Pomoc z ShoutCastem.. Gra w radio.. POMOCY

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
ToXTi

Pomoc z ShoutCastem.. Gra w radio.. POMOCY

Post autor: ToXTi »

Hell o!

mam problem zaczynam przygodę z radiem.
Gościu dał mi shoutcasta (wtyka do winapa) powiedział jak ustawić tak i ustawiłem, wpisałem dane, zagrałem i powiedzieli że się dostanę jak tylko uda mi się jakość poprawić która wygląda tak:

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww38.zippyshare.com%2Fv%2F53841492%2Ffile.html
grałem z VDJ a komp podłączony był pod mikser z którego wyszedł mikrofon.
moje pytanie: co zrobić by jakość tego co puszczam live była dobra??
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Re: Pomoc z ShoutCastem.. Gra w radio.. POMOCY

Post autor: darXide »

Rzecz pierwsza, we wtyczce shoutcasta o ile dobrze pamiętam, ustawia się rodzaj kodowania i szybkość transmisji bitów. Ponadto, jeśli masz wolny internet (upload) to i tak nic nie wskórasz. Jeśli masz np 256kbit uploadu, to najlepszy strumień jaki puścisz to właśnie taki, 256kbps.
Może jeszcze mała anegdotka na koniec, kiedyś gość się mnie pyta na gg: "a jak ustawić fale w radiu samochodowym, żeby odbierać megastacje?" :D D
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Post autor: Cj Ex3 »

darXide pisze:kiedyś gość się mnie pyta na gg: "a jak ustawić fale w radiu samochodowym, żeby odbierać megastacje?" :D D
Buahahah xD w sumie szkoda że internetowych nie można tak po prostu odbierać, swojego czasu woziłbym się ze starym w samochodzie słuchając Fear.fm... :>
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Post autor: darXide »

Ja uwielbiam ghost ridera, dnb ofkorz :D
Fear.fm przypadkiem nie upadło 1 stycznia? :P
ToXTi

Post autor: ToXTi »

w sumie... sam naprawiłem ;) neta mam spoko, wieć wpadłem na pomysł że skoro u mnie jest zayyebiscie słychać a tam nie, to wina pasma przenoszenia ;) teraz jest już oki ;)

Ps. heh co do anegdotki: Nic mówią że kto pyta nie błądzi ;) i wgl dzięki za poświęcenie czasu ;)
ODPOWIEDZ