszanujcie ten mój brak czasu i nieobecność ale po prostu nie mam czasu. Mam nadzieje, że mnie zrozumiecie.

Odpuście sobie, każdy ma coś za uszami i nikt nie jest idealny, nie wymagam od nikogo aby się zmieniał tylko trochę zrozumienia dla innych.

Ku*wa czuje się z tą sentencją jak ksiądz xD
Awatar użytkownika
Sianek
Specjalista

Post autor: Sianek »

Jeżeli ja się mogę wypowiedzieć to mod przede wszystkim to poświęcenie ponieważ to on pilnuje działow itp itd czytaj oferuje swój wolny czas . Oczywiście ma za nagrodę satysfakcję i władzę która jest TYLKO POZORNA .
Dlatego proszę o wyrozumiałość w stosunku do nich.
Odnośnie obrażania, nie znam całej sytuacji ale kategorycznie nie mozna tego robić bo to świadczy o całym forum. Dla przykładu podam że widziałem wiele sytuacji gdzie przedstawiali się nowi userzy na sb , pytali o coś a dużo osób albo podaje wymijająca odpowiedź lub w ogóle nie zwraca na niego uwagi.
Mod wg mnie powinien być przede wszystkim autorytetem i powiem szczerze że wraz z nadaniem go pewnym ludziom ta ranga całkowicie zmalała w moich oczach.
Poza tym nie chciałbym być modem bo to nie jest wyróżnienie a poświęcenie
To tylko moje skromne zdanie ;)
Awatar użytkownika
MARCO VAN HAYDEN
Specjalista

Post autor: MARCO VAN HAYDEN »

Moim zdaniem zdejmowanie rangi to pomylka fakt kazdy mod ma obowiazki no i nie powinien obrazac czy dawac bany bez powodu.Ale powinniscie sie zastanowic i ukarac go w jakis sposob poniewaz sprawiedliwosc musi byc ale w jaki to juz wy elita powinniscie sie porozumiec.Porzadek forum to podstawa bo bez tego zrobi sie smietnik.Lubie te forum i mam nadzieje ze jakos ten problem rozwiazecie.Pozdrawiam
Zablokowany