Pomocy ! Nawigacja do Telefonu.

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
mTs13
Nowicjusz

Pomocy ! Nawigacja do Telefonu.

Post autor: mTs13 »

Witam.Posiadam telefon Nokia N73.Chciałbym wgrać sobie mape GPS.Niepotrzebuje map zagranicznych - tylko polską.Chociarz mam w telefonie Aplikacje : [Mapy] ale jak klikam na - Wyszukaj miejsca to wyskakuje komunikat próba połączenia przez POŁĄCZENIE i dalej dupa wychodzi z aplikacji.Jeśli ktoś wie o co w tym chodzi i wie z kąd pobrać programy [ Nie płatne ] żeby chodziło to proszę pisać :)

Z góry Dziękuje
Awatar użytkownika
marti_ns
Użytkownik

Re: Pomocy ! Nawigacja do Telefonu.

Post autor: marti_ns »

nokia n73 jest n aplatformie S60 3rd i dział na SymbianOs 9.1, na ta platforme polecam Garmin Mobile XT lub tom tom NAvigator 6. testowałem obydwa i Garmin spisuje się duzo lepiej. nie pee podawał linka bo nie chce reklamowac innego forum ale w googlech znajdziesz tego mnóstwo. oprócz alkikacji sciągnij jak nanowasza mapę i wq twoim telefonie nie obejdzie sie bez adaptera GPS bluetooth, można kupić na allegro, a jak chcesz to ja c sprzedam moją nokie LD3w. pozdrawiam
Awatar użytkownika
pro_dj
Weteran

Post autor: pro_dj »

Nokia N73 potrzebuje zewnetrzny GPS?
kwiatek65

Post autor: kwiatek65 »

Widzę, że temat się urwał... to może tak dla innych.. w tego typu modelach najlepsze są TomTom i Garmin.. choć aby skorzystać z Aplikacji Mapy wystarczy mieć włączone połączenie z netem.. Komunikat który Ci wyskakuje może się odnosić do złego zasięgu czy też niedostatecznych funduszy na połączenie z netem.. Może w tym jest problem jeśli chciałeś skorzystać nieodpłatnie :) pozdr..
Zablokowany