Planet Of Angels 7.11.2009 - Łódź

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
pomaranczowy
Weteran

Re: Planet Of Angels 7.11.2009 - Łódź

Post autor: pomaranczowy »

Czas opisać wrażenia.
Dopiero wszedłem do domu, więc wszystko w miarę na gorąco.

Zacznę od minusów.
Po pierwsze bardzo biedna scena. Organizatorzy mogli się bardziej wyśilić. O ile do oświetlenia nie można się przyczepić, to scena była mierna. Dwa telebimy, na nich bardzo słabe wizualizacje i rusztowanie. Scena nie jest najważniejsza, ale myślę że mogli się chociaż bardziej postarać.
Po drugie Namiot Cateringowy, umieszczony ok 150m od hali. Nie ma to jak w listopadzie przejść się nocą w samej bluzie lub podkoszulce po dworze.
Talony, którymi za wszystko się płaciło, były dostępne tylko na hali.
Zdarzały się sytuacje, że ludzie prosto po wejściu szli na piwo i wracali z niczym, bo nie mieli talonów.
Przejście z hali do namiotu piwnego powinno być ogrodzone, żeby nie pałętał się tam byle kto.
W środku hali też barierek nie było, na początku kilka razy się pogubiłem i byłem wyrzucany np. z za sceny. Mnóstwo hamstwa i buractwa, więcej niż na innych imprezach tego typu.

Tyle minusów, czas na plusy.
Inox i Swift, nie słyszałem całych setów, ale dobrze rozgrzali publikę.
3+/6

Funkagenda, zaczął świetnym "What the fuck", a potem już było tylko lepiej. Pod koniec puścił Daft Punk, i "Sweet Fuck", szalał razem z publiką, doskonale dobierał utwory.
Set nr 2 wieczoru
4+/6

Giuseppe Ottaviani początkiem seta trafił świetnie w mój gust, później było gorzej ale tylko troszeczkę. Żałuję że nie pamiętam żadnego tytułu, ale pewnie niedługo ktoś ogarnie tracklisty. Ocena taka, bo zagrał gorzej niż pozostali, ale i tak był to bardzo dobry set.
4/6

Sied van Riel, pozytywne zaskoczenie wieczoru, myślałem że będzie zamulał, a on zrobił coś zupełnie odwrotnego. Jak zagrał "Beautiful Things" to kisiel w gaciach :D
4/6

Gwiazdy wieczoru, Above & Beyond, totalna rehabilitacja za słaby wg mnie set na Global Gathering. "Nothing But You", drugi wielki. nieśmiertelny utwór tego wieczoru. Świetnie, świetnie i jeszcze raz świetnie.
5/6

Aly & Fila, choć był tylko Fila. Set wieczoru. Od początku do końca grał niesamowicie, brakuje przymiotników by to opisać. "Ashley", "Find Yourself" i wiele innych hitów. Bawił się razem z publiką. Jeden z najlepszych setów jakie w życiu słyszałem.
5+/6

Nitrous Oxide, brakowało już sił, gdyby nie to że grał po Fili, to pewnie uznał bym jego seta za lepszego, ale jemu też nic nie brakowało.

Słowem podsumowania, organizacyjnie dno, druga liga, lata świetlne za MSM czy MDT. Nie tłumaczy ich nawet fakt że to pierwszy event tej agencji.
Muzycznie świetnie, rewelacyjnie, fantastycznie.

Jak coś się przypomni to wróce z editem, Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
masak (Jestem Hardkorem)
Specjalista

Post autor: masak (Jestem Hardkorem) »

Zgadzam się z wnioskami Kacpra - muzycznie bardzo dobrze (Sied!), chociaż uczciwie przyznam że choćby na eT podobało mi się znacznie bardziej, a organizacja do dupy kompletnie. Ogólnie to dziękuję za zabawę, mimo wszystko impreza była na plus ;)
A teraz byle do ATB! :D
Awatar użytkownika
jnc04
Klubowicz

Post autor: jnc04 »

Teraz czas na mnie, musze troche napisac na temat eventu. Na poczatku, wielkie dzieki Masak i Fizik :) Milo bylo was poznac ;) Teraz czas na minusy. Zaczne od sceny, hmmm moje zdanie jest takie, scena powinna byc na srodku. Nie widac bylo by malej ilosci osob, malej jak na ta hale. Drugi minus oswietlenie. Gdzie byly te lasery obiecane to swietne oswietlenie. No coz ale nie mozna miec wszystkiego :/ Kolejny minus to namiot z piwem, mam nadzieje ze na nastepnej imprezie bedzie blizej bo nie widzi mi sie zima w samej koszulce wychodzic na dwor :/ A czlowiek nie wielblad pic musi ;) Nastepny minus to te przeklete talony czy jak to tam sie nazywalo :/ No dobrze pewnie jeszcze kilka misnusow bym znalazl, ale moze zaczne wymieniac plusy. Zaczne od muzyki, dzieki niej nie widzialem wiekszosci minusow :D Prawda jast taka ze postarali sie i nie zawiedli mnie :D Uslyszalem wiele starych kawalkow ktorych brakowalo mi :D Ok nie bede sie rozpisywal. Napisze jeszcze tylko tyle, jesli chodzi o lodz to spodziewalem sie ze bede rozruby bojki itp ale naszczescie tego nie bylo. Wierze ze nastepny taki event w lodzi bedzie o niebo lepszy ze organizatorzy zamienia wszystkie minusy w wielkie plusy. I to bylo by na tyle :P
luzak203

Post autor: luzak203 »

Siemka wie ktoś może czy są jakieś seciki z planet of angels do pobrania ???
Awatar użytkownika
fi'zi:k
Specjalista

Post autor: fi'zi:k »

na wstępie zapraszam do obejrzenia filmików z Łodzi na moim kanale :)

Kod: Zaznacz cały

http://www.youtube.com/user/InAffairWithTrance
Impreza tak na prawdę zaczęła sie na Ottavianim przynajmniej dla mnie :D
Piękny set, set wieczoru. Piękne melodie, szybkie tempo a nawet kawałki breakbeat'owe.

Sied ven Riel hmm... na pewno zagrał lżej niż na ET09 czego sie nie spodziewałem ale i tak masakrycznie rozwalil całe towarzystwo.

Above & Beyond jak na headlinera przystało musieli zagrac fantastycznie. Najpierw "Anjunabeach" w remixie Jerome'a a potem Irufushi i odleciałem kompletnie :)

Potem przyszedł czas na Aly & Fila a raczej na samego Filę xD troche mało pamiętam z tego seta poniewaz juz troszke sił brakło i gdzies tam kręcilismy sie po trybunach. Ale ogólnie klimacik był niezły. Aha i jeszcze jedno, jak dobrze pamiętam to tylko właśnie Fila jako jedyny zszedł do publiki rozdając autografy i pstrykając sobie fotki:]

Nitrous Oxide szkoda ze musielismy się na nim zwijac bo 5:50 mielismy pociag do BDG.

Organizacyjnie troche lipa z namiotem piwnym i tymi bonami. Scena biednie ale mysle ze porownywalnie z ET 09, miało byc 24 lasery a naliczyłem sie 6:]
Może teraz +: kolejek do kibelka 0, szatnia free :D muzyka perfekt !

Jnc i masak THX za spotkanie
Awatar użytkownika
fi'zi:k
Specjalista

Post autor: fi'zi:k »

a co do setów to podobno były nagrywane i mają wysłac DJ-om do weryfikacji i wtedy albo oni wyrażą zgode na publikacje albo nie.
Awatar użytkownika
masak (Jestem Hardkorem)
Specjalista

Post autor: masak (Jestem Hardkorem) »

Noo, co do sceny na eT i jej rzekomego ubóstwa to będę się kłócił, to tak jakbyś Nowy Jork z Warszawą porównywał ;) Tamta scena była bez porównania lepsza, podobnie jak wizualizacje (świetne!). Ogólnie Bydzię wspominam pod względme organizacyjnym rewelacyjnie ;)
No i też wam panowie dziękuję za spotkanie, miło było poznać i spotkać ponownie :p A Kacper gdzie się zapodział? :D
ODPOWIEDZ