Problem z kartą dźwiękową

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
djyaro6
Weteran

Problem z kartą dźwiękową

Post autor: djyaro6 »

witam.
otóż od niedawna jestem (nie do końca) szczęśliwym posiadaczem karty dźwiękowej Tracer SoundMan 3D. Problem z kartą polega na tym, że od czasu jej instalacji po pewnym czasie komputer zawiesza mi się. Wszystko działa czasem nawet do 2 godzin po czym się zawiesza i już nie ma ratunku trzeba resetować kompa... W czym problem? Jak temu zaradzić? Może coś jest nie do końca komatybilne z podzespołami komputera?

podaję parametry mojego kompa:

Nazwa płyty głównej ECS K7VTA3 v5
Typ procesora AMD Athlon XP, 1148 MHz (5.75 x 200)
Pamięć: DDR SDRAM 512MB
Karta graficzna: Inno3D GeForce FX 5200
HDD: 1x40GB i 1x80GB

Byłbym wdzięczny za porady.

[ Dodano: 23-11-2007, 20:47 ]
chciałem jeszcze dodać, że testowałem kartę u kolegi wszystko działało nic się nie wieszało...
melisław

Re: Problem z kartą dźwiękową

Post autor: melisław »

A kiedy ostatni raz robiłeś format twardziela? Masz oryginalne sterowniki?
Awatar użytkownika
djyaro6
Weteran

Myślałem, że ten problem występuje ponieważ mam zbyt zamulonego kompa. Zrobiłem format zainstalowałem orginalne sterowniki (były dołączone razem z kartą) i problem występuje nadal.
silve1993

Post autor: silve1993 »

Widać twoja płyta główna nie lubi tej karty a podpinałes inne karty 5.1 czy jakie tam..??zobacz..jak nie to idz do serwisu może ta karta nie kocha twojego kompa lub jest uszkodzona genetycznie lub fizycznie :p :)
Awatar użytkownika
djyaro6
Weteran

No nie lubią sie :) Karta u kolegów chodzi elegancko a u mnie nie chce. No cóż pogodziłem się już z tym :P
Jacek

Post autor: Jacek »

no trudno... ;/
Zablokowany