Nagrywanie...

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
de-sonic
Specjalista

Nagrywanie...

Post autor: de-sonic »

Witam :)

Mój kolega pogrywa sobie na imprezach okolicznościowych. W ramach promocji swojego jednoosobowego zespołu chce nagrać promocyjną płytę.

Poprosił mnie o pomoc, ale w ogóle nie mam pojęcia jak się za to zabrać.

Studia żadnego nie mamy... do dyspozycji mamy sprzęt nagłaśniający (kolumny 2x500W, wzmacniacz), do tego mamy mikser, mikrofony i komputer :D

Podkłady są gotowe. Na początek chcemy pojechać z jakimiś znanymi utworami. Tylko do podkładu ładnie dograć vox kolegi :)

Da się zrobić coś z takim sprzętem?

Jeżeli ktoś obczaja temat, niech coś mi poradzi :)

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Zalef aka Staffu
Ekspert

Re: Nagrywanie...

Post autor: Zalef aka Staffu »

Hmm osobiscie Ci powiem ze ze znajomym i grupka ludzi ze szkoly nagralismy 3 płyty u znajomego w mieszkaniu. My tylko korzystalismy z kompa, dobrego mikrofonu i programu CoolEdit Pro.

Wszysko jest mozliwe - licza sie chceci i zapał do pracy
Awatar użytkownika
DjOhma
Ekspert

Post autor: DjOhma »

Najbardziej to zalezy od mikrofonu ;) Jezeli jest dobry to polowa sukcesu. Jezeli chodzi o podklady to przeciez siedzisz w tworzeniu już jakiś czas wiec też nie jestes amatorem ;p
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Post autor: Brizzer »

Kolumny nie musza byc mocne :P aby jako taki odsluch mialy. No wlasnie jakis dobry mikrofon. Zeby ominac zaklocenia. Chyba ze chcesz sie bawic w "czyszczenie" vocalu.
Co tu jeszcze.. Nie jestem znawca w tej dziedzinie ale mysle ze dobry mic i odsluch + soft na pc i powinno wystarczyc.
nyguss
Weteran

Post autor: nyguss »

Mic Karta dzwiekowa i odsluch chęci i samozaparcie i to wszystko .
ODPOWIEDZ